Evil: To že nemáš kladivo (zbraň), která by tu ZNAČNĚ TVRZENOU vytrýnu (štít) dokázala prorazit předtím, než do ní začneš strkat svoje nenechavé pracky (teleportační paprsek). Jsi schopný to pochopit, ale kdo NECHCE, ten to prostě nepochopí.
Todd mal niekoľko ZPM nie jedno, takže rýchlo by bolo v galaxii niekoľko Super hive. A nebol by to ojedinelí pripad
Todovi jeho podřízení sebrali ta, o kterých věděli - tj ta, která vložil do projektu superhivu. Dokud LIDÉ Todda nepustí, je nepravdpodobné, že by se někde "jentak" objevila. I kdyby ano, Wraiti neznají polohu Země a neprorazí přez antické křeslo - až ho lidé opraví, nebo nahradí (to jenom že by jim scénáristé zase museli "pomoct" nějákým paralelně/realitním cheatem.) Proto to BYL ojedinělý případ, který velmi pravděpodobně nebude zopakován.
Gigantická energia? Kde v serialy povedali kolko energie to stojí? Navyše ludstvo ma naquadahove generatory snad uz aj mark 30.
Mark2 funguje při permanentním přetížení, tzn máš dost slušnou šanci, že fungovat buď nebude, nebo že bouchne. A i tak se ZPMku ani vzdáleně nevyrovnal. I kdyby za těch 6 let už udělali udělali mark3 (přechod od MK1 na MK2 trval 5 a třičtvrtě roku, takže to možné je), tak vylepšování stávající technologie získávání energie, nezvětší množství energie, které z naqadahu prostě JDE vytáhnout. Navíc značně pochybuju, že by Asgardí používali neutrino-iontový generátor, kdyby (jim známý) naqadahový byl výkonnější.
To, že nikde v seriálu neříkají kolik šťávy stojí přebliknout mrakodrap ještě neznamená, že to je málo. Naopak, i podprůměrně inteligentní fan co se ZAJÍMÁ o problém, nejenom aby protlačoval svůj fanwank VÍ, že je to na energii kxxxvsky drahé.
A ty si myslíš, že ludstvo neupgraduje? Takze kludne mohli upgradeovat aj teleportaciu. Navyše SGC infiltrovalo L.A.( skrz Telforda )a zdaleka nemusel byt jediny, takze sa mohli zamerat aj na špionaz nepriatelskych technologii. Ou btw Oriovia uz ludstvo trapit nemusia + Vanirovia či koho si tu tvoja bludna mysel vymyslela v Stargate neboli.
Lidstvo upgraduje SVOJE technologie, kterým rozumí, nebo je to naprosto klíčová záležitost. Kdybys to s postupným upgradováním bral takhle, tak proč lidstvo například neupgraduje Atlantis? ZPMka? Drony? Nebo bránu samotnou, když už jsme u toho? Prostě proto, že používat to přiměřeně umí, ale moc se v tom stejně nevyznají. Teleportace NEJDE "upgradovat" tak, aby šla i přez wraithské protiopatření, NATOŽ PŘES ŠTÍT.
Lidstvo trápit nemusí, ale jsou tam pořád a pořád jsou silní (stejně jako wraiti). No a narozdíl od Wraithů, orijští pohrobci adresu Země znají.
Vanirové je označení pro Pegasské asgardy (ti tuším v SG(A) BYLI.). V podstatě všechny z ras schopných létat vesmírem mají štíty (nebo v případě wraithů protiopatření jenom proti teleportaci). Já mám mysl možná poněkud bludnou, ale s tvojí pitomostí se to srovnávat nedá.
1) Kde sa vravelo, ze nebol Hammond dostavaný?Vrámci prestihu mohol pálit s asgardskych zbrani.
2) No vidis aplikacia teleportacnej veze by vsetky lode zmietla, či snad myslis, že keby nad Zem priletelo 2000 lodi a kazda by mala len 100 mensich stihaciek, zeby palenie pokrilo vsetky? Alebo by sa viac hodil kompletny zber?
1) Nikde (když nepočítáš plky scénáristů mimo), ale je to rozumné vysvětlení - navíc i v SGA alternativní časové linii museli "Phoenixe" (tu samou loď) ještě dostavovat. V rámci prestrihu tam mohla vlítnout celá flotila Země a vysřílet nepřátele, tak proč nebyli všichni mrtví, když se prostřih vrátil??? Z jednoduchého důvodu. Výbuchy, výstřely a boj všeobecně se (filmaři) snaží spíš ukázat, než jenom nechat diváky, aby je předpokládal.
2) Kdyby na Zem přiletělo 2000 lodí s vlastníma stíhačkama, bylo by to game over, protože by počtem udolaly 304ky a přez štíty by se k NIM ta tvá teleportační věž nedostala. Navíc, z hlediska míry ohrožení je stíhačka pro planetu minimální riziko a i 200 000 stíhaček by nebylo zas tak hrozných. 2000 velkých lodí by byl ale průšvih (a proti těm by sis s teleportační věží nelajznul ani čárku).
Kde to bolo spomenute, že všetci su imunny? Opat Vanirovia, ktory v Stargate neboli?Aj neznama lod v Grace ako nič odteleportovala posadku Prometea alebo replikosi odteleportovali Sam a Daniela z Asgardskej lode.
Vanirové BYLI ve "stargate". Stargate ATLANTIS. To, že v současnosti neoperují v Mléčné dráze je (jak jsme viděli na příkladu wraithů) něco, co se může rychle změnit. A nešlo mi o to, že bych je viděl jako hlavní hrozbu, ale o to, že i ti největší lamy v SGversu které mají lodě, hyper a štíty by se té věži VYSMÁLI, než by jí vymobarodvali. V Grace ta loď prvně střílela do Prométhea tak dlouho, než štíty začaly selhávat a až pak je teleportovala. No a když Carterová chtěla svoje lidi zpátky, nechce se mi věřit, že by nesklopila štíty. No a nakonec...MAJÍ LIDI TECHNOLOGII TELEPORTACE UFONÚ Z GRACE, NEBO ASGARDSKOU? Když jsem se posledně díval, tak byla asgardská (která může být od té ufornské naprosto odlišná. Co se "Odteleportování Sam a Daniela z asgardské lodě" týká - nebyli na palubě už replíci kteří mohli předat koordináty transportovaného objektu? Nebo nestříleli předtím na ty asgardy?
tu nehovorim o posadke, ale o lodi ako celku. A Mrakodrap, Onei´ll v 4.serii a vlastne vsetky predmety(zbrane, bedne) a nove osoby(Eli), ktore v SG zobrali na palube BC-304, mali vysielace? Nebud az tak obmädzeny si myslis, ze by bola v serialy drama keby ničili lode na počkanie?
Eli a všichni "nově příchozí" mohli být předem zaměřeni (tuším že nebyli za štítem ani za wraithským protiopatřením včetně toho mrakodrapu). Nevým, jestli jsi taký tupý, nebo to nedokážeš pochopit, ale PROČ teleportovat celou loď (tisíce tun materiálu) do Slunce od třetí planety (Země), když ti stačí teleportovat jenom stovky až tisíce jedinců posádky (maximálně desítky tun masa) jenom o pár metrů "vedle" do vesmíru a pak máš ještě cizáckou loď ke studiu a použití???
Ano, v seriálu by nebylo dramatické kdyby ničili lodě na počkání. Proto mají antici svítící drony, místo nějáké nezachytitelné zbraně, Proto taky wraiti vymysleli protiopatření proti těm atomovkám, proto přiletěl superhive neprůstřelný asgardskýma plasmometama, proto už nikdy lidé nezopakovali útok na nepřítele skrz hyperprostorový mikroskok a proto NIKDY nebude ve fyzice SG možné to, co si představuješ.
Hlavná vec, že ty maš do všetkeho čo povedať však?
Jo, když tu cintáš hovadiny.

Tak som rád, že už teda mi nebudeš odpovedať.
Inak všimli ste si že Ultramarinus nikdy neuzná vašu teorie? A vždy vas opravuje
Hlupákům se neodpovídá, ti se dají JENOM postrkovat k pravdě, i když proti tomu bojují zuby nehty. Všiml sis, že často opravuju převážně tebe a že ve velmi řídkých případech kdy někdo vypotí geniální a originální řešení problému mu k tomu pogratuluju?
samo1995:
Já nejsem zrovna bez chyby, ale v tomhle případě nemáme šanci. Tady platí, že "všichni okolo jsou blázni, jenom já jsem letadlo...", takže když Evil píše, že teleportační věž jde, tak prostě jde a bude to ta nejúžasnější zbraň ve vesmíru. V nejhorší chvíli dokonce může (protože je uskladněná na Měsíci) teleportovat "stranou" celou Zemi, a tak s ní uhnout nepřátelské salvě...