Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Kde jsou Furlingové??:)

Kde jsou Furlingové??:)

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Proč jsme se s Furlingy zatím nepotkali?

Jsou povzneseni jako Antikové
19
6%
Jsou v jiné galaxii
174
57%
Jsou neviditelní a neukazují se jako Noxové
9
3%
Už neexistují, jako teď Asgardé
75
25%
Jsou to Ori :D
5
2%
Jiná možnost (napište do fóra)
23
8%

Celkem hlasů : 305

Příspěvek 27.11.2011 16:42:12
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Myslím, že nepadlo konkrétní jméno rasy Martina Loyda, ale že kdyby to BYLI Furlingové, že by to řekli. Taky mi nesedí design technologií (viděli jsme nějáké to dálkové ovádání na loď, ale to vypadalo spíš jako lepší počítač, než jako "kámen" - tj jako ten klíč k "ráji".). No a nakonec - tu rasu vyvraždili goauldi. Co víme, tak na komkoliv jiném z Aliance (Noxové, Asgardi, Antici) by si goauldi vylámali zuby. Nevidím tedy důvod, proč by Furlingové byli tak neobvyklou vyjímkou a nechali se goauldy vyhladit (nota bene, když by při ztrátě všech ostatních možných řešení problému s goauldy mohli buď požádat o asistenci Asgardy, nebo se přesídlit k Noxům).

No a poslední bod - Sice byl z jiné planety, ale Loyd byl "člověk". Furlingové jsou ufoni, takže bych čekal alespoň trochu odlišný vzhled od lidí a antiků. Buď opravdu něco chlupatého, nebo nějáké hmyzáky, nebo v podstatě cokoliv, než jenom klasickou ohranou píšničku že z nějákého neznámého důvodu vypadají jako lidi (a i humanoidní ufoni se mi v SG začali docela zajídat - všechno tam má dvě ruce, dvě nohy, trup a hlavu, jako by nedokázali vymyslet nějákou zajímavější stavbu ufonského těla).
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 23.1.2012 20:18:09
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

furlingové vypadají jako voda a jsou vidět 7.díle 4.série :)
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 24.1.2012 05:52:00
Major
Major

Odpovědět s citací

Tezko, pak by nedokazali postavit ten jejich slavnej portal do raje. Technologie odrazi pravdepodobnou telesnou stavbu tvurce a tady to byli asi dva metry vysoci tvorove (vyska portalu), pravdepodobne s vetsim poctem koncetin (schody v chramu), sikovne chapave koncetiny/uponky pro manipulaci - tvar a velikost soucastek v pristroji a ovladani "klice". Zaroven taky dost pochybyju, ze by "voda" potrebovala pismo.

Příspěvek 06.7.2012 18:51:08
Al´kesh Airman
Airman

Odpovědět s citací

No už jsme viděli mlhavé představy jak vypadají, konkrétně v 10x06, kde vypadali jako pandy :rflmao: :rflmao:
Ale když patřili do aliance čtyř, tak museli být velice vyspělí a stálo by za to představit je třeba v nějakém spin-offu hvězdné brány.

Příspěvek 08.7.2012 17:14:46
Major
Major

Odpovědět s citací

Spíš mi přišli jako Ewokové ze SW E06... :D

Scénáristé (mimo příběh, zato ale velmi otevřeně a natvrdo) řekli, že furlingové jsou mrtví. Spinn, který by se točil jenom kolem furlingů mi přijde trochu zvláštní nápad -obzvlášť, když SGU (které ke konci nebylo tak špatné) sestřelili. A naopak, spinn, který by se netočil kolem furlingů, ale ti by se tam vyskytovali, by mohl být poněkud "divný" - to by bylo jako lost tribe v SGA - "mimochodem" zjistíš, že všehno co jsi věděl není pravda...

Četl jsem zajímavé spinn povídky, které se točily na předpokladu, že "modří ufoni" z SGU jsou furlingové. Byly divné. Plné zvláštních nápadů, ale zároveň poměrně značně nezapadající do universa SG.

Příspěvek 11.7.2012 07:42:40
DaxtonCZ Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vymřeli v roce 1996 :)
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 12.7.2012 04:08:12
Major
Major

Odpovědět s citací

Původní záměr byl, v díle "Paradise lost" kde O´Neall a Maybourne projdou do "ráje" a najdou tam jenom kostry, naznačit několika ufokostrama, že tam pomřeli taky a už se k tomu nevracet. Rozpočet stačil jenom na lidské kostry, ale už se k tomu nikdy nevrátili (a to naprosto záměrně).

Příspěvek 20.7.2012 21:20:49
varowsky Airman
Airman

Odpovědět s citací

Půvudní záměr byl asi:dohodili tu 4 rasu a taky bych chtěl vidět antiky(obři),asgardy (trpaslíci),noxy (hipies) + Furlingy (podle popisu na http://www.stargateworld.eu/ další trpaslíci :rflmao: :rflmao: :rflmao: no prostě hrůza děs. 4 rasy vypadající úplně jinak :rflmao: :rflmao: a ta představa + mohli to dát,jako že Lídé ze Země mohli být 4 rasou (v budoucnosti) , kde experimentovali se strojem času ale vymknulo se jim to z rukou

předem se omlouvám za chyby ČJ není moje hoby
cc all

Příspěvek 22.7.2012 13:11:17
Major
Major

Odpovědět s citací

To, co jsem psal předtím ("původní záměr") se vztahovalo na díl "paradise lost".

"Původní záměr" a zásadní důvod proč vznikli furlingové (už to tu je ixkrát někde vepředu diskuze), je ten, že lidi měli být "pátá rasa", protože to prý zní lépe, než "čtvrtá rasa". Furlingové tam byli čistě do počtu a nikdo nepředpokládal, že je bude někdo někdy CHTÍT vidět. Navíc usilovně plnili v seriálu funkci "tajemného prvku".

Předchozí

Zpět na Rasy