Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Hry Mass effect 3

Mass effect 3

počítačové, konzolové, deskové a další hry

Příspěvek 24.3.2012 00:08:17
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Mordin si s genofágem začal (mimochodem to je dost divné, stalo se to před DLOUHOU dobou a Salariáni žijí míň jak dvacet let), takže si kulku zasloužil. To že přilétla z druhé strany od jeho šéfů, prostřednictvím jeho kamaráda, je už ironie osudu.

Co se "temné strany" týká, je spočítáno, že ani jeden přítup není "výhodnější" na celkové body. Hlavní rozdíl je v tom, že paragon si musí "vydělat" body hodně menšíma bokovkama, kdežto renegát odstřelí pár kámošů, ukradne součástky z reapera cerberu zalže druhému kamarádovi předtím než uvrhne jeho rasu do války bez šance i nadále rodit děti v rozumnějším množství, atd.

Můžu ti jenom doporučit, aby jsi bedlivě prohledával/skenoval okolní soustavy (obzvlášť takové, o kterých se zmíní Liara, nebo nějáký e-mail v CIC). I Shadow brokerovu loď, jeho dvě tlupy žoldáků, ztracené lodě a jednotky, vědce, zdroje, technologie nebo protheanské artefakty s důležitými daty a podobné věci musíš v galaxii prvně NAJÍT, než je můžeš přidat do "war assets" na svojí stranu.
Pokud se rozhodneš podrazit krogany (a odprásknout mordina), nedělej to proti Urdnotu Wrexovi, ten to prokoukne a stáhne všechny krogany ještě před závěrečnou bitvou.
Jestli chceš zkusit ukecat nejenom qvariany, ale i gethy, musíš kývnout na žádost legiona a pak ukecat kvarianského admiála na orbitě dostatkem paragonských/renegátských bodů a ještě i tím, jaké volby jsi vybíral ve všech hrách, když jsi pomáhal kvarianům, nebo gethům.
Dělat co nejvíc vedlejších kvestů co jde, včetně naprostých kravin, s přežitím galaxie zdánlivě nesouvisejících, neustále prokecával posádku Normandy, a i NPCčka na stanicích, jako je citadela (minimálně jednou po návratu z libovolného výsadku), . Zároveň poslouchat o čem melou MEZI SEBOU - občas jsou důležité informace schované uvnitř "pouličních drbů". Pomáhat posádce s odreagováním jak to jde (například úspěšné spojení Liary a její "otčice" přihodí do assetů assarijské komando, které Liara dostane "místo poníka, na kterého už je stará". Prachy používat na upgradování/nákup nových schopností a zbraní, před jakýmkoliv větším rozhodnutím (krogani nebo salariáni, gethové nebo qariané, voluské bombardéry pomůžou flotile, nebo záchrana turianské kolonie před cerberem atd.) nasbírávat paragonské/renegádské bodíky, které dají v diskuzi i možnost mít OBĚ strany, místo nutnosti si vybírat, atd. (v případě Salarianů to neplatí tak univerzálně, když pomůžeš kroganům, sice nejde je "připoit" hned, ale pak je ještě jedna možnost kdy se mohou přidat).

Hodně pomáhá když máš předchozí hry odehrané stejným stylem - co nejvíc prokecaných NPCček, co nejvíc vedlejších kvestů odkvestěno, co nejvíc parťáků loajálních a přeživších, co nejvíc upgradů na Normandii, (a v prvním díle také) co nejvíc ras, které budou připravené pocmoct, až přijde čas a co nejvíc přeživších kamarádů. Kupodivu může alespoň minimálně pomoci i to, když máš (alespoň předchozí, ačkoliv From ashes asi taky trochu pomůže s assety) DLCčka, nebo i hry z jiných platforem.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 24.3.2012 00:52:49
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jenom tě poopravím, Wrex to sice prokoukne, ale nestáhne krogany, ne pokud ho
Toto je spoiler!!!:
odpráskneš.
Bohužel jsem musel, Garrusovi jsem to vyklopil a už aspoň vím, proč je nejlepší postavou x) podpořil, i když se stejným rozpolcením jakým trpím já.

Příspěvek 24.3.2012 07:04:35
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ne, i pokud uděláš co říkáš, přijdeš o nějáké stovky jednotek assetu (samozřejmě včetně asetu za NĚJ samotného). Minimálně klan Urdnot stáhne, i kdybys ho v dané rozhodovací větvi na citadele přejel parním válcem natiřikrát a zbytky hodil zdivočelým světluškám. Jestli to platí pro celou kroganskou rasu netuším, ale už když se s tebou hádá s kvérem v ruce, říká, že už je stáhnul, ne že "je pak stáhne". Zároveň tou dobou je klan Urdnot takovým "kroganským mimozemským zastupitelstvem" a velmi vlivným proudem v Kroganské "vládě".

Ono totiž s kroganským přirozeným způsobem rozmnožování, kdy stovky až tisíce let (normální doba) žijící jedinci se množí jako kobilky tak rychle, že v populačním růstu skoro dokáží dohnat rachnije, se divím, že to kroganům s tím
Toto je spoiler!!!:
(potenciálně) zfixlovaným

lékem nedošlo už mnohem dřív. Řekněme hned druhý den, kyž nebyla polovina jejich ženskejch v požehnaném stavu.

Je zajímavé, že ve trojce se mi zdá jako nejsložitější rozhodnutí související s Garusem, jestli
Toto je spoiler!!!:
se trefíš do té flašky, nebo schválně mineš.

Edit: Storme, trochu mi secvaklo, že se moc nevyplatí v ME3 bejt tvůj kámoš... Mordin, Wrex,... Schválně, jestli tahle neblahá statistika (a z ní vyplývající jeho možný temný osud) došla i Garusovi... :smile:

Ačkoliv on je v bezpečí, tebe u turianů podpořil, žádná z ras nepodmiňue přistoupení její flotily jeho smrtí a má i další výhody oproti těm dvěma (či vícero, podle dalších rozhodnutí).
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 24.3.2012 09:48:39
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mám technický dotaz. Dá se to anglické reloaded verze stáhnout a doinstalovat From Ashes DLC? Nějaký torrent jsem našel, ale je otázka jestli to opravdu funguje a jestli si s tím neposmolím aktuálně rozehranou hru. :)
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 24.3.2012 10:01:49
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ultramarinus: Salariani mají sice kratší délku života ale nemyslím, že by to bylo pod 20. Pokud se dobře pamatuju, tak ve dvojce Mordin mluví o synovci, kterej v 17ti dokončil PhD. a zmiňoval tuším, že se dožívají tak 40tky.

Potom taky, Mordin není zodpovědnej za samotnej genofág, byl jen v STG Task Force, která měla zjistit, jestli po těch letech ještě funguje a případně ho pozměnit aby fungoval dál. Z konzole u Liary v kajutě dokonce můžeš vytáhnout after-action report z mise na Tuchance, kterou vedl kapitán Kirahee (dokonce i zjistíš, jak Mordin přišel o jeden z výrůstků na hlavě).

Taktika - prošmejdi, co můžeš / poslouchej / zakecej se, s co největším množstvím postav, je rozhodně dobrá. Akorát pokud nebudeš hrát multiplayer aby si získal 90%-100% bonus za připravenost všech sektorů nebo si přes editor savů nezvýšíš počet assetů, tak se nikdy nedostaneš na úroveň potřebnou k tomu aby si dostal "nejlepší konec". Respektive konec, kdy po zničení Reaperů následuje scéna, jak se Shepard probudí mezi hromadou trosek.

Aby si získal třetí možnost, tak musíš mít 4000 assetů, né pouze celkový součet, ale děleno stupněm připravenosti (což se, pokud se hodně snažíš, dá i bez MP), ale aby ti Shepard přežil, tak potřebuješ 5000+ , a to bez MP nedáš.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 24.3.2012 12:04:27
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

na shepyho přežití stačí EMS 4000
Obrázek

Příspěvek 24.3.2012 12:27:41
Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Na třetí možnost stačí 2801 a víc reálný hodnoty. Na přežití Sheparda 4000, což je prakticky nedosažitelný jenom singlem (maximum co člověk může vytřískat je nějakejch 3700), takže buďto je to další věcí co Bioware nedodrželi nebo ještě plánujou vydat několik DLC který přidaj další assety aby člověka mohli pěkně podojit... 8)
Obrázek

Příspěvek 24.3.2012 12:42:58
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

možná hloupek dotaz, ale funguje MP i když je hra stažená a je cracklá? upříměn se mi nechce regovat přes origin, ale rád bych měl readyness víc jak 50%

Příspěvek 24.3.2012 12:48:34
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Twombly: Aha, u tý 3 možnosti jsem lehce přehlídl 2800-3999, každopádně tu možnost Shepardova přežití jsem bral podle týhle tabulky.

http://www.ign.com/wikis/mass-effect-3/Endings

A u 4000 bodů je podmínkou Shepardova přežití to, že přežije i Anderson. Každopádně souhlasim s tim, že ty assety jsou docela oser. Hlavně, že se před vydáním tvrdilo, že multiplayer nemá mít na konec hry prakticky vliv a, že by člověk měl získat všechny možnosti bez toho, aby ho vůbec hrál.

Daedalos304: Zkus hádat ... Jelikož se to hraje přes Origin, tak si s cracklou verzí moc nezahraješ. Tvoje jediná možnost je editovat si uložený pozice.

http://benchmark3d.com/mass-effect-3-save-game-editor

http://masseffect.wikia.com/wiki/PC_Tweaks_%28Mass_Effect_3%29

Příspěvek 24.3.2012 13:38:32
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To se mi stejně hrozně líbí, že to, jsem v jedničce sejmul Wrexe, teď může
Toto je spoiler!!!:
zachránit Mordina
. To mi příjde jako jedno z nejlepších kontinuálních rozhodnutí (a argument pro "není to zkurvené"), které dává smysl napříč sérií.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 24.3.2012 16:00:14
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ray: Však co se týče menších rozhodnutí, tak v tomhle je imho Mass Effect série provázaná perfektně. Jak ve dvojce i ve trojce lze vždycky najít odkaz na něco z původního dílu. Ať už jsou to rozhodnutí týkající se Rachni, Wrexe a Kroganů nebo drobnosti typu - přišel ti mail od kolonistů ze Zhu's Hope, jen tak mimochodem se dočteš, jak se určitá "indoktrinovaná" asarijská vědecká pracovnice, kterou si potkal v obou dílech někde odpálila nebo už jen fakt, že ve 3ce potkáš Konráda Vernera :lol: ... Prostě těhle spojujících drobností tam jsou tuny. Akorát ten konec jim lehce ujel.

Příspěvek 24.3.2012 16:43:25
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale to já vím, o tom dalším provázání a Conradův quest je dokonalá komedie. U Mordina vs. Wrexe mi jde o to, že v jedničce je zastřelení Wrexe spíše taková srandička. Narozdíl od Virmire sarcifice není nutností a lze se mu hodně snadno vyhnout - já sám ho v svém "kánonickém savu" realizoval spíše protože jsem hrál na co nejvíce dramatické scény a protože nějak tak věřím v princip genophage a vypadalo to, že Wrex by mohl být v budoucnu problém. A hle, ona to nebyla jen srandička a ve trojce tím můžeš zachránit M. Tohle prostě není jako ostatní provázání, ale dodává to zpětně i větší smysl jedničce.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 24.3.2012 17:42:19
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jestli to zachrání Mordina netuším... Bastard totiž poznal, že ho jenom zdržuju a aniž bych řekl slovo, věděl o co mi jde a musel jsem stisknout spoušť. Leda by pod Wreavovým vedením necítil vůči kroganům takovou zodpovědnoust a nechal se ukecat.

Příspěvek 24.3.2012 18:47:38
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jinak teď mě napadla zajímavá myšlenka. Všichni mluví o tom, že galaxie je zlikvidovaná bez Mass Relay atd., ale když zvolíte destroy tak reapeři se složí na Zem a řekněme, že v oblasti nadsvětelného cestování byli dále než všechny ostatní rasy, tak z jejich pozůstatků mohli získat nějaké zajímavé data.
Obrázek

Příspěvek 24.3.2012 23:06:53
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Galaxie bez mass relay není v prachu, je to jako by jsme my přišli o letadla a lodě a všechno se vozilo plachetnicemi. It can work, akorát pomalu.
EDIT: Dohráno na insanity za vanguarda.

PředchozíDalší

Zpět na Hry