Dělostřelectvo i tanky jsou docela potřeba. Kdyby nebyly, pořád by boji kralovali udatní kavalíři na koních a s meči. Dělo je prostě v drtivé většině situací lepší než puška a tank je lepší než auto. S počtama těžké techniky co nám tu skomírají, jdou největší výdaje na palivo, když se to rozhodnou vyvézt ze skladů, takže těch prachů to zas tak nežere (české výdaje na armádu CELKEM nejsou ani 1,5 % HDP, který je na rok 2011 plánované na 1 050 miliard KČ), tak netuším co tu kdo plká o "žraní spousty těch zbytků". Nějákých padesát miliard korun (zhruba 3mld USD) z celkového počtu 1 050 miliard korun, co vyletěj oknem tak jako tak a několika desítek až stovek dalších, které si vezme vláda "na sekeru". Nota bene to jsou výdaje se vším všudy. Gripeny, Pandury, nové BRENy, zahraniční mise, provoz L159tek, hafo pancéřovanejch aut, chemici, ženisti, vojenská nemocnice, 601, a dalších milion malejch i velkejch kravin, které jsou potřeba včetně platů samotným vojákům, jejich zdravotní pojištění, atd. Proč se nepodíváš ve zprávách na nepokoje ve Varnsdorfu? To, že tam nějácí parchanti přestěhovali pár stovek cikánů co tam dělají bordel, místní se proti tomu začali bouřit a jednodenní (často neúspěšný) policejní dohled na to aby se nic nestalo stojí celkem desítky milionů nevadí? To, že fotbaloví či hokejoví fanoušci kteří si hraním na "hooligans" ve městech zničí na co přijdou prostě jen pro tu srandu, a nakonec je musí vyprášit těžkooděnci (rovněž za desítky mega) nevadí? Zničí to oni, ale nakonec opravy a vůbec "vytlačení" těch hajzlíků z míst kde dělali bordel platí VŠICHNI prostě proto, že to platí stát (z daní, čeho jiného a pak nemá na ostatní věci, včetně "nedůležité" armády).
Čísla ohledně výdajů na armádu a HDP mám odsud:
hdp
http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn ... _republiky
AČR:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Arm%C3%A1d ... _republiky
Wanted: To ti Američani zastřelili na frontě ve 2. světové babičku a znásilnili dědečka, že za všechno můžou ve tvejch očích automaticky oni a že ve všech případech jsou automaticky ti nejhorší, nejzlejší a to univerzálně všichni? Neříkám, že US musí být zrovna klaďáci, ale i kdyby tohle všechno dělali schválně, tak by takového efektu jaký (nejspíš) všude vidíš neměli šanci dosáhnout...
Na názor, že "anarchistická utopie bez US, bez peněz a bez politiků není realizovatelná" odpovědět že archou pravdy by to šlo mi nepřijde zrovna "realistické"... Navíc i za předpokladu, že by něco takového šlo realizovat, mluvíme o celorasovém vymytí mozků. Už by to nebyli lidé tak jak to chápeme teď, ale prostě loutky, kterýma by pošťuchoval operátor "archy", čímž by se tak stal hlavním a jediným diktátorem světa. Nezdá se mi, že by to bylo až tak velké zlepšení.
Prohlášeníma:
"dokud tady budou takový mentálové jako vy, kteří jsou líní a pohodlní cokoliv změnit, tak radši řeknou, že já jsem debil, že jsem idealista a radši pro to nic neudělaj, jen proto, že mám jiný názory, chci to změnit"...
zmněníš prd - snad až na to, že si naštveš čtenáře. To, že jsi "debil" abych citoval, tu nikdo nenapsal a to že jsi idealista je zřejmé naprosto každému, protože idealista VĚŘÍ, že se k "lepší společnosti" dá prokecat. Realista vidí mnohem víc obtíží v takovém úkolu (ty to vyřešíš svou archou pravdy), a pesimista věří, že lepší už to nebude, protože se všechno řítí do pekel.
Když nefunguje odkaz, je dobré sem dát alespoň adresu stránek - něco jako jsem teď udělal s těma wikinama o HDP a AČR...
Tuším, že například v době před jedenáctým zářím, kdy Afghánci ještě mohli děkovat na kolenou CIA že jim pomáhala proti SSSR je nikdo na američany nepředělával a přesto je to období, kdy naplánovali a posléze provedli hromadnou vraždu civilního obyvatelstva a bombou zičili světové dědictví - obří sochu ležícího budhy ve skalním masivu (mimochodem budisti se je předělávat nesnažili, ale taky si za to mohli sami, že?)
Tohle opravdu vidíš jako smysl svého života (stále předpokládám, že se považuješ za člověka)? Přestaň sledovat Akta X a najdi si babu. Nějákou normální, bez dredů, trávu nekouřící a od rány, co ti ty kraviny aspoň trochu vytluče z hlavy...
Jentak mimochodem, odkud myslíš, že US tyhle manýry vlastně má? Její kultura a morálka je importovanej myšmaš původně z Evropy, ale v poslední době i pořád z dalších a dalších míst. A tuším, že v posledních tak 50 letech se z "malého statana USA" stal ve tvých očích "Hlavní Satan USA"....
Taky když jsme u té "propagandy zla" (tj. všechno natočené, co kdy USA, či přímo Hollywoodem jenom letmo prolétlo), jak vlastně vůbec můžeš koukat na SG (příběh o tom jak USA vojáci a vědci jako elita světa zachraňuje vesmír) nebo na ostatní Scífka, co jich tu je? Nebojíš se, že ti ty skryté hvězdy a pruhy vysajou duši?