Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x12 - Twin Destinies

2x12 - Twin Destinies

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 15.3.2011 17:14:11
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ona to nebyla zase taková hrůza, Rush je zpět a jeho intriky taky. Z počátku jsem si opravdu říkal je to blbost, ale není. Až na konci jsem pochopil, že už od začátku bylo vše podle jeho plánu.
Obrázek

Příspěvek 15.3.2011 20:03:59
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tahle epka proste byla naslapana! 10/10 !!!!
" IMMORTALITY "

Příspěvek 15.3.2011 22:04:28
k.koudy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

já ji viděl ráno hned v 5:00 na SyFy a říkám 10/10, sice jsem se bál cestování časem, ale SGU je opravdu jiné... :yahoo:
Obrázek

Příspěvek 16.3.2011 01:20:08
Jerry93 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

awsome.....lepší slovo mě nenapadá :yes:

Příspěvek 16.3.2011 01:54:00
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

bylo... :( Zkončilo.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 16.3.2011 02:01:41
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Diel bol dobrý, ale... kde sa vzal druhý Telford na Zemi? Tam sa predsa dostal v inej časovej línii, v tejto našej k tomu nestihlo prísť.

Příspěvek 16.3.2011 03:41:36
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Budu se zde opakovat z Lapu, nicméně přestože většinou cestování v čase v SG ráda nemám, naskytlo se tu aspoň něco k přemýšlení. A ke konzultování s vámi, tak jak na to hledíte vy?

Z dílu koukám, že cestování časem lze znásilnit znovu a na další způsob. Povězte mi někdo prosím, jak je možné, že máme jednoho Telforda na Zemi. Jako dobrá, ještě chápu ten "návrat" Rushe orig. a Destiny orig., ale ti byli vráceni řekněme přes tu turbulenci. To Telford nezvládl. Ta původní časová linie by neměla existovat, tedy žádné otevření brány na druhé straně, žádný příchod bránou. Čas se pro Rushe a Destiny posunul až někdy poté (kde tedy nikdo přesně neví, co se stalo), takže to na Telforda nemělo vliv. Maximálně, že by se stalo něco, o čem právě nevíme, co by toho Telforda orig. vysvětlilo. (Co mě např. napadá, že by se nějak přinejmenším Rush a Telford vrátili v čase, Rush v raketoplánu, kde z nějakého důvodu skončil, Telford na Destiny, kde by stačil projít bránou na Zemi - tím, že by se to stalo již ve stejné časové linii, tak by to neodporovalo výskytu Telforda na Zemi (v původní by byla tato timeline vymazána). Tak nějak by to snad šlo.).* Mno, alespoň je to něco k přemýšlení... i když jestli to má logiku jako např. Continuum, tak se snažím marně :-D.

Třeba mi něco uniká (tak je pozdě a právě jsem to viděla, zatim na to koukám jen z jednoho úhlu (tedy z jednoho mě momentálně viditelného)). Doufám, že toho Telforda vysvětlí, protože jinak je to pouze zas další blbost... :roll:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 16.3.2011 09:29:17
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jediné čo ma napadá je, že sa Telford presunul pár minút do minulosti, keď prechádzal bránou. Ostatných to zabilo, kvôli nestabilnej červej diere a tiež by to vysvetľovalo to, že keď Rush potom použil kamene, tak mu povedali, že okrem Telforda nikto bránou neprešiel. A keď sa potom Rush vrátil v čase, tak sa vrátil do bodu, keď už teoreticky bol Telford na Zemi. Čiže vznikol paradox, tým, že sa necestovalo na Zem v tom istom čase, takže Telford sa nevrátil do toho istého okamihu ako predtým, ale ostal na Destiny.

Táto teória, ale predpokladá, že keď Telford prechádzal bránou, tak červiu dieru zastihla erupcia, čo sa samozrejme nedá dokázať.

Ďalšie, menej zložité vysvetlenie je, že Rush jednoducho klamal, ako to má vo zvyku. Každopádne na nič lepšie ma v tejto chvíli nenapadlo.

Příspěvek 16.3.2011 11:50:05
coaxial Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejsem žádnej odborník na cestování časem, ale v čem máš problém ?

1 Destiny která otevřela bránu v čase neskočila. Telford normálně v této časové linii prošel branou na Zem. Kde skončil zbytek, toť otázka.
Další otázka je, jak Rush skočil v čase, ale to je jedno. Vrátil se o 12 hodin ( i s celou Destiny, a podle mě umýslně, ono to z ní logicky. Zbavil se všech lidí na lodi, a hlavně Telforda. Rushovi jde hlavně o to, pokračovat v misi. Vrátil se v čase o 12 hodin. Čeká, vynoří se z FTL stále jakoby ta první Destiny, ale ta už se odklání od původní časové linie. Rush jim tam něco nakecá, oni běží do první destiny pro náhradní díly. Oni nebudou otvírat bránu, a ještě náhodou zabije Telforda, to je ale náhodička ? A pak zabije sám sebe, podle mě úmyslně. Ví že nemůže být v jednom čase 2x.

Tím padem, bránou nikdo neodeje. Destiny bude opravená pokračovat dál a na lodi má vesměs lidi, který tam mít chce. Telforda se zbavil krásně. Ten je na Zemi, a může hovno :).

Telford a Telford je sám o sobě paradox. Původní Telford odešel na Zem. Ale druhej Rush vlastně zábranil tomu, aby Telford na tu Zem odešel :D

Pánové já to balím, jsem se do toho úplně zamotal.

Ale každopádně věřím tomu, že Rush to přesně takle chtěl. Ovšem, jak se sakra dokázal vrátit o 12 hodin v čase, náhodou chvíly předtím než naklusala druhá Destiny?

Příspěvek 16.3.2011 14:21:19
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

mne pripada ako najrozumnejsie a najlogickejsie vysvetlenie, ze vznikol efekt nohavic, ked sa nielen casopriestorova linia rozstiepila na dve rozne linie (klasicky vznik alternativneho vesmiru na zaklade odlisneho rozhodnutia). Rush c. 1 s kvalitne poskodenou Destiny po tom nestastnom vytoceni brany a zisteni, ze okrem Telforda nikto neprezil, preskocil (pravdepodobne planovane) z jednej nohavice do druhej. Telford c. 1 ostal na Zemi c. 1 (v prvej nohavici), kym Rush c. 1 a Destiny c. 1 preskocili nielen v case (naspat o 12 hodin) ale aj v priestore (skok do inej priestorovej linie - teoreticky alternativneho vesmiru, alebo druhej nohavice). Rush c. 1 siel tak efektne ku dnu aj so svojou lodou (Destiny c. 1) potom co sa mu podarilo zlikvidovat Telforda c. 2 a odovzdat zasoby a nahradne diely na Destiny c. 2.

Pre tych co v tom uz maju definitivny mischung zhrniem vysledok mojho uvazovania: v casopriestorovej linii (nohavici) c. 1 ostal Telford c. 1 a nikto viac. V nohavici c. 2 ostal Rush c. 2 a Destiny c. 2, avsak zomrel tam Telford c. 2, Rush c. 1 a tiez bola znicena Destiny c. 1

Obdivujem scenaristov tejto epky, ze sa im zasa chcelo vytahovat cestovanie casom a pravdepodobne aj paralelne vesmiry...
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Příspěvek 16.3.2011 15:16:14
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

akurat ze malo byt nekonecne vela Destín pri hviezde a nekonecne vela Rushov a Telfordov na Zemi...lebo rovnako sa to malo stat tym pred nimi a tym pred nimi a tym pred nimi a tym pred nimi a tym pred nimi...ale v SG serialoch celkovo panuje myslienka ze sa udalosti daju zmenit.
Obrázek

Příspěvek 16.3.2011 17:38:45
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Už je to celé k pláči, zase díl jako Time, velmi slušně provedený (poškozená Destiny, nádhera), nenudí, bohužel se zase porušuje "základní časová směrnice" a jako bonus, tentokrát to posune celou loď, já si vždycky myslel, že hvězdná erupce ovlivňuje jen ty v červí díře (a i to je taky pitomost), no nic, tolik k reálnosti SGU, když tam dali toto, tak nevím proč ne Zaty. Je mi jasný, že je bezva, že mají náhradní díly, jídlo, robota 2, dva raketoplány a nové záchodové prkénko. Doufám, že si taky vzali druhou sadu komunikačních kamenů, člověk nikdy neví. Telford tedy není, a vlastně je, jo ještě jedna věc, jestli měli štíty alespoň na minimu, měli strčit (s citem) do té poškozené Destiny a prodloužit si tak dobu rabování. Logiku způsobu a vůbec to posunutí v čase nelze hodnotit, ale děj byl koukatelný, svižný prostě SG, takže jsem se bavil a škoda takových dílů hned v s01, kdy sledovanost byla ještě nad 2 mega, tedy subjektivně slušných 9/10.
:D
Dodatek: Ten "incident" měli opakovat ještě jednou, měli by 3 raketoplány, a mohli si vzít lepší šroubováky na ty "zbraňový udělátka". A Rushe by měli 3x, jo počkat, to je mínus, páč by se za krátko ukousali.
:rflmao:

Příspěvek 16.3.2011 18:22:37
Major
Major

Odpovědět s citací

Taky jsem si říkal že je trochu divné, že nezkusili vzít další skafandry. Ty kameny mě nenapadly, ale je to dost dobrý nápad.

Kdyby se jim podařilo Destiny "vytáhnout" a dokázali by zkanibalizovat většinu zásadních součástek, mohli by se možná z té svojí vrátit, aniž by jí museli odpálit.

Osobně jsem měl podobný nápad se zásobami, ale s jiným prinicipem kopírování (přez bránu). Tady to "okopírovali" časovým skokem. S někým jsem se před časem hádal, že při spojení bránou ze slunce by "časové události" nemusely nastat. Pořád si nejsem jistý jestli musely. Mohl to celé zinscenovat Rush, aby svému "mladšímu já" dal dostatek zásob na pokračování v misi. Třeba se tomu dalo vyhnout tím, že by s Destiny prostě klouzali po povrchu hvězdy a ne, že by se přímo potopili do ní.

Příspěvek 16.3.2011 18:31:47
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Díl byl super ale to cestování časem je prostě hroznýý! :-D

Pro všechny tady, v žádném seriálu nemůže být cestování časem "reálné", a to z toho důvodu, že nikdo ještě časem necestoval, nikdo neví co by se stalo, jak by se to mohlo stát, co by se změnilo, atd. Prostě je to celé udělané jen tak, aby se to scénaristům hodilo. A ve všem se dá najít něco nelogického, úplně ve všem. Zkrátka, např. v Heroes bylo cestování časoprostorem úplně nelogické, tady v SGU alespoň máme nějaké dvojníky, kteří by tam ale vlastně neměli být, když jsou v jiné dimenzi, ale přece přiletí další Destiny, když se posunul v čase. Guys já to taky kašlu, jestli to někdo dokáže zformulovat a nezamotat se do toho, klobouk dolů. Jsem zvědav jak by to vysvětlila nějaká chytrá hlava, Einstein nebo někdo kdo má s teorií relativity blízko.

K epizodě, trochu nudné scény, příběh se nikam neposunul, štve mne, že se celou dobu připravujeme na nějaký "quest", odhalit podstatu vesmíru, a při tom už seriál končí..... Trochu mrzuté.... jinak 7/10
ObrázekObrázek

Příspěvek 16.3.2011 19:39:11
Major
Major

Odpovědět s citací

V tomto díle ten "quest" byl popsán jako hledání těch, kdo dali do reliktního záření tu zprávu...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách