Klidně prozradím, původně když jsem začínal se stavbou jsem počítal mnohem nižší částku než nakonec bude.
Vypíši tu materiál a pak jen částku na kterou se pravděpodobně dostanu.
Kvalitní diody, dráty, plexisklo, barva, sololit, dřevěné laťky na konstrukci, lišty, plast v kterem jsou ornamenty, kontaktní lepidlo, alobalové pásky, pulkulatiny ze kterých budou horní dráty i s těmi průplety, kulatina s výřezem, samořezky, hřeby, řídící jednotka na elektroniku s bluetooth, několik metrů dvouvrstvé trubky, úchyty na diody, xps a dřevěné desky na vyrobu složitějších dílů na stroji, plyskyřice na výlev dílů do formy, možná ještě další materiál na který jsem pozapomněl.
Nejdražší je výřez na CNC stroji, platím 50Kč/h , jen ten středový díl se frézuje asi 3,5 hodiny ,, ten pod světlem bude 5h frézování, teď když se napočítají všechny díly i ty menší, tak to dělá několik tisíc jen za výrobu bez materiálu.
Když se vlezu do 20tis. , budu rád... a to nepočítám týdny práce.
A to je cena nižší tím že jsem více méně tu bránu dělal ručně, pokud by se dělala profesionálně celá na stroji, tak částka bude ještě vyšší, protože provoz toho stroje je drahý a to platím nižší cenu protože mi to frézuje kamarád, stroj bere asi 2,5KW/h, plus opotřebování frézovacích nástrojů.
Jinak materiál se pokouším vybrat ten nejlevnější a zároveň nejvhodnější.