rozhodl jsem se napsat povídku navazující na seriály Stargate SG1, Stargate Atlantis a filmy Continuum a Archa pravdy, děj se začíná odehrávat v době, kdy je Atlantida na Zemi. Nejsem sice nijak dobrý pisálek, ale myslím, že mám pár dobrých nápadů o které bych se rád podělil.
Díl první – odhalení
Byl deštivý den a Atlantida se stále pohupovala na vlnách Tichého oceánu poblíž San Franciska. Tento den se ale měla její poloha změnit. IOA čekalo dlouho na den, kdy bude podmrakem, aby mohli přemístit město na nové místo – odvrácenou stranu měsíce. Město bylo za nemalého příspěvku doktorů McKeye a Zelenky konečně v takovém stavu aby se mohlo přesunout. Vše bylo připraveno a tak plukovník John Shapperd usedl do Křesla, které se s typickým zvukem modře rozzářilo a naklonilo. John se začal soustředit a zamaskované město se začalo zvedat. V momentě kdy město vystoupilo nad clonu mraků, přepnul Radek z maskování na štít. Vše probíhalo hladce, když najednou město začalo měnit směr a padat.
Rodney: „Shapperde co to tak ksakru vyvádíš?“
John: „To já ne, ztrácím nad městem kontrolu! Nejde ovládat!“.
Rodney: „Cože? Co to povídáš za nesmysly!“
John: „Říkal jsi, že jste to opravili!“
Rodney: „ Taky že jo! Něco se muselo stát!“
John: „Nepovídej, bez tebe bychom na to nepřišli! Sprav to a rychle míříme přímo na USA!“
Rodney: „No jo no jo dělám na tom! Příkazy od křesla nejdou k motorům, zkusím to obejít! Moment - mám to, už by to mělo fungovat!
John: „Jen trochu, stále nemůžu město úplně ovládat. Jediné co zvládnu, je nasměrovat ho do Atlantiku. U New Yorku to asi pořádně šplouchne!“
To už ale obrovské množství lidí vidělo Atlantidu v celé své kráse jak se blíži k jednomu z nejlidnatějších měst. Lidé začali panikařit. Město ještě chvíli letělo vzduchem a následně začalo padat do oceánu. Naštěstí se ale Johnovi konečně podařilo dostat nad městem kontrolu a město jen taktak zabrzdit a sestoupit s ním na hladinu.
Chvíli poté v bílém domě do oválné pracovny vstoupil Prezidentův asistent.
Asistent: „Pane Prezidente, máme problém. Přesun Atlantidy se nezdařil. Došlo k poruše a město přistálo vedle New Yorku.
Henry Hayes: „Cože?! Děláte si legraci?!
Asistent: „ To bych si nedovolil, pane. Situace je velice vážná, mezi lidmi vypukla panika a všechny televize vysílají záběry města.
Henry Hayes: „Neprodleně kontaktujte vlády všech států světa a seznamte je se situací. Já si zatím připravím pořádný projev.
Ještě ten den všechny televize a rozhlasové stanice dokonce i internetové portály odvysílaly ve všech jazycích a ve všech zemích projev Prezidenta Spojených Států Amerických, který seznámil veřejnost s existencí Hvězdné brány, existencí mimozemských civilizací a mimozemských nepřátel. Po celém světě vypukly nepokoje. Specielní týmy s omračovacími zbraněmi (stunery, intary, Zat'nik'ately) a lodě třídy 304 - Daedalus za pomoci transportních paprsků se snažily dostat situaci pod kontrolu. Diktátorské a radikalistické státy se pokoušely o rozpoutání války, ale proti pozemským lodím neměli sebemenší šanci. Většina lidí když viděla technologie, kterými teď země vládne, se začala uklidňovat a nakonec i nepřátelské státy pochopily vážnost situace a postupně nepokoje vymizely.
Země se pomalu, postupně sjednocovala. Vznikla obrovská mezinárodní organizace, ve které měla každá země na světě svého zástupce. Organizace měla rozhodovat o zásadních otázkách týkající se obrany Země a vývoje situace ve známém vesmíru. Její název byl Unio.
Do programu Hvězdné brány byly přibrány státy: Kanada, Japonsko a Německo.
Díky vyzrazení programu se nemusela Atlantida stěhovat na odvrácenou stranu měsíce a byla ponechána v mezinárodních vodách Atlantického oceánu.
Na Atlantidu bylo dopraveno Asgardské jádro které bylo vymontováno z Odyssey a mělo být propojeno s Antickou databází. Všichni pracovali na propojení, když vtom řídící místnost ozářil asgardský paprsek. Všichni v místnosti se lekli a objevil se starší vysoký muž.
Rodney: „Proboha! Strašně jste mě vylekal! Kdo jste a co tady vůbec děláte?!
Muž: „ Jsem novým členem výzkumného týmu Atlantidy. Pan Woolsey Vás měl informovat. Jmenuji se doktor František Říha.“
Rodney: „Aha už si vzpomínám… Jak že se to jmenujete?!
František: „František Říha.“
Rodney: „Frantzisek Džíha? Co je to za jméno?
František: „Vyslovujete to špatně a dal mi ho otec. Jsem z České republiky.
Rodney: „Další?! To tady nestačil Radek?!“
František: „Ujišťuji Vás, doktore, že patřím mezi nejlepší. Jinak by mě sem nepřidělili. Studoval jsem antickou technologii v Antarktidě poté, co jste odešli do Pegasu, a studoval jsem veškerá hlášení o technologiích, které jste odtamtud posílaly.
Rodney: „No jo no jo… Pojděte teda sem a pomozte nám to propojit.
Všichni se tedy dali znovu do práce.
Další výhodou vyzrazení bylo, že se mohli rozjet rozsáhlé projekty jako třeba začleňování mimozemské technologie do běžného života, obrovská satelitní síť a orbitální stanice, obrané komplexi po celé zemi a v neposlední řadě nové SGC.
Nové SGC mělo vyrůst na hranicích Colorada, Nebrasky a Kansasu. Celé Unio se sešlo a plukovník Samantha Carterová představila projekt:
Nové SGC:
Obrovský komplex s většinou ukrytou v podzemí, který bude naplněný nejnovější technologií.
Místnost s bránou: Brána bude vybavena IRIS a také štítem, který bude bránu obklopovat. Celou místnost bude možno obklopit silovým polem a po celém jejím obvodu budou automatické kulomety. Dále v prostoru přímo před bránou bude deset z podlahy výjezdných stanovišť s energetickými zbraněmi. V místnosti bude možné během několika vteřin odsát vzduch nebo ji naplnit slzným či jiným plynem.
Celý komplex bude napájen osmy, díky asgardským vědomostem upravenými, naqudahovými generátory Mark IV (jeden generátor se rovná zhruba 15% ZPM). Bude zde také nový centrální počítač založený na kombinaci asgardského výpočetního jádra a nejvýkonnějších pozemských počítačů.
Mimo centrální počítač přibude také nový zadávací počítač. Bude fungovat na základě poznatků z antické databáze a zadávacího panelu Atlantidy. Počítač bude vybaven speciálním kódováním. Komplex bude dále vybaven antickými transportéry, antickými transportními kruhy, asgardským transportním paprskem, dálkovými senzory, vybavením pro subprostorovou komunikaci a maskováním.
Po celém komplexu bude rozmístěna skrytá automatická obrana.
Základnu bude v případě vnějšího napadení obklopovat asgardský štít vylepšený o poznatky městského štíru Atlantidy. Dále zde budou asgardská orbitální děla, kterých bude osm, a railguny jako bodová ochrana. Součástí komplexu budou také hangáry pro 30 F-302 a 5 plánovaných B-303.
Sam skončila prezentaci, rozloučila se a nechala se transportovat na můstek své nové lodi, Hammonda. V sále to ještě chvíli vřelo a poté generál O'Neill schůzi rozpustil.
Soupis lodí Bc-304
USA
Odyssey, Daedalus, Hammond, Apollo (poškozené), Lincoln (ve výstavbě), Phoenix (plánování)
Rusko
ВМФ Королёв - Koroljov (dokončování), ВМФ Гагарин - Gagarin (plánování)
Čína
孫姿- Sun-Tzu (poškozená), 麒麟 - Čchi-jin (plánování)
Velká Britanie
Queen Elizabeth - Královna Alžběta (ve výstavbě)
Francie
Napoleon (ve výstavbě)

a asi aj gramatika (samozrejme češtinu dokonale nepoznám, ale obrázok o tom si vytvoriť viem
).
Trošku čo sa mi nepáči je prirýchly dej (vyzeralo to ako zhrnutie a nie ako regulérna časť). Kľudne si mohol dať nejaký úrivok (na koštovku) a pozdejšie dej, kde sa nebudeš ponáhľať. Pekne rozpísaný.