Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Zebricek sily lodi

Zebricek sily lodi

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 08.5.2011 11:27:05

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
O neco silnejsi granat je to co vidime. Nevidime uz ale, jak hluboko do planety to udelalo diru...

Pravda :stupid: nad tím sem nepřemýšlel

Příspěvek 08.5.2011 11:44:21
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já mám k tomuto taky svoji teorii, která je teda asi zcestná, ale nevadí. Podle mě energetické zbraně vysílí štít mnohem víc, než "pevné". Tudíž zbraň dronů, která je proti pevným materiálům neúčinná, poškodí Destiny štíty mnohem víc, než kdyby na jejich povrch dopadl granát. Ale jak říkám, asi je to blbost. :scratchanym:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 08.5.2011 11:52:56
Rigel Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

1) ZPM powered Hive Ship
2) Atlantis
3) Aurora
4) Ori Mothership
5) Odyssey
Nic není pravda, vše je dovoleno.

Příspěvek 08.5.2011 19:29:36
Sim100 Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

CollonelPaulDavis píše:
Nebo síla dronů (z toho co se v seriálu ukázalo nejsou drony moc účiné ( teď myslím 1 ne 100) síla výstřelu je něco jako menší granát) podle mě by stačily i střely z railgunů na to aby daedalos zničil drony protože drona zničí i palba z normálních (M16 , P90 ,MP-10 ...) no trochu sem se rozepsal :) snad mě za to neukřižujete :) :D

Môžu byť silné ako bomba alebo ako granát, ak spravia z VESMÍRNEJ lode ementál je to asi aj tak jedno :D :D :D

Příspěvek 08.5.2011 20:18:52
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

NewAsgard: Zajímavé. Taky jsem nad tím uvažoval a můžeš mít dost dobře pravdu.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 09.5.2011 15:21:18
david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo nad tím jsem taky uvažoval,ale na druhou stranu má destiny pěkně silnej trub když do něj vyřízli emzáci díru tak měl nejméně 30 cm. Ale při palbě dronů do něj dělaj díry jak nic.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 09.5.2011 19:13:26
Major
Major

Odpovědět s citací

reba mirej na okna...

Příspěvek 15.5.2011 18:30:19
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Prosím vás, ani Antici nepočítali s tím, že Destiny poletí tak dlouho a jistě bylo v plánu, že po nalodění posádkou projde generálkou. Bohužel přišli jen ti "naši" a pohádky byl konec. Tudíž porovnávat sílu skoro vraku s továrním stavem je naprosto mimo.
:idea:

Příspěvek 15.5.2011 19:21:35
kopeda Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

dolph1888 píše:
Prosím vás, ani Antici nepočítali s tím, že Destiny poletí tak dlouho a jistě bylo v plánu, že po nalodění posádkou projde generálkou. Bohužel přišli jen ti "naši" a pohádky byl konec. Tudíž porovnávat sílu skoro vraku s továrním stavem je naprosto mimo.

Antikové určitě museli počítat s tím, že loď poletí tak dlouho, když jí vysílali až na samý okraj vesmíru. Přeci nebyli tak blbý :idea:
Pokračování SGA v povídce...
STARGATE BATTLEFRONT

Příspěvek 15.5.2011 22:56:18
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To jo, ale ne na automat a bez údržby. Oni na ní v průběhu věků tak nějak zapomněli a proto ji lidé ze Země našli v takovém stavu v jakém byla. Pokud by na ní byli Antici, určitě by neměli takové problémy s opravou, energií, motory, štítem a nenechali by loď takto zchátrat, oni totiž na rozdíl od Brodyho nemuseli pojmenovávat náhradní díly jako "věci díky kterým to funguje", oni tu technologii vyvinuli a doopravdy znali. Určitě si nemyslím, že plánovali nechat letět Destiny celou cestu bez oprav.

Příspěvek 16.5.2011 14:12:30
david.p41 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

To asi ne škoda,že to už skončilo ,ale docela mě překvapilo jak málo je ta mateřská loď dronů slabá.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 16.5.2011 15:18:16
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Asi ty emzáci co je vymysleli počítali s tím, že bojovat budou hlavně drony, a "matky" se budou držet opodál, a navíc to vypadá, že opravdu neznali technologii energo štítů.

Příspěvek 16.5.2011 18:57:43
Major
Major

Odpovědět s citací

Jistě. Navíc jde o klasickou taktiku "letadlových lod" proti "bitevním lodím". Letadlová na dálku vyhraje skoro pokaždé prostě proto, že se nemusí přiblížit - riskují jenom stíhače, které jsou malé, těžko k zasažení a na svoji velikost nesou dost slušnou palebnou sílu (stíhače, u dronů je to trochu jiné kafe). Tak něják v dějinách "přeskočil" vývoj ze stále větších, víc pancéřovaných a většími děly ozbrojených bitevních lodí na letadlovky. Nejvýraznější to bylo při útoku na Pearl Harbour, kde to ale ještě bylo kombinované s blbostí cílů, štěstím a překvapením. A stejně se jim tam nepodařilo všechno tak jak chtěli... Protizbraní proti letadlovým lodím byly dalekodosahové řízené střely (v té době často nahrazované sebevražednými piloty v letadlech plných výbušniny). Ještě efektivnější je moderní čínská "balistická střela proti letadlovým lodím".

Kdyby ti emzáci nebyli lamy, prostě by místo dronů udělaly hyperprostorové střely, které by "vyskočily" uvnitř cíle a odpálily atomovku. Stíhačky by tam už byly spíš jako "pojistka", kdyby se okolo ještě hýbalo něco, na co nemá cenu plýtvat hlavice.

Příspěvek 18.5.2011 20:12:02
věžík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

1.) Anůbisova mateřská loď

2.) Orijský křižník

3.) upravená Odysea

4.) O´neill

5.) Biliskner

6.) Apophisova mateřská loď ( nemésis )

Ještě jeden můj názor: Aurora má silné zbraně, to uznávám,ale rozhodně nesouhlasím s tím, že by měla patřít mezi nejsilnější lodě, vždyť sotva přebojovala jeden Úl [ :palka: antické lodě nemám moc rád ( :) nepočítám Atlantis ) ]

Mimo téma : Píšu knihu Star Gate Idea :write: později dodám odkaz
Naposledy upravil věžík dne 09.8.2011 13:45:58, celkově upraveno 1
Moje povídka:Star Gate Idea
[img][./images/thumbs/image18797_1314340649.jpg]http://liatrainz.net/sekce/galerie/images/image18797.jpg[/img] Obrázek Osud se změnit nedá pouze život

Příspěvek 19.5.2011 01:48:32
Major
Major

Odpovědět s citací

To je jako seznam podle toho jak se ti která líbí, nebo jak je považuješ za silné? Orijskou toaletu sejmula upravená Odyna (přesněji NĚKOLIK jich sejmula) bez větších problémů, anůbisova mateřská loď byla v podstatě klasická goauldská technologie jen s antickou zbraní, štíty a napájením a O´Neill je modernější (a ve všech směrech silnější) než byla Beliskner. Apophisovu speciální mateřskou loď vybavil v podstatě jenom goauldskou technologií, takže sice sejmula hatak jednou salvou, ale o otázka jak hlasitě by se té salvě vysmály asgardské, nebo lepší štíty...:D

Aurora (co stěží přebojovala jeden úl) je skoro čtyřikrát menší než ten úl, a byla rozstřílená jak řešeto (jestli myslíš "Orion" z SGA). V tom díle přece měli štíty odzačátku na dvaceti (nebo kolika málo) procentech a mohli si vybrat, jestli budou mít funkční štíty nebo zbraně... Já si naopak myslím, že funkční aurora by bez větších problémů rozmetala tři, nebo i víc úlů.

Osobně se mi aurory nelíbí tvarově, ale za silné je považuju.

Vždycky jsem uvažoval, jak by vypadala konstrukce menší hbité loďky s využitím wraithského "viru" na výrobu lodí na trup a antické technologie pro štíty, zbraně a energii. Takovýhle "alkeš" by pravděpodobně dokázal složit i hatak v plné síle. A pak se ještě "uzdravit" z jakéhokoliv poškození, kterého by se mu mohlo dostat...:D

PředchozíDalší

Zpět na Technologie