btw: nebylo by možný psát ke spoilerů jaký se týkaj epizody? Narážka na Skrejma a jeho:
| Toto je spoiler!!!: |
| Ta holka klidně může být dcera doctorovy dcery, která se má objevit. |
Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz |
| Hodně zajímavě sis ty dílky poskládal... mě by to takhle asi nikdy nenapadlo, protože v detailech dost plavu, ale přece jen je tu ještě jedna nesrovnalost: Pokud by malá holčička byla River, proč se u ní v dospělosti neprojevují žádné charakteristiky Time Lordů? Nebo o tom jenom nevíme? |
| Jo, tak to jenom nevíme. Část mé teorie se potvrdila, ta zajímavá část. Jsem zvědav, jak se to vyvine dále. Pořád by to chtělo ještě pár věcí objasnit. Melody/River/Astronaut/Amy dcera je snad nejlépe propracovaná postava co jsem kdy v seriálech viděl, kdo tohle vymyslel je fakt génius. Věřím, že se to v tomhle kvalitním duchu ponese dále a dočkáme se dalších super překvapení. Jen mě štve to čekání do podzimu. Připadámi že ta Doctorova smrt v 6x01, je jen prostě součástí plánu, jak je navést na správnou cestu a zachovat čas. |
| Každopádně od 5. série se zlepšili, hlavně tomu pomáhá, že je tam i Rory a manželský pár prostě dělá hodně. Jak nemám ráda Amy, tak s Rorym jsou skvělí a jsem zvědavá na jejich další reakce ohledně River. Hlavně teda potom, co zjistili, že jsou vlastně Doctorovi tchán a tchyně |

Tak poslední díl mě v podstatě téměř ničím nepřekvapil. Už ve chvíli, kdy Amy pojmenovala svoji dceru Melody, bylo tak nějak jasné, kam to spěje. Odhalení na konci Almost People ohledně Amy a Flesh bylo vlastně mnohem působivější než celá následující epizoda. Ale, díl to byl důležitý. Bylo potřeba si některé skutečnosti utřídit a potvrdit. Teď mě nejvíc zajímá, jak to chtějí propojit s Hitlerem. Pokud jde o smrt Doktora, zatím to skutečně vypadá, že je za ni zodpovědná River... Pak ovšem nevím, jak z toho chtějí scénáristi vybruslit. Pokud je cílem záchrana Doktora, jakože asi jo |
http://www.youtube.com/watch?v=uLqkdCMXteg| Toto je spoiler!!!: |
| "doctorovu smrt" |
| To jako, že ten zastřelený Doktor je ve skutečnosti ten klon, který skončil v paralelní realitě? Ten se ale neumí regenerovat pokuď se nepletu. Ten díl nemám zrovna po ruce takže jediné co si 100% pamatuju je to, že je smrtelný, ale už ne to jestli se umí regenerovat. Ale teoreticky by to šlo. Pokuď se umí teda regenerovat a má vlastní Tardis. Spíš se to, ale vyřeší nějak jinak. Takhle mi to přijde nepravděpodobné. To by tam tu scénu nechaly. Pak by ta možnost teoreticky byla větší. Rozhodně by to bylo zajimavé kdyby to takhle navazovala na konec 4 řady. Jako River, kterou jsme už potkaly v s04e08-09. Spíš ale vsázím na něco jiného. |
| Začátk mi moc nenadchnul, Mels mi přišla celkem nesympatická a pořád jsem si u ní vzpomínal na Marthu s jejím vzdycháním pro Doktora. Navíc mi přišla fakt pitomá, hlavně s tím jak v Tardis bezmyšlenkovitě střelila do konzole. Jako mě nepřijde moc rozumný ničit něco o čem nevim jak to funguje. Naštěstí jsem to musel přehodnotit v momentě kdy se regenerovala v River, protože to tomu dávalo úplně jiný význam a nejspíš byl ten výstřel schválně. A tím se taky dostávám k psychopatce River. No ta taky stála za to. hlavně jak si v klidu stoupla před ten oddíl(četu,pluk, fakt nevim, v tomhle se nevyznám) whermachtu a začala kecat o gayích, židech a romech (ten další českej výraz pro toto etnikum radši nenapíšu abych nebyl obviněn z rasismu ). A ten trik s otráveným polibkem co udělala na Doktora byl taky dobrej, ikdyž by už doktor něco takovýho po předchozích setkání s ní mohl čekat. No ale alespoň je vidět že se River v průběhu života ani tak moc neměnila(až na regenerace). A ta její konečná proměna v osobu kterou už známe taky byla výborná. A skutečně jsem nečekal, že by se pro doktora vzdala regenerací. A taky je to potvrzení toho, že pravidlo 13ti životů s koncem Time lordů nezaniklo -> čili nás čekají ještě 2 doktoři a šmitec, ikdyž je tu možnost že ty Riveřiny regenerace přešly na doktora (ne ho jen vyléčili) a jemu by tak teď místo dvou regenerací jich zbývalo 13. Tím se dostávám k Doktorovy. Ten byl skutečně výborný a nejspíš nejvíc doktorovský za poslední 2 série.Zvláště to jak se vyhejbal riveřiným pokusům ho zabít (až na ten polibek) a jak se místo o sebe staral o Roryho s Amy i přesto, že umíral. A pak samořejmě ty malinký odkazy na Riveřinu budouctnost/doktorovu minulost (spoilers, River Song, univerzita, atd.). Taky mi trochu potěšilo připomenutí předchozích společnic, hlavně Donny (jak doktor při pohledu na ní prohlásil "Ještě větší vinna. Můžeš mi ukázat někoho komu sem nezničil život?", krásně při těch slovech bylo vidět jak se Doktor kvůli Rose, Marthě a Donně pořád cejtí hrozně a zjevně si ještě neodpustil co se jim stalo), ikdyž jsem čekal něco víc. no nic musím doufat že se přecejen aspoň jedna z nich (Donna ) někdy ukáže naživo.Na závěr se ještě zmínim o osobě která mi čím dál tím víc začíná štvát a tou je Amy. Hlavně její chování k Rorymu. Jak ho pořád uráží, říkámu pitomče a tak podobě, to je fakt moc. A vrcholem, všeho bylo, když ho nazvala gayem. Skutečně nechápu, že si to Rory od ní pořád nechá líbit. A její chování k doktorovy taky není o moc lepší, nemusí kolem něj pořád skákat a obdivovat ho jako to dělali Rose a Martha, ale trochu respektu by mohla projevit. |

(I když jsem si ho oblíbil hned v Eleventh Hour, ale vzhledem k tomu, že vím, že poregenerační díly nejsou vždy směrodatný [zdravíme šestého Doctora] tak jsem čekal předvede v další epizodě a rozhodně nezklamal.