Co se relevance pokusů týká, vzhledem k tomu, že žádný nebyl z vesmíru na povrch, velmi pochybuju, že bychom "relevantní článek o pokusu" našli. Ale máš pravdu, třeba ta věc s Iphonem byla trochu trapná - myslel jsem, že jde o pokus přenosu energie, nikoliv o zkoušku nabíječky.
přenos energie - co se mikrovln týká, vidím to dost podobně jako STORM. Vzdálenost a materiál (vzduch) prostě nedovolí tak vysokou efektivitu, jak bys rád. 50% (nebo nižší) přenosová efektivita například opět smývá krásu práce dnem i nocí... O mikrovlnné zbrani/vysílačce na orbitě bude rozumné ještě chvíli pouvažovat i z toho hlediska, které naznačil St0rm.
Co se laseru týká, všichni by určitě milovali laserové orbitální gigadělo s nekonečným množstvím munice (energie solár), co jim visí nad šiškami. Ostatní státy v čele s Ruskem a Čínou (o Iránu nebo Severní Korei ani nemluvě) by se určitě přetrhly ve vděčnosti za tak čistý zdroj energie USA... A některé z nich by udělaly první poslední, aby to sestřelily co nejdřív.
St0rm:
Netuším kde jsi vyčetl, že bych "vesmírný terorismus" považoval za každodenní běžný jev. Jenom říkám, že kdyby USA de-fakto přenesla svoji energetiku do vesmíru (v podstatě na jediné místo), že by byla strašně zranitelná (například způsoby které jsem naznačil) a jednou by jim někdo tu ošatku s vejci prostě vysypal. Mluvíme tady ale o potenciálním CELONÁRODNÍM ZDROJI ENERGIE (pokrývajícím minimálně 50% spotřeby), byla by TAKOVÁ rána nožem do zad pro stávající nepřátele USA mnohem lákavější, než nějáké blbé kamikaze s dopravákem do přerostlých paneláků.
Ani jsem nikde nepsal, že "solár rulez", naopak můj názor (jasně vyjádřený v předchozích postech) byl a je, že by bylo spíš lepší railgunovat H3 z Měsíce ve speciálních kapslích k pozemním elektrárnám jako palivo.