Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x20 - Gauntlet

2x20 - Gauntlet

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.5.2011 21:41:19
Foxtrot Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak Eli mě docela nasral :twisted:
jsem se pořád těšil, že ke konci použije křeslo a nahraje se do Destiny a on tam jen stojí :D

Ale jinak to byl dobrej konec.

PS: Ale to, že to křeslo nepoužil mu stejně neodpustim.

Příspěvek 10.5.2011 21:49:47
lodka Airman
Airman

Odpovědět s citací

nebo se mohl zavrit do stazove komory s rushem

Příspěvek 10.5.2011 21:55:24
Sirius Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Celá zápletka se točila kolem nesmyslu. Stejný počet komor jako bylo přeživších na Destiny, ale jděte. Nic horšího jako hlavní závěrečnou zápletku snad ani vymyslet nemohli. A to se nám to ke konci tak pěkně rozjíždělo. Zase se ukázalo, že scénaristi SG jsou sto let za opicema.

3/10 1 z lítosti a 2 za efekty .
Za blbost se platí.

Příspěvek 10.5.2011 22:24:52
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Výborné zakončení, které snad ani nechtěli (a to se s Undending a Enemies at the Gate tak piplali). Trochu to tedy Undending připomínalo, ale bylo to daleko lepší a ten závěr, kdy se vše zhasínalo... Luxus...

Co mi vrtalo hlavou, proč si nedoplnili energii u jednoho ze sluncí kolem kterých obíhají ty planety, u kterých stavěli? :D A ještě, se zásobama by to nemuselo vyjít, ale že by jeden člověk za 3 roky vydejchal vzduch z tak velké části? Dokud jim jela podpora, tak vzduch mohli nahnat do dalších prostor...

Sirius: nevím, co je na tom tak divnýho, je to klišé, ale v pohodě klišé. Evidentně nemohli využít víc komor kvůli energii (jestli tam vůbec nějaký další byly).

foxtrot: co my víme, třeba to tam mělo být, přeci jen měl 2 týdny na vyřešení problému :P

[img][./images/thumbs/vlc2011051023174755_1305062689.jpg]http://img718.imageshack.us/img718/4502/vlc2011051023174755.jpg[/img]

"V našich vzpomínkách bude SG žít dál..."
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 10.5.2011 22:28:44
Galahet Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tak ... jak píše Sirius... to mě na tom dílu vadilo taky, aby bylo komor PŘESNĚ jako přeživších. Buď jich mělo být o mooooc více nebo díky stáří atd přesně naopak funkčních jen zlomek.

Jinak nějak moc jsme se o to nezajímal a tady je nejnovější novinka ohledně obnovení SGU pro 2. sezónu, ale opravdu je s SG konec?!?!?? Žádné pokračování některého z již existujících spinoffů nebo nějaký nový (i když novej je už blbost) ?!? To mne trochu mrzí :( s SG jsem prožil pěkných pár let (zaujala mne hned SG1 když se objevila poprvé tuším o víkendu ráno na nově to běželo a později jsem už sosal přes net, ale to tady zjevně více lidí) .....

Příspěvek 10.5.2011 22:33:27
Major
Major

Odpovědět s citací

Galahet: neřekli, že jich je tam přesně, řekli jen, že jich našli přesně pro ně. To, že jich tam našli třeba dalších 100 nic neznamená, buď byly rozbitý nebo prostě jim bránila energie, nehledal bych v tom nic složitýho. A ano, všechno je zrušené, už je konec. Teď je největší naděje (která je ovšem téměř mizivá), že bude nějaký film...
Obrázek

Příspěvek 10.5.2011 22:39:03
Galahet Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted: To právě v podstatě řekli, kdyby byla jiná alternativa, tka by řešili možnou opravu jiné komory.... případně by to zmínili, když se rozhodovali jít pro ty meteority, ale ne to zmínili jen těch potřebných 8 :wink: jako je to stejně kravina, ale hned jsem si to uvědomil a zbytečně mě to vyrušilo myšlenky jiným směrem :smile:

Pokud by náhodou bylo pokračování, tak spíše čekal, že Elii bude o nějaký ten pátek starší a to znatelně s tím, že našel způsob jak zůstat naživu a nesebrat nutnou energii :)

Když je konec, tak je konec hold bohužel....

Příspěvek 10.5.2011 23:14:00
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak musím říct, že jsem se toho konce bál, jak to bude zakončené v ten nejhorší moment, ale tohle byl nádherný, opravdu nádherný konec. Nemám slov. :)
A ta, zřejmě ani nechtěná, paralela s vysíláním seriálu samotného je úžasná. Nejsou si jistí, jestli se vůbec ještě někdy vzbudí, stejně jako není jisté, že bude ještě někdy probuzen seriál. A bylo by zajímavé, kdyby si to po třech letech nějaká televize opravdu rozmyslela a my tak tu pauzu prožili v reálném čase spolu s posádkou. To by bylo krásné...
Tak třeba někdy v budoucnu, uvidíme, kam nás Osud (Destiny) zavede. :bye:
Good night, Destiny!

Příspěvek 10.5.2011 23:19:39
jenset Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě nejvíc štve, že tu 2tisíce let starou civilizaci potomků do toho seriálu dávali zcela zbytečně... Co se s nima stalo? Kde je Destiny vysadila? ???

Poslední 2 díly měly vypadat takto:

- Droni najdou letící kolonii potomků (ti jsou na 200let dlouhé cestě k obyvatelné planetě)
- Destiny uvidí (tak jako v tom skutečném posledním díle) drony v mezihvězdném prostoru
- Destiny se rozhodne pomoct potomkům; díky potomkům zmasakrujou všechny drony a galaxie od nich má pokoj
- Destiny se (nějak) dostane do minulosti a to jen chvíli od Velkého třesku
- Destiny vyšle nějaké SOS, které se (nějak) zapíše do reliktního záření a to Antici pochopí jako ten signál, kuli kterýmu Destiny stavěli
- Destiny se zas posune v čase, posádku bude nucena založit kolonii
- Alespoň jeden člen posádky je nositelem antického genu; gen se dědí a za pár generací jsou na světě Antikové a je hustej konec seriálu na světě...

Příspěvek 10.5.2011 23:57:00
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kde je vysadila řečeno bylo. Na té planetě, na kterou se vydaly ty jejich lodě. Akorát na ni ty lodě ještě nestačily doletět, budou tam muset na zbytek počkat.
jenset píše:
- Destiny se (nějak) dostane do minulosti a to jen chvíli od Velkého třesku
- Destiny vyšle nějaké SOS, které se (nějak) zapíše do reliktního záření a to Antici pochopí jako ten signál, kuli kterýmu Destiny stavěli
Ovšem tohle je velmi zajímavá myšlenka.
Těžko, říct, jak to mělo skončit, třeba se ještě odpovědi někdy dočkáme. ;)
Good night, Destiny!

Příspěvek 11.5.2011 02:32:21
BlastFX Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak konec mě docela zklamal. Byl by skvělý před season break (nemusel bych čekat půl roku, abych se dozvěděl, jak přesně vyváznou z nějaké situace, ze které se prostě nedá vyváznout), ale jako absolutní konec mi to připadá špatné. Kdyby to natáčeli s úmyslem pokračovat a seriál jim televize zrušila až pak, bral bych to, ale oni půl sezóny věděli, že mají 10 dílů na uzavření děje a vyvedou tohle! Jossu Whedonovi, když točil Dollhouse, oznámili, že má 5 dílů na to, aby do nich vměstnal děj za zbytek sezóny a celou další, a zvládl to bravurně! Problém tady podle mě byl v tom, že nikdo konec nevymyslel, počítali s tím, že budou mít třeba ještě tři další série a pak, když jim oznámili, že mají ještě deset dílů do absolutního konce, se na to vybodli a zahráli to do ztracena. Sice jsem to čekal, ale přesto mě to zklamalo.

Příspěvek 11.5.2011 05:23:57
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

koukám, že ty mo o natáčení Stargate seriálu mo nevíš co? Tak trochu ti to vysvětlím. Oni natáčejí od února do listopadu (což je doba do které mají herci smlouvu) a oznámení o zrušení přišlo v polovině prosince, kde prakticky všechno vybavení bylo už založeno, herci a část štábu už byli doma. Jinak nevím co se ti na tom konci nelíbí, je totiž stokrát lepší jak Unending a pětsetkrát lepší jak Enemy at the Gate.
Obrázek

Příspěvek 11.5.2011 07:39:50
Lord_of_war1 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Musim souhlasit za tenhle konec sem rád . Mohlo to bejt horší příklad : Pokračování příště
Pravda a svoboda jsou věci, které si nalháváš abys si v noci usnul.
Nic sem necítil. Zemřel jsem uvnitř.

Obrázek

Příspěvek 11.5.2011 08:07:12
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Je to škoda :( opravdu veliká škoda seriálu. Když jsem se díval na konec měl jsem slzy v očích. Finální epizoda byla opravdu vynikající jen škoda že to nerozjeli už v 1 sezóně :(
A ted k dílu , co mě zarazilo že se to zas točilo okolo energie v SG - 1 to bylo a v SGA taky tak proč i v SGU.... :roll:
Nemůžu jinak než díl ohodnotit 10/10 - ikdyž děj byl dost předvídatelný tak pořád musím tak hodnotit
Sbohem StarGate Universe , Atlantis a SG 1
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 11.5.2011 08:14:07
Major
Major

Odpovědět s citací

Galahet: třeba byly v poškozené části lodě. Já v tom fakt nic nehledám, protože kdyby to pokračovalo, tak si Eli cestu, jak přežít, najde ;) . Ten problém byl spíš v těch sluncích, měli spoustu příležitostí se dobít po každém boji...

jenset: ono, když cestuješ v čase, tak se většinou nehneš z místa (polohově), výjimku snad jen tvoří cesta bránou, ale tu by Destiny absolvovat nemohla. Tudíž by Destiny ani ten signál vyslat nemohla, neboť Seed Ships jsou velmi daleko před Destiny a taky letí k místu toho signálu... A nedali tam potomky zbytečně, vyřešil se díl Twin Destinies a byly z toho 2 pohodové díly :)

To, že ten díl asi zřejmě nikdo speciálně pro konec seriálu netočil, asi moc lidí nepochopilo :D :D

alfel: hold vše stojí na energii, u nás se taky furt řeší energie, sice z jinýho hlediska (cena elektřiny apod.), ale i tak... Stojí na tom absolutně vše:)
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách