Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate: Enemies (2.7.2012) KOMPLET PDF + DOC

Stargate: Enemies (2.7.2012) KOMPLET PDF + DOC

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Předpokládám, že teď se jede podle stanoveného plánu, takže středa....(?)

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Doufam pokud ne eště míň

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

mám ho doma z korekce...takže asi až ve středu :)

Met.CZ Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mam dotaz plánuješ to po vydání posledního dílu zkompletovat v PDF a DOC??
Fantazie je důležitější než vědění.
- Albert Einstein

Stargate: Zrcadlový zlom

http://sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=9255

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Určitě to později vydám i v PDF, jen co Jakop bude mít čas...:) nechci mu do jeho práce vrtat...:). když už si s tí mdal tu práci a udělal 51 dílů, zbytek určitě rychle přibyde :)

tominocz Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nějaký přehled o tom kolik má pobídka stránek by nebyl ? a po dokončení povídky se to bude dát stáhnout úplně všechno v jednom pdf ? :hmmm:
Obrázek

Major General
Major General

Odpovědět s citací

stránek by to mělo pokud si dobře pamatuju mít kolem 400 a pdf by určitě mělo být, jen nevím kdy :) ale určitě ho sem časem taky přidám :)

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jo....týden se s týdnem sešel což znamená, že zítra bude moje povídka kompletně vydaná a vámi přečtená (doufám), dnes bude ještě taková přípravná a zítra se do toho vrhneme po hlavě a budete svědky obrovské bitvy, která v mé povídce nemá konkurence :), takže si dnešní přípravu vychutnejte a dejte vědět, nějaké připomínky

EDIT: CHtěl jsem všem čtenářům, ale i autorům jiných povídek poděkovat, za "titul" nejlepší nedokončená povídka a nejlepší autor, čehož si upřímně vážím a děkuji, a zároveň doufám, že nezklamu novými díly a hlavně novou povídkou, jejíž příprava je v plném proudu

korekci provedl Jakop, a věřte mi, že konkrétně tato korekce vůbec nebyla lehká, takže i mu patří velké díky jak za práci na povídce tak za umístění, kterého jsem dosáhl, jelikož je to z velké části i jeho zásluha

Obrázek pro vás spáchal Ronnie124 => opět velké díky Ronnie :)

74. Díl (Pokračování příště? – To be continued?) Part IV

Pegas, Orbita, Královské město, Odinova komnata
Odin: „Dobrá, chceš boj? Máš ho mít.“

- Odin gestem naznačil, aby stráže ustoupili a nechali jej samotného s Thorem, jehož břicho krvácelo a ruka se mu pořádně třásla od bolesti. Odin svým mečem začal kroužit kolem svého těla a jedním energetickým výbojem poslal Thora několik metrů vzduchem. Když Thor dopadl na tvrdou podlahu, brnění se na několika částech úplně rozpadlo a jeho tělo teď kryla jednoduchá asgardská tunika. Thor byl oběma výboji doslova paralyzován, necítil levou ruku, jeho břicho krvácelo a pravá noha byla v jednom ohni, když se mu kousek brnění přiškvařil ke kůži. S obrovskou bolestí se postavil na nohy, ale netrvalo dlouho a ležel zase na zemi, když jej Odin tentokráte vlastní rukou uzemnil. Odin si neodpustil ani kopnutí do svého vlastního syna, který se v bolestech svíjel na zemi.

Odin: „Bojuješ jako srab.“
Ronon: „Zvedni se!“
Odin: „A jako srab teď zemřeš.“

- Odinova slova se v Thorově hlavě točila pořád dokola, zeslabovala a zesilovala. Najednou vše ustalo a nad Thorem stál Odin. Rozžhaveným ostřím mířil proti němu. Zvednul ruce, pevně sevřel rukojeť a s velkou silou bodnul. Thor na poslední chvíli uhnul čepeli a kopnul svého otce do kolene, které se mu okamžitě podlomilo. Odin musel pokleknout a Thor mu ihned uštědřil druhou ránu do obličeje, která Odina na chvíli rozhodila. To stačilo, aby se vší silou vyškrábal na nohy a vzal si ze své výzbroje kladivo. Stráže sice byly proti, ale Odin ochranku odvolal.

Odin: „S kladivem nebo bez něj, tady to skončí, konečně, po tisících letech budu zase vládnout všem Asgardům.“
Thor: „V jednom máš pravdu, otče, skončí to, ale vládcem Asgardů zůstanu já, ty nejsi Asgard!“

- Thor napřáhl své svalnaté paže a kladivem udeřil těsně vedle uhýbajícího Odina, který stihl uhnout svoji pravou nohou a sekl mečem po Thorovu kladivu. Thor ihned odhodil meč pryč od těla, aby jej Odin nemohl zasáhnout. Odin udělal otočku na jedné noze a využil ji ke zvětšení své síly a seknul proti Thorovi, který stihl zastavit výpad na poslední chvíli. Rozžhavené ostří vydávalo miniaturní blesky, které spalovaly Thorovu kůži. Naštěstí jeho kladivo vstřebávalo téměř celou energii do sebe a Thorovi se nic vážného nestalo. Opět odrazil otcův meč a ihned udeřil do jeho ruky. Sálem se nesl zvuk lámajících se kostí, když kladivo přelomilo Odinovu levou ruku ve čtyřech místech. Vylepšení nanité se ihned dali do léčení, ale i tak potřeboval Odin klid. Rychle utekl za svůj trůn, kolem kterého s Thorem dobrých pár minut kroužili jako supi. Jen co nanité opravili kosti, Odin vystřelil ze svého meče. Tentokrát ale Thor zastavil letící proud svým kladivem. Díky přívalu energie se kladivo nabilo a obrovský proud energie zasáhl Odina do hrudi, kde seškvařil jeho kůži na uhel. Odinovo tělo odletělo několik metrů daleko a zastavilo se až u nohou Ronona, který se chtěl ihned zapojit a kopl jej obrovskou silou do hlavy. To ale neměl dělat, protože jej ochranka hodně bolestivě zpacifikovala. Thor spustil kladivo níž a držel jej jen konečky prstů, když se odhodlal přejít k otcovu tělu. Pomalu přecházel po celé komnatě, až k bezvládnému tělu, jehož kůže pomalu chytala barvu. Odin nepozorovaně nahmatal čepel svého meče a vyčkával na správnou příležitost.

Thor: „Prohrál jsi, otče, přesně jak bylo kdysi předpovězeno. Stejně jako kdysi i tentokrát ležíš u mých nohou, ale dnes, dokončím svoji práci a ukončím tisícileté krveprolití.“

- Thor opět uchopil kladivo celou dlaní a roztočil jej tak rychle, že všude kolem začaly létat malé blesky. S rotujícím kladivem došel až k tělu svého otce. Zastavil se, napřáhl a udeřil. Odin to však čekal, uhnul a probodl Thora skrz na skrz. Celá čepel pronikla skrz svalnaté tělo. Z konce špičky začala skapávat krev. John a ostatní byli zaskočeni. Odin přišlápl nohu k Thorově hrudi a velkou silou vytáhl svůj meč ven, čímž dovolil Thorovu tělu spadnout na zem, kde začalo silně krvácet. Thor pomalu ztrácel vědomí, až upadl do bezvědomí.

„Thore, probuď se!“
„Trayo, lásko, jsem mrtvý?“
„Ještě ne, ne dokud s tím můžeme něco udělat!“
„Jak?“
„Ty víš jak, učila jsem Tě to.“
„Nemám žádnou ze schopností, o kterých jsi mi říkala.“
„Máš, jen se soustřeď, ty to dokážeš.“
„Nedokážu, nemám to v sobě.“
„Jsi připravený, vždy jsi byl, udělej to.“
„Dobře, zkusím to.“
„Musíš, kvůli nám a… a našemu dítěti.“
„C-Cože?“
„Jen díky našemu dítěti se s Tebou mohu spojit na takovou vzdálenost, posiluje mě, vnitřně.“
„Chlapec nebo dívka?“
„Chlapec.“
„Naděje našeho národa.“

- Thorova mysl byla soustředěná jako nikdy. Odin si užíval svoji chvilku slávy, zatímco se Thorovo tělo začalo samo uzdravovat. Po pár vteřinách bylo v takovém stavu, že Thor nabral vědomí a zhluboka se nadechnul. Chvíli se nepozorovaně rozkoukával, až našel své kladivo, které leželo vedle Odinova trůnu.

„No ták, soustřeď se, Thore,“ říkal si Thor celou dobu, během které se mentálně připravoval. Pomalu se zvedl, a když našel svého otce, hlubokým hlasem na něj zakřičel: „Otče!“ Odin se s hrůzou v očích otočil, aby uviděl, to co nechtěl vidět.

Odin: „Jak?“
Thor: „Takhle.“

- Načež v Thorových očích problesknul plamínek a z jeho rukou se směrem k Odinovi vyřítila pořádná dávka ohně. Thor se soustředil, jak jen to šlo. Plamínky ohně se pomalu začaly kroutit, až obepnuly Odinovo tělo. Jeho kůže se začala škvařit a z plamenů byl slyšet jen nesnesitelný křik plný bolesti. Po minutě nářků byl konec. Křik ustal a celé tělo se rozpadlo na prach. Vyčerpaný Thor dopadl koleny na zem a rozhlédl se kolem sebe. Jediné, co slyšel, byl zvuk rozběhnuvší se autodestrukce a bojující skupinky opodál. Ronon právě setnul hlavu jednomu ze strážců a ihned skočil po dalším, který se snažil zabít Rodneyho. Jednou dobrou ranou ukončil i jeho život a rozeběhl se pro Thora.

Sheppard: „Ronone, vem Thora do jumperu, jsme hned za tebou!“

- Ronon si jej hodil na rameno a běžel s ním do transportéru, ve kterém zmáčkl požadované patro a vystoupil. Hned za dveřmi na něj čekala skupinka Sorserýnů.

Ochranka: „Vzdej se a polož ho na zem, pěkně pomalu.“

- Ronon Thora položil na zem a dal si ruce za hlavu. Dva strážní jej šli odzbrojit a zatknout, když se dveře transportéru otevřely a z nich přišla sprška střel, které složily celou skupinu Sorserýnů. Ronon si opět vzal Thora na rameno a následoval zbytek svého týmu, který vtrhl do operačního a začal likvidovat každého, kdo se připletl do cesty. Ronon se držel ihned za nimi a snažil se alespoň nějak pomoci. Po dvou minutách bylo hotovo. Tým se probil až k operačnímu a Rodney s hrůzou v očích zjistil, že jim zbývá necelá minuta. Všichni se dali do zběsilého běhu po schodech, po kterých se dostali do hangáru, kde na ně čekal zaparkovaný „kočár“. Ronon položil Thora na sedačky a za pět vteřin dvanáct John vyletěl z explodujícího města.

Sheppard: „Co to kurva bylo?“

- Na Johnovu otázku reagoval Thor, který se právě probral a vyčerpaným hlasem vysvětlil situaci.

Thor: „Otec určitě nastavil do systému skrytý příkaz, který měl zničit vše, pokud by zemřel.“
Sheppard: „Jo, všechno explodovalo. Zdá se, že máme štěstí.“

- Thor si evidentně oddechl a s ulehnutím na sedačky si odpočinul. Sheppard nabral kurs - Liberty, kterou okamžitě informoval o situaci.

Sheppard: „Liberty? Tady plukovník Sheppard, identifikace Bravo-Charlie-Steven-6, žádáme o okamžitou lékařskou pohotovost.“
Thorkill: „Identifikace ověřena plukovníku, hangár je otevřen. Lékařský tým bude připraven.“
Sheppard: „Děkujeme.“
Thorkill: „Plukovníku, mohu mluvit s Thorem?“
Sheppard: „Ta lékařská pohotovost je pro něj, potřebuje ošetřit.“

- Jumper vletěl pod ochrannou bublinu Libertyina štítu a John mohl mistrně přistát. Thor byl okamžitě odvezen na ošetřovnu a tým plukovníka Shepparda byl přenesen přímo do konferenční místnosti, kde už všichni čekali na vysvětlení náhlé exploze.

Woolsey: „Plukovníku, vítejte zpět, jak je na tom Thor?“
Sheppard: „Je fajn být zpět, a Thor, ten už asi nikdy nebude v pořádku.“
Woolsey: „Co tím myslíte?“
Sheppard: „K tomu se dostaneme, věřím, že budete chtít vysvětlení, proč to tady všechno bouchlo.“
O’Neill: „No, předpokládám, že jste se o to postarali vy?“
Ronon: „My ne, Thor.“
Sheppard: „Když jsme přistáli, našli jsme tajný vchod, který vede do míst, kde máte kancelář, pane Woolsey. Rychle jsme se dostali dovnitř, kde jsme za pomoci Rodneyho signálu zlikvidovali prvotní odpor. Následně jsme vcelku jednoduše získali kontrolu nad operačním centrem. Rodney převedl veškerou kontrolu sem, nastavil do systému nějakou vychytávku.“
McKay: „Přesněji tou vychytávkou myslí rozpoznávání identifikace, kdy město zaznamenalo naše podkožní lokátory, čímž nám umožnilo procházet skrz uzavřené části, což vlastně zapomněl dodat, že jsem ještě uzamknul celé město.“
Sheppard: „Až se přestaneš vychloubat, rád bych pokračoval, protože to nevyšlo podle plánu. Odin zřejmě tušil, že na něj něco takového zkusíme a narafičil to na nás. Rodney sice přenastavil systémy, ale přitom vlastně ne.“
Woolsey: „Tomu nerozumím.“
O’Neill: „Já jo.“

- Přičemž se O’Neill začal usmívat na celé kolo. Johnovu zprávu ihned doplnil Rodney, který vysvětlil situaci s nastrčeným programem.

McKay: „Přitom, jak očekával, že se možná o něco takového pokusíme, ač to nerad přiznávám, tak mi podstrčil jakýsi druh programu, který pracoval tak jak jsem chtěl, ale dálkově to všechno stejně kontroloval Odin.“
Sheppard: „Tady se dostáváme k jeho komnatám, kde nás zajala jeho ochranka. Thor se snažil nás dostat pryč z města, výměnou za svůj život. Za což jsem mu vděčný, ale stejně to nepomohlo.“
Woolsey: „Jak jste se tedy dostali pryč?“
Ronon: „Thor mu nakopal prdel.“
Sheppard: „Když to zjednodušíš, tak jo.“
Ronon: „Mám rád jednoduchost.“
Woolsey: „Pánové!?“
Sheppard: „Pardon, Odin napřed trochu usmažil Thorovo brnění svým energetickým mečem. Thor mu to vrátil, když mu zlomil ruku. Chvíli pak pobíhali kolem trůnu, když si Odin léčil „bebi“. Jen co ho naniti uzdravili, Odin vyslal proti Thorovi energetický výboj, který Thor zachytil a poslal ho proti Odinovi, čímž ho málem zabil, nebýt nanitů. Pak ho šel dorazit, když jej Odin prošpikoval skrz na skrz.“
Woolsey: „Co? Říkal jste přece, že je v pořádku.“
Sheppard: „Kdybyste mě to nechali doříct, tak byste se dozvěděli, že se jeho tělo samo uzdravilo, pak vstal a z jeho rukou mu vytryskl oheň, který Odina usmažil.“
McKay: „S jeho smrtí, se pak na všech plavidlech a městech spustila autodestrukce.“
Woolsey: „Když ne on, tak nikdo jiný.“
McKay: „Přesně.“
Woolsey: „Ale jak je možné, že Thor ovládl pyrokinezi a léčení?“

- V tom se před zraky všech zhmotnil Thor, který vypadal zcela v pořádku, bez jediného škrábnutí a jediné jizvy.

Woolsey: „Thore, vítejte, jsme rádi, že se vám nic nestalo.“
O’Neill: „Thore, příteli, slyšel jsem, že ses naučil pár nových kousků.“
Thor: „Je tomu tak, když mi můj přítel pomohl se povznést, zřejmě nahlédl do budoucnosti a nějak do mé DNA zakomponoval veškeré antické mentální schopnosti, se kterými mi pomohla Traya. Vlastně díky ní jsem dnes na živu a mohu vám všem s obrovskou radostí v srdci oznámit, že budu otcem.“
Sheppard: „Gratuluji, Thore.“
O’Neill: „Kluk, holka?“
Thor: „Hoch, Magni.“

Galaxie, Pegas, Wraithské shromaždiště, O půl hodiny dříve
- Wraithské shromaždiště, které se stalo Toddovým útočištěm, poté co Rodney zničil jeho novou loď, se od posledně moc nezměnilo. Všude kam jen oko dohlédlo, byl wraithský úl, křižník, zásobovací loď nebo jen prostá šipka. Mezi nimi však vyčnívala jedna loď, jejíž struktura byla monstrózní. Todd vylepšil koncept svého superúlu a přidáním druhého ZPM významně posílil již tak extrémní schopnosti této lodi. Předně se zbavil jediné slabiny, kterou byly hangáry. Nově jsou šipky ve vnitřní struktuře, která uprostřed lodi přechází v obrovskou díru, do které nové hangáry ústí. Jako další bod zrobustnil celý trup, jehož tloušťka teď byla několik desítek metrů. Přidal další zbraňové baterie a jako třešničku na již tak velký dort si přichystal svůj nejlepší výtvor v oblasti štítů, který měl podle jeho očekávání vydržet víc než samotný atlantský štít. Spokojeně seděl ve své „trůní místnosti“, když mu jeho „partner“ donesl pozemský tablet, který mu byl přenechán, před několika lety.

Todd: „Výborně, druhá loď je tady.“

- V tom se na předem vyklizeném místě objevila další loď stejného typu, ve kterém právě seděl Todd. Všechny úly teď vypadaly jako zásobovací lodě oproti dvojici megaúlů, které stály uprostřed všech bitevníků. Toddův úsměv byl největší od té doby, co se konečně vrátil na svoji dřívější pozici ve společenstvu a jeho úsměv ještě narostl, když cíleně nasměrované senzory zachytily nad Lanteou masivní bitvu, ve které létala energie ve velkém. Todd poslal všem lodím přesné instrukce, které byly velice jednoduché. Oblehnout Lanteu, zničit veškeré obranné složky, zajmout Atlantidu, získat adresu Země a následně letět k Zemi. Jen co veškeré wraithské lodě přijaly souřadnice, postupně naskákaly do hyperprostorových tunelů, které ústily přímo nad planetou s pěticí měst.

Galaxie Pegas, Lantea, Současnost
- V konferenční místnosti právě probíhala aktualizace počtu ztrát.

O’Neill: „Vyšli jsme z toho docela mírně, rozhodně bylo v jejich silách nás zničit. Ztratili jsme pět křižníků třídy Daedalos, Labreu, čtyři asgardské bitevníky, dvě stovky satelitů a třicet bombardérů. Kvůli absenci sorserýnských stíhačů nebyly vyslány 302jky.“

- Generál O’Neill dokončoval prezentaci o ztrátách, když do konferenční místnosti vběhnul Chuck, na jehož hlase byl znát velký strach.

Chuck: „O-omlouvám se, že ruším, ale máme problém.“
Woolsey: „Uklidněte se, co se děje?“
Chuck: „Senzory zachytily obrovskou wraithskou flotilu mířící k nám.“
Woolsey: „Cože?“
Chuck: „Za dva dny jsou zde.“
Woolsey: „Ještě malá technická, než začneme panikařit. Jak je velká?“
Chuck: „Asi sedmdesát úlů, dvě stě křižníků, patnáct wraithských 304ek a dva úly, které by odpovídaly superúlu.“
O’Neill: „Musíme povolat veškeré spojence, tohle nezvládneme.“

- Chuck přikývnul na znamení souhlasu a běžel do operačního centra, kde se dal do okamžitého zadávání brány, jež vedla na mnohé světy, se kterými byla Atlantida v kontaktu. Jako první Chuck zkontaktoval Studnici v Andromedě, díky níž byla ihned povolána dostupná antická flotila. Ihned poté byla zkontaktována pegasuská koalice, která mohla poskytnout tři lodě třídy 303, ke kterým se připojila i dvojice pozemských verzí třídy Prométheus. Jeho poslední štací byla Země, na které už byl více méně klid. Nově dosazený generál Monroe, nechal ihned povolat jaffskou flotilu, kterou byla rada ochotna výměnnou za technologii pomoc poskytnout. Jen co Chuck skončil s povoláváním veškerých spojeneckých flotil, odběhl zpět do konferenční místnosti, aby informoval velení o stavu.

Chuck: „Generále, úspěšně jsem zkontaktoval veškeré spojence disponující alespoň nějakou bojeschopnou flotilou.“
O’Neill: „Díky Chucku.“
Chuck: „Bohužel, sem antická a ani jaffská flotila nedorazí včas.“
O’Neill: „Ne?“
Chuck: „Jejich lodě jsou příliš velké na průlet superbránou.“
O’Neill: „McKayi, vymyslete způsob, jak zvětšit superbránu, i kdybyste měl ty původní rozebrat.“
McKay: „Vlastně to ani nebude potřeba, nevíte náhodou, kolik máme vyrobených kusů superbrán ve skladišti?“
Chuck: „Mohu se podívat, ale mám tušení, že jich máme šest.“
McKay: „To bude stačit, prostě jen přepíšeme protokoly a tím přepíšeme myslím sebe, no a pak už jen spojíme dvě superbrány, čímž dostaneme větší průměr a antické respektive jaffské lodě tu budou do pár vteřin.“
O’Neill: „Jak dlouho to bude trvat?“
McKay: „Maximálně pár hodin, dejte vědět Andromedě, aby se lodě seskupily nad Studnicí. A Jaffům, aby se zastavili nad Zemí.“

- Chuck dal podle rozkazu vědět velení na Studnici a Zemi. Jen co skončil, začal zjišťovat, jak jsou na tom opravářské týmy, které doposud plně opravily Atlantidu a Helénu.

Franklin: „Atlantido, tady doktor Franklin, za pár hodin budeme mít zpět i Kamelot, ale na Hibernii budeme potřebovat minimálně den, možná víc.“
Chuck: „Pošlu vám další lidi, budeme je potřebovat do dvou dnů.“
Franklin: „Mohu vědět, proč to najednou tak hoří?“
Chuck: „Letí k nám flotila wraithských lodí.“
Franklin: „Dobrá, bude mi stačit sedm lidí.“

- Chuck opět ukončil spojení, když se za jeho zády objevil Rodney, jehož tvář byla velice ustaraná. S dovolením odstrčil Chucka a zadal na konzoly pár příkazů, které jej spojily se stavební stanicí, která překypovala replikátorským životem. Lidská ochranka neměla vůbec žádnou práci, když se replikátoři ukázali jako spolehliví. Velitel místních ozbrojených složek odložil své karty a přistoupil ke konzoli, která indikovala příchozí hovor z Atlantidy. Plukovník umožnil spojení a podal hlášení o stavbě, která pokračovala dle plánu. Bohužel zprávy nebyly dobré, zatím ani jedna z rozestavěných lodí nebyla dokončena. I přesto však Rodney povolal stanici zpět, jelikož představovala obrovskou palebnou sílu, která se dala určitě využít. I když chtěl O’Neill poradu ukončit, nová fakta, jej donutila ji prodloužit o několik hodin, během kterých spolu s každým, kdo mohl jakýmkoliv způsobem ovlivnit průběh bitvy, diskutoval možnosti obrany proti Wraithům, kteří mohli udělat mnohem větší potíže, než Sorserýni, jejichž flotila byla oproti Wraithské směšná.

O’Neill: „Pánové, chtěl jsem dnešní poradu ukončit, ale zřejmě si budeme muset dát pár káv navíc. Sice jsme to před chvílí řešili, ale jen pro jistotu si uděláme resumé. V této chvíli disponujeme šestnácti křižníky třídy Daedalos, třemi loděmi třídy Leonidas, třemi H-TBC Liberty, dvěma cestovatelskými loděmi třídy Labrea, jedenácti asgardskými bitevníky, Hope, skoro čtyřmi stovkami F-302jek, na šedesát bombardérů a tři stovky satelitů. Během zítřka by se měla dostavit pětice lodí třídy Prometheus. Dvě naše a tři Pegasuské koalice, které naši technici dovybaví nejlepší technologií, kterou vlastníme. Dále by mělo přiletět devět antický lodí - čtyři Patrony a pět Incursů. No a nakonec blíže nespecifikovaný počet jaffských mateřských lodí třídy Ha’tak.“

Natski: „Jaký je rozdíl, mezi těmi Patrony a Inc-něco?“

- Slova se ujal McKay, který doufal, že se někdo zeptá.

McKay: „Tak předně, Patrony, jsou tvarově stejné jako Incursa, ale Antikové udělali úpravy, které z nich udělaly dokonalé obranářské lodě, které mají dvojitý štít. Jejich nevýhodou je menší množství zbraní. Incursa pak mají štít pouze jeden, ale mají ohromnou palebnou sílu, kterou předčí i naše lodě třídy Daedalos.“
Natski: „Předpokládám, že i tyto lodě dovybavíme asgardskými paprsky.“
McKay: „Předělat tolik lodí nebude lehké.“
Natski: „Doktore, celá kolonie má více než milion lidí, nechcete mi doufám tvrdit, že to nezvládnete.“
McKay: „Nejde o počet lidí, ale o možnosti, kterými tato kolonie disponuje. Vyrobit tolik asgardských platforem nebude časově jednoduché, natož je nainstalovat a přizpůsobit daným technologiím.“
Natski: „Proto máme zařízení na dilataci času.“
McKay: „Máme, ale každé zapojení tohoto pole odebírá obrovské množství energie, kterou bychom mohli lépe využít při obraně proti Wraithům.“
Natski: „Co tedy navrhujete?“
McKay: „Budeme se snažit, ale je možné, že to nestihneme, alespoň ne u všech lodí.“
Natski: „V tom případě by bylo dobré začít evakuovat nepotřebné civilisty na stanoviště alfa.“
McKay: „V Pegasu? Bláznovství.“
Natski: „Prosím?“

- McKay zafuněl, když si uvědomil, že situaci bude muset vysvětlit, tomu tupci, za kterého Natskiho považoval.

McKay: „Vy zřejmě nechápete, jak to bude v Pegasu vypadat, pokud prohrajeme, a věřte mi, že pokud vyhrajeme, tak to budu tak tak.“
Natski: „Okouzlete mě.“
McKay: „Pokud Wraithové vyhrají a naši civilisté budou na stanovišti alfa, bude to jen otázkou několika let, než je najdou. I kdyby postavili další lodě jakékoli třídy, Wraithům se v tak malém množství nevyrovnají. Navíc, je zde přes tři miliony obyvatel a všechny evakuovat nemáme šanci. Čili bychom je mohli rovnou využít při obraně měst, která jak víte, ještě nejsou plně opravena.“
Natski: „Předpokládám, že bychom je mohli využít, většina lidí zde má alespoň nějaký výcvik, který jsme požadovali.“
McKay: „Tak pak by to snad nemusel být takový problém. Jen budeme muset vyrobit nové zbraně a munici, ale o to se postarají naše malé konvertory, které nedokáží vyrobit asgardské platformy.“
Natski: „Tak se dejte do práce a seznamte všechny obyvatele s naším plánem.“
McKay: „Mým plánem.“

- Dodal Rodney, který se cítil velice uraženě, když si Natski přivlastnil jeho nápad.

O’Neill: „No, no, no ještě jsme neskončili, nemůžete jen tak zapojit lidi, kteří sice prošli nějakým výcvikem, ale nejsou to vojáci, vždyť je sežerou a pak bude mnohem těžší je zabít.“
Natski: „Nezapomínejte, že jsem ministr obrany.“
O’Neill: „Tak to mě těší a zároveň mrzí, protože kdybych věděl, co jste za tupce, tak vás nevolím, nenechám tady ty lidi se všude možně motat.“
Natski: „To jste přehnal, generále.“
O’Neill: „Jo? A co s tím uděláte, dáte mě zavřít?“

- Přičemž se Natski zvedl a odešel. O’Neill se rozhlédl po celé místnosti, kde všichni koukali jako by viděli ducha. Jediný, kdo jakkoli reagoval, byl Woolsey, který už byl lehce vytočený současnou situací, kdy by měli všichni spolupracovat a ne se hádat.

Woolsey: „Má pravdu, to jste trochu přehnal.“
O’Neill: „Jen trochu.“
Woolsey: „Ale je pravda, že pokud prohrajeme, bude to stejně jedno, jelikož je pak stejně najdou a až je najdou, najdou i Zemi, jedinou šancí je, je porazit a k tomu budeme potřebovat veškerou možnou sílu.“
O’Neill: „Fajn, ale já se zodpovídat nebudu, pokud to poserou.“

- Načež zaklapl svůj notebook a odešel do své kajuty. Woolsey ukončil poradu, čímž se dala celá obrovská „továrna“ jménem Lantea do pohybu. V podzemních garážích se dovyzbrojovaly poslední nevyzbrojené F-302jky naquadriovými bombami, obrovské asgardské konvertory začaly vytvářet platformy plazmových zbraní a dokončovaly se poslední satelity, které ležely na výrobní lince. K tomu všemu se začala vyrábět veškerá munice a zbraně, které budou při obraně planety potřebné. V obrovských halách, které se nacházely na pevnině, zase Rodney upravoval protokoly, které musel nahrát přímo do superbran, které v hale čekaly na své využití. Po dlouhých třech hodinách se mu to však konečně povedlo a brány mohly být poslány na svá nová stanoviště. Rodney dopil šálek čaje a vyšel z haly. Když se rozhlédl, všude kolem byla tma. Měsíce svítily na obloze, po níž se sem tam prohnala eskadra jumperů, které pomáhaly, kde mohly. Stovky a tisíce techniků, hlavně čínské příslušnosti se pekelně soustředili, když jim byl svěřen velice důležitý úkol – vylepšit jaffské Ha’taky, které právě přistávaly na povrch planety.

Kim: „Kolik, že jich je?“
Chuck: „Třicet dva.“

- Kim jen ve své rodné řeči zamumlal, jestli se Chuck neposral a sehnal svoje lidi, kteří stáli se svým nářadím uvnitř gigantické haly.

Kim: „Tak jo pánové a dámy, práce volá, máme zde dvaatřicet pacientů, kteří potřebují naléhavou operaci. A pro vaši motivaci, máme na to jen den a půl, než dorazí Wraithové. Takže, čím víc lodí zvládneme upravit, tím menší šance, že vás některý Wraith vysaje, srozuměno?“

- Celá obrovská skupina hromadně zaburácela a spolu s náklaďáky plnými veškerých potřebných součástek vyrazila do nerovného boje s časem. Teal’c si šel mezitím zatrénovat s Rononem, který nebyl od přeměny zpět stále ve své kůži. Zbytku Jaffů bylo dovoleno trochu se tu porozhlédnout, jelikož to pro většinu z nich bude poprvé a zároveň naposled. Rodney se Zelenkou kmitali o sto šest, ale práce si je vždy našla, ať byli kdekoliv.

Chuck: „Doktore McKayi, antické posily dorazily.“
McKay: „Pošlete je k hangárům 304ek, kde na ně čekají naši a asgardští technikové.“
Chuck: „Vyrozumím je, aby se připravili.“

- Čas ubíhal pozoruhodně rychle, když téměř celá kolonie na něčem pracovala. Bylo to až k nevíře, co hrozba ze strany Wraithů dokázala udělat s pracovní morálkou lidí, kteří pracovali, jak nejlépe mohli. Nakonec však na odpočtu zbývala jen hodina, když veškerá většina prací ustala. Vše bylo hotovo. Dokonce i goauldské i antické lodě byly připraveny a nově posíleny o nejlepší technologii, jako mohla Lantea poskytnout. Téměř dvě třetiny obyvatelstva měly jakékoli druhy zbraní, se kterými se dali Wraithové zpacifikovat. O’Neill s novými posilami probíral jejich úlohu v bitvě, když do konferenční místnosti dorazil upocený a unavený Rodney, vedle nějž stál Radek a Samantha.

O’Neill: „Hotovo?“
Carterová: „Jop, všechna města jsou v plné síle, sklady jsou plné dronů, v každém městě jsou náhradní moduly a fúzní generátory, kdyby náhodou.“
McKay: „A hlavně, Radek si trochu pohrál s vedením, takže snížil o pět procent nároky na energii, při spuštěném štítu.“
Carterová: „Což nás přivádí k dalšímu vylepšení.“
O’Neill: „Sem s ním, víte, jak mám rád vylepšení.“
Carterová: „Asi jsme přišli na způsob jak nám dát trochu víc času při obléhání. Města se semknou, co nejvíce k sobě to půjde a pak každé z nich roztáhne svůj štít přes všechny, takže vznikne taková pětistupňová ochranná bublina z antických štítů.“
McKay: „A ať si zkusí přes to proniknout.“
O’Neill: „To se mi líbí, víte, kde budu, doktore, ale zkuste mi nevolat, bude to dobré znamení, že všechno funguje tak jak má. Sam ještě chvíli počkejte.“

- Rodney s Radkem a zbytkem osazenstva odešli. Zavřeli za sebou dveře a Jack se vrhnul po Carterové, kterou chytil za zátylek, ohnul a romanticky políbil. Hned nato se odtáhnul, zvednul Sam a čekal, jak se situace vyvine. Carterová se lehce začervenala, ale odpověděla Jackovi, tak jak doufal. Chvíli to vypadalo, že se na to vrhnou, dokud do místnosti nevtrhl Chuck, který celou romantickou situaci nepřerušil.

Chuck: „O-omlouvám se, nevěděl jsem.“
O’Neill: „Co je?“
Chuck: „Wraithové přidali, budou zde za čtvrt hodiny.“
O’Neill: „Díky Chucku.“

- Jack vyprovodil Chucka, políbil Sam a nechal se transportovat na Leonida, který byl již v bojové pohotovosti, což značila modré osvětlení v pozadí. Clark jako vždy pokývnul hlavou a vrátil se zpět k transportování vesmírných min, které byly vybaveny novým antickým maskováním. Po čtvrt hodině bylo vše hotovo a připraveno. Na vteřinu přesně se otevřela obrovská hyperprostorová okna, z nichž na samotném okraji dosahu rušiček hyperprostorových motorů začaly vypadávat wraithské lodě

TO BE CONTINUED

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak ta bitva bude rozhodně solidní. Pěkná příprava na doufám ještě pěknější příští díl.

Bylo tam sice pár pravopisných chyb, ale ty se nadjou vždy.

Jinak nejsem si přesně jistý, jakou loď má zobrazovat ten obrázek na konci povídky.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

to je wraithská (Toddova) 304ka, čili v povídce WBC-304 (Wraith Battle Cruiser - 304)

tominocz Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ten konec zněl jako by jsi chtěl O'neilla nechat si trochu užít a pak ho zabít. :hmmm: Doufám že tvá příští povídka bude stejně kvalitní jako tato a pokud možno...již brzy :bravo:
Obrázek

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jo luxusní povídka a mrzí mě, že končí, ale na druhou stranu se těším na tvoji novou. Dobře sis nahrál na bitvu (to bude řežba)... Jak psal tominocz doufám že O'neill to přežije to by bylo smutné když se konečně rozhoupali s Sam. A s tím štítem podle mě by to nešlo. Ale nápad výborný... Už se těším na zítřek... Todd skápne konečně i když mě tolik nevadil. A hale on má ty dva megaúly s dvěma ZPM což znamená že má 4? Nějak si nemůžu vzpomenout kde je vzal.

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Podle mě má jeden super úl s 1 ZPM a jeden se dvěma jediné na co se musim zeptat proč nepovalili i orie a nebo orie zníčili teďka nevim to je jedno ale doufam že nezníčej žádnou liberti.

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky