Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x12 - Twin Destinies

2x12 - Twin Destinies

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 16.3.2011 19:46:39
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

no a co? není to snad jedno, všichní ví co myslím
ObrázekObrázek

Příspěvek 17.3.2011 00:37:21
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

OK, tu je môj pohľad na vec.
Obrázek
V bode A sa vrátil alter-Rush o 12 hodín z budúcnosti a naša časová línia sa oddelila od tej jeho (tá naša je tá spodná, v nej zomrel Telford, a alter-Rush zhorel spolu s alter-Destiny v slnku). Alter-Telford je teda v tej vrchnej časovej línii a tú našu by nemal nijak ovplyvniť.
Bod B značí, kedy odišiel alter-Telford na alter-Zem a v bode C sa alter-Rush vrátil do bodu A a vrchná časová línia pokračovala tak, že Destiny s Rushom zmizli a Telford skončil na zemi. Dúfam, že sa dá pochopiť ako to myslím.

Příspěvek 17.3.2011 01:39:56
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mam silny tusak ze ostatni co presli Branou skoncili
Toto je spoiler!!!:
o 2000rokov spat v case na jednej planete, ktoru pomenovali NOVAS, blizsie o nich bude v 2x17.
Obrázek

Příspěvek 17.3.2011 10:47:27
coaxial Airman
Airman

Odpovědět s citací

To by ale znamenalo, že poté co prošel Telford, musela nastat jakási erupce a červí díra musela vyustít na jiné bráně o 2000 let zpět, kde skončily ostastní. Je to dost pravděpodobné a věřil bych tomu.

Příspěvek 17.3.2011 15:07:31
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

takže by se měli teoreticky ocitnout na Zemi, jen o 2000 let dříve.
ObrázekObrázek

Příspěvek 17.3.2011 18:57:06
Werostir Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jedině si telforda na zemi mohu vysvětlit tak, že už před "cestou na zem" destiny pokoušíc se uvnitř slunce vytáčet, přešla do "naší" reality, a proto se telford nedostal na zem do "své" reality ale do "naší"...
Tak... ja ho zabiju, to je magor.. naprostej Idiot..
- Zelenka

Obrázek

Příspěvek 17.3.2011 19:35:03
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak a teď už jen zbývá vysvětlit, jak je možné, že Rush musel opustit Destiny kvůli toxicitě vzduchu a pak tam měli 40 minut na vykrádání náhradních dílů? Asi nějakej "dočasně samoopravnej mechanismus" přímo od Syfy.
:D

Příspěvek 17.3.2011 23:06:31
coaxial Airman
Airman

Odpovědět s citací

Werostir píše:
jedině si telforda na zemi mohu vysvětlit tak, že už před "cestou na zem" destiny pokoušíc se uvnitř slunce vytáčet, přešla do "naší" reality, a proto se telford nedostal na zem do "své" reality ale do "naší"...

Ty sem pleteš alternativní realitu, s tou to nemá absolutně nic společného.

Tohle je právě jedna realita, a jedna časová linie. Telford na Zemi je víceméně stejný paradox, jako byl Mitchell v SG continuum.

Příspěvek 18.3.2011 00:07:34
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Telford na zemi odpovídá naprosto stejné logice jako druhý Rush.
Kdyby to brali jinak, musel by i druhý Rush přestat existovat v okamžiku, kdy odradil Destiny od vytáčení Země.
Tady se nám ale projevují veškeré důsledky zdánlivě smazané časové linie.
Přesně stejný princip se objevil už i na konci 8. série SG-1 ve dvojdíle Moebius.
V poslední scéně, kde jim tam jen tak leží ZPM a oni se dovídají, že se pro něj údajně vrátili. Pak ale sami řeknou, že už vlastně nikam nemusí. Vůbec není problém, že vytvořili paradox, důsledky původní linie tu prostě přetrvávají.

Hlavně nikdo nemůže říct, že to takhle nefunguje... :wink:

Za mě teda naprosto perfektní díl. A znovu jsem si uvědomil, co je největším kamenem úrazu: velmi značná nevyrovnanost kvality jednotlivých epizod.
Tady jsem měl už po prvních pěti minutách pocit, že to je minimálně 10x lepší než předchozí díl.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 18.3.2011 01:23:00
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

vtipne je preco vlastne sa niektory rozhodli ostat na Destiny i ked najocividnejsie to bolo Chloe-Scott-Jamesova zvysok som si len vymyslel:

TJ lebo miluje Younga,Varro lebo miluje TJ,Scott lebo miluje Chloe,Jamesova lebo miluje Scotta,Eli lebo miluje Chloe.
Obrázek

Příspěvek 18.3.2011 01:24:50
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nohajc: To by bolo v pohode. Ale v epizóde Moebius bol ten časový sled iný ako tu, preto to tu nesedí. Pozri sa na tú schému, čo som sem dával.

coaxial: Ale alternatívne reality sú práve spôsobení tým, že v každej sa niečo stalo nejakináč, než v tých ostatných. Takže časové línie a alternatívne realiti sú v zásade to isté (alebo nie to isté, ale úzko to súvisí).

Evil: Láska je sviňa, no :)

Příspěvek 18.3.2011 11:37:35
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Foo Fighter: To víš, že jsem koukal na tvoje schéma.
To ale nevysvětluje, co se v Twin Destinies odehrálo. Máš ale pravdu, že to úplně nesedí ani podle Moebia (to jsem si uvědomil včera po vypnutí počítače :D ).
Sedělo by to pouze v případě, že se Telford vrátil v čase stejně jako Rush.
A to podle mě není úplně vyloučeno. Představme si to takto:

- Destiny vlétne do hvězdy
- je otevřena červí díra na Zem
- pak dojde k časovému posunu celé lodi o 12 hodin zpět, přičemž druhý konec červí díry zůstane v časoprostoru na svém místě (tj pořád vede na Zem v přítomnosti)
- tím pádem se Telford, Rush i všichni ostatní, co prošli bránou a skončili kdovíkde, stávají součástí nové reality ještě před tím, než ji Rush začne svým jednáním měnit

Co vy na to, má tahle teorie nějaké nedostatky, na které jsem nepřišel? :)

Příspěvek 18.3.2011 12:42:50
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ma:

- Destiny vleti do hviezdy
- predtym nez zapadne 9zamok je Destiny odstrcena v case
- Telford prejde na Zem uz v pritomnosti a hned zanim solarna erupcia
Toto je spoiler!!!:
odstrci wormhole na inu Branu v tej galaxii o 2000rokov spat, kam pride zvysok posadky.

Jedine co mi nedava zmysel je tych -12hodin spat v case

Cize ked Eli bol na Zemi a preberal plan, tak alter Telford tam uz mal byt, nie?
Obrázek

Příspěvek 18.3.2011 13:35:39
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No to je právě ten SyFy paradox, kde se na Zemi v našem čase, flákal Telford. Asi ho šoupli do karantény.
:D

Příspěvek 18.3.2011 13:48:16
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Evil: Právě, že ne. Přečti si to ještě jednou a pozorně:
Telforda (i s celou lodí) jsem v rámci své hypotézy posunul v čase pouze na jedné straně, červí díra pořád vede na Zem v původním, žádoucím čase. Jeden konec se nachází v minulosti (aby se mohla realita, kde Telford prošel bránou zachovat), ale druhý ne. Tohle je koneckonců možné, protože červí díra je de facto trhlina v časoprostoru. Pak je není vyloučeno, že druhá anomálie odkloní i červí díru samotnou, a tím pádem se zbytek posádky na Zem nedostane.

Mám k tomu ještě nakreslit obrázek? :D

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách