Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Neutronium

Neutronium

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 04.10.2011 05:48:09
SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Zdravím,

Mám jednu otázka, na kterou neznám přesnou odpověd.

Víme, že Asgardi použivali neutronium ve svých generátorech a také víme, že neutronium používali Asurané, neboli "lidští replikátoři" ke stavbě. Ale mě by zajímalo, zda-li se dá neutronium využít na trupy lodí nebo z něho vytvořit jakékoli další slitiny a jestli bych mohl netronium využít ve zbraních(např. pozemské rakety) jako obohacení-nahrazení NaQuadahu

Díky všem :ok:

Příspěvek 04.10.2011 07:22:42
xeroo Airman
Airman

Odpovědět s citací

A jak to máme my vědět? :) Každý ti odpoví podle toho co mu říká jeho fantazie, tobě bych doporučil totéž. Dokresli si svou představu pomocí své fantazie a nemůžeš být zklamaný :)
Pokud ovšem neutronium nemá základ, nebo dokonce není nějaký pozemsky prvek, o kterém by se dalo diskutovat. To vážně nevím.

Příspěvek 04.10.2011 13:11:11
SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak samozřejmě mě zajímá pouze svět SG ;-) A proč byste to měli vědět? No vím, že je zde dost chytrých a bystrých lidí, kteří by mně mohli poradit ;-) Nebo aspon nadhodit nějaký názor :)

Příspěvek 04.10.2011 13:35:06
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Neutronium neexistuje, tj. jestli si v povídce řekneš, že chutná jako čokoláda, bude to v tvém fikčním světě klidně možné.

Podle Wiki je neutronium hypotetická látka složená jenom z neutronů, takže ve fikci se z ní skládali emzáci žijící v sluncích apod. V moderním pojetí to taky může být látka tak hustá, že je hrozně tvrdá. Z SG si to nepamatuju, ale prej tam byla těžena na planetách a šlo o základ technologie, takže půjde o něco jako hi-tech křemík. Z křemíku bych si kosmickou loď nestavěl.

Viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Neutronium . Je tu sice možná hodně chytrých lidí, ale stejně všichni čerpaj z googlu, wiki a jejich derivátů.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 04.10.2011 15:22:15
samo1995 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Neurtonium+trinium+uhlík= najpevnejšia azgardská zliatina (aspoň myslím)
Jaffský vtip
Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu.
[b]

Příspěvek 08.10.2011 23:43:34
petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ray píše:
Z křemíku bych si kosmickou loď nestavěl.

no, z křeníku se dá dělat spoustu zajímavých věcí, v čisté podobě i sloučeninách má velmi zajímavé vlastnosti.
A když se to veme do důsledku, kosmiská loď už částečně z křemíku postavená byla - tepelný štít na raketoplánech je z oxidu křemičitého.

Příspěvek 09.10.2011 11:05:06
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

samo1995 píše:
Neurtonium+trinium+uhlík= najpevnejšia azgardská zliatina (aspoň myslím)

Naquadah + trinium + uhlík.

Příspěvek 10.10.2011 18:55:50
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
Naquadah + trinium + uhlík.

tohle už je v sg 'reálná' slitina - jsou z ní asgardský O'neilly pokud se nepletu
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 10.10.2011 20:30:42
samo1995 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

VeĎ o to ide
Jaffský vtip
Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu.
[b]

Zpět na Technologie