The Omen - Přichází satan - po delší době jsem si pustila tenhle sedmdesátkový horor (tehdy to uměli nějak líp). Blízké záběry a cíleně hororová hudba sice už dneska nepůsobí tak, jako dřív, ale rozhodně se tomu nedá upřít atmosféra. Gregory Peck je dostatečně sympatický na to, aby se mu postupné zjišťování toho, že jeho syn je zlo, dalo uvěřit. S Davidem Warnerem tvoří ve druhé půlce filmu i hodně zajímavou dvojici, a malý Harvey Stephens snad toho malého Antikrista ani nemusí hrát
REC 2 - tahle trilogie měla zůstat u jednoho dílu. Nemám moc ráda "found footage" horory (hlavně proto, že velká část z nich prostě není dobrá), ale jednička byla opravdu výborná. Byla důkazem, že se dá natočit found footage/survival/atmosferický horor v jednom. Dvojka je už bohužel jenom odvarem a vysvětlení událostí z prvního dílu tomu ubírají na děsivosti.
Wild Target - britská verze na téma "nájemný zabiják v osobní krizi". Bill Nighy je jako zabiják Victor, kterému maminka vyčítá, že ještě nemá potomka, kterému by mohl předat rodinný podnik, vynikající. S Emily Blunt mívám občas problém, že až moc sází na ztřeštěnost. V několika filmech jsem ji viděla hrát podobně a už to trochu hraničí s únosností. Tady to ale snad díky přítomnosti Nighyho umírněné "divnosti" bylo utlumené, a byla moc fajn. Rupert Grint coby náhodný bezdomovec, který se k nim přimotal, ukazuje, že mu asi budou vždycky spíš sedět role vtipných sidekicků, než vyloženě hlavní a vážné role, ale ráda se nechám přesvědčit o opaku.
Je to typicky britské, ale ve druhé půlce přece jen trochu ztrácejí dech, a pár logických lapsů (kde se tam tak najednou Victorova matka vzala? A co ten mafián v nemocnici?) filmu skoro podráží nohy. Na jedno shlédnutí, k nedělní odpolední svačince, ideální, ale o nic výjimečného se nejedná.
A Perfect Getaway - Dokonalý únik - Hodně příjemně mě to překvapilo. Nečekala jsem nic, a dostala jsem napínavý film s několika páry v přírodě, o jednom z nichž víme, že je to pár vrahů. Zjištění, který z nich to vlastně je, mě překvapilo (i když zpětně to bylo vlastně předvídatelné), a hlavně, Milla Jovovich se konečně taky ukázala jinde, než ve filmu režírovaném jejím aktuálním manželem a bylo to znát. I když u mě z hlavní čtveřice vede Timothy Olyphant, u nějž člověk opravdu nevěděl, na čem je.
Nejde o oscarové výkony, ale natáčení bylo asi dost náročné, napětí první 3/4 hodiny střídá akční závěr, a David Twohy se mi vrátil do hledáčku schopných režisérů, kteří zvládnou napětí i akci.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.