Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Nepokoje v arabském světě, politika, armáda

Nepokoje v arabském světě, politika, armáda

diskutujte o všem a o ničem

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jo takhle. V podstatě souhlasím, osobně mi ale více přišlo, že v 1991 Saddám přežil svou užitečnost a šlápl do špatného státu. AFAIK proti Kuvajtu neměli jeho potencionální západní spojenci nic, narozdíl od Iránu, a když to Saddám tak podělal, nastala ostrá reakce. Ono ale taky platí, že v 1991 s Irákem bojovala několikanásobě větší armáda, jak oproti dobové síle Iráku, tak oproti invazním silám z 2003.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

CZ:
V tom, že (více - méně a proti tomu co je v Libii ROZHODNĚ) nestříleli. V tom že šéfové KSČM nebyli ochotní sem přitáhnout africký žoldáky pro udržení režimu. V tom, že protestující neměli v pozdstatě žádné zbraně a ani by je tedy nemohli použít - klasické heslo tehdejší doby bylo "máme holé ruce". Vůbec netuším, co ti na TOMHLE (občaské válce velkého kalibru) sametovku připomíná (ačkoliv jestli ti je 19, mnohé by to vysvětlovalo, protožes ji asi nezažil). Já tehdá po těch ulicích taky chodil a to co ukazujou v Libii se tam stoprocentně nedělo a ani by se to v to nezvrhnulo. A dneska už vůbec ne, protože na "hladovou bouři" prostě není dost chuti se jít bouřit a munice do kvérů, aby ty lidi někdo poslouchal. Proč by nasazovali krky, když si něco podobného mohou klidně jen vystávkovat? Češi prostě nemají ten typ mentality vzít do ruky mačetu/AKčko a jít usměrňovat politické procesy skrze pouliční vraždy (jednokoho). POSLEDNÍ "velká pouliční násilí" byla za Husitů. Pak už jenom demonstrace a to včetně chvilek kdy se rozpadalo rakousko uhersko a do lidí mířily mašinkvéry.

Češi rozhodně nejsou "slušnější", ale prostě to narozdíl od horkokrevnejch arabáků nemají v povaze a vzhledem k průměrnému počtu AKček v domácnosti na to ani nemají moc možností. Není to klam, ale fakt. To jak se kdo chová určuje jeho "nálada", "výchova", míra uspokojení jeho potřeb, typ jeho vybavení (zbraně? a jaké, jestly jo?), a hafo dalších sociologickejch a psychologickejch faktorů. Český nácci i anarchisti, kteří dohromady tvoří obě strany "extrémismu", by nic takového nerozjeli - a pokud by to nerozjeli tihle cvoci, tak v ČR už nejspíš nikdo další. Moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně. Jediný problém s tímhle člověk má, pokud nemá žádnou moc. Sežeň si mocenskou základnu a přestane tě to tak štvát.

Ray se nemusí popadat za břicho. Jen jsem mu chtěl touhe svojí poznámkou, odpověďět stejně mile a blbě na jeho poznámku:
Ray píše:
Ach, Ultramarinusi, tobě opravdu nemá smysl cokoliv vysvětlovat. Mrzí mě pouze, že člověk, podle jehož logiky ...), má vůbec volební právo.

Lord_of_war1
Ono jde taky o to, kdo tam vyhraje, jaké bude mít materiální zabezpečení a jaký bude mít vztah k "naší" straně. Politika "nechte je ať si tam vylámou zuby" je hezká, ale jejím výsledkem může být i to, že tam v regionu vznikne větší průsvih, než kdyby tam "naše" strana pomohla. A jaká je "vůle lidu" je tam poměrně zřejmý.

Ray:
Nemínil jsem ti to "nandvat", jenom vracet milé slovo (konkrétně:)
Ray píše:
Ach, Ultramarinusi, tobě opravdu nemá smysl cokoliv vysvětlovat. Mrzí mě pouze, že člověk, podle jehož logiky ...), má vůbec volební právo.

Ale v blázincích přeci nejsou JENOM nesvéprávní... feťáci, alkáči, úchylové, svéprávní ale na hraně, atd. TI VŠICHNI TAM MOHOU VOLIT. Možná by bylo fajn si nepředstavovat obyvatele "blázince" jako blábolící trosku, permanentně v kazajce a s vypolstrovanýma stěnama. :lol:

Evropa by v tom modelu byla spíš "policajt", nebo jeho pomocník, než jeho "hejl". Však trest smrti odstrašuje dokonale. Kdo je mrtvý, už žádný další zločin nezpáchá, jak efektivně je odstrašen.Všichni ostatní jsou jenom bonus. Podívej na Kájínka - ten má doživotí, a přitom si užíval volnosti, s ženskejma, je z něj v podstatě filmová hvězda, vydělal miliony a každá druhá blbka z ČR mu nabízí v dopisech ženitbu. TO má být "efektivně potrestaný vrah"? Samozřejmě nemluvě o tom, že každou vteřinu jeho života bude platit stát z našich daní, místo aby cáloval tam kde by to mělo nějákej rozumnej účel dobudoucna.

Hm, to mi přijde jako rozumné stanovisko.

Dobrej nápad, beztak mě štvali. Jen co dopíšu, tak se sbalim a nějákýho teda okradu... :D
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Co se týká Sametové revoluce, já se v tomto směru orientuju podle lidí ve svém okolí (obci a práci) a upřímě ti řeknu, že každej říká, že se tehdy měli mnohem líp než dnes. (Hold na základní škole, učňáku a nástavbě se to neučí) Ale nehodlám tu debatovat o době již dávno minulé.

Abych se vrátil k situaci v Lybii.
To že jsou podle tebe "arabáci" jak si je nazval horkokrevnější je pravda a ani se jim nedivim, ale to že mají doma zbraně není od nás žádný rozdíl. Opravdu dnes není problém sehnat zbraň a o samopalech nemluvě viz amnestie, která na ně nedávno byla. Dokonce není takový problém mít doma M4. A stím, že absolutní moc korumpuje absolutně nesouhlasím, znám několik lidí, kteří by si to nikdy nedovolili už jen z důvodu, že to prostě není správné.

Nevyjadřuji se úplně ke všemu, protože to nemá význam, takhle tu můžeme diskutovat do nekonečna.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Major
Major

Odpovědět s citací

Ano, byla širší "střední" (relativně v pohodě) vrstva, míň komplet chudejch a míň sakra za vodou lidí. Hodně pamětníků vzpomíná na sociální jistoty v době, kdy za ně ještě myslel stát (a celkem to fungovalo). Nostalgické vzpomínky na dobu před sametovkou ale ještě neznamenají, že se tu střílelo jak v Libii - "sametová" se nejmenuje kvůli té látce, ale proto, že na "celorepublikový převrat" kterým vlastně byla umřelo jenom pár lidí (a většinou šlo o "ušlapání davem", nebo jiné pechpunkty).

Netuším jestli si náhodou ČR nepleteš s amerikou, ale u nás je držení automatických zbraní soukromýma osobama zakázané (ta M4ka teda těžko, leda předělaná natvrdo na jednotlivé rány). To, že mezi lidma je ještě pár kalachů, nebo samopalů/kulometů/útočných pušek z druhé světové, nebo po Rusech někde na půdě, ještě neznamená, že by jich bylo dost (a funkčních) na občanskou válku. Na TYHLE "opomenuté" byla ta "amnestie". V podstatě šlo o to, že kdo přinese k sešrotování zbraň, kterou by NEMĚL mít, tak za to že ji má nepůjde bručet, pokud s ní předtím někdo někoho neodprásknul - myslím že balistiku jim dělali.

"Absolutní moc korumpuje absolutně", ale neznamená že každýho... Existujou mezi námi pořád blbečci, kteří se na veřejné dobro ohlížejí víc než na svoje a své rodiny (díky bohu za ně). Ti ostatní jsou ale korumpováni do míry, která je přímo úměrná míře jejich pravomocí/moci. (což je to, co jsem tím chtěl říct).

dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Že se s těma utěrkářema tak páráte, atom na ně.
:rflmao:

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Hmm, tak Lybie nám koukám nedopadla, co ten Egypt? O tom už je taky nějak ticho, ne? :-)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Podle mě se jenom teď víc mluví o Lybii, myslím, že tam také teďkon byli nějaké demonstrace kvůli tomu, že Mubaraka nahradila armáda...
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Však v Egyptě už vyhráli... Tahanice o právnické drobnůstky už nejsou nic pro celosvětová média :)

Major
Major

Odpovědět s citací

Taky myslím, že v Egyptě je hotovo. Mubarak je z cesty, armáda slíbila volby do půl roku a do té doby udržení pořádku. Co armáda slíbí to dodrží a když ne, má větší průšvih, než měl předtím Mubarak. Furt tam protestují (v menších počtech), ale teď už spíš proto, že se nestihli vybouřit v hlavní vlně a jsou příliš líní se vrátit do práce, tak pokračují v hepeningu.

Libie - tam to vypadá značně krušně. Povstalci dostávají podle všeho do těla.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Připomíná mi to trochu Nostradama, který na tuhle dobu předpovídal nepokoje na Blízkém východě a velkou katastrofu v orientu. Zatím to vychází, teď jen aby v jednom týdnu zemřelo sedm světových vůdců a válka je tu. :D Původně jsem byl hodně skeptický, ale po tom Japonsku začínám věřit, že na tom možná něco bude.

Major
Major

Odpovědět s citací

Pár desítek tisíc lidí není pro orient žádná katastrofa, protože do něj spadá čína s (minimálně) šestinou populace a Indie s ještě většími počty obyvatel. To bys za "velkou katastrofu v Orientu" mohl vyhlásit havárku autobusu, ve které zařve deset lidí. Předvídat nepokoje na blízkém východě není nic těžkého - tam jsou nepokoje furt a více - méně bez přestávky už od středověku. Nostradamus toho nacintal do záznamů tolik, že se čas od času musel trefit, i kdyby nechtěl.

Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

navyse Nostradamove proroctva, su napisane stylom..."A velky vtak zosadne do mociara, a ten sa zvyri" a niekto v tom vidi utok na WTC.
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak Nostradamus WTC nepředpověděl, bylo dokázáno, že to byl fake. Právě, že si nemůžeme být jistí s přesným datem. Ta katastrofa měla být už v roce 2008 na olympijských hrách, potom mělo přijít to s těmi sedmi vůdci. Nepokoje v arabském světě ani nemůžou být za nic zaměňované, je to tam řečeno docela jasně. Kde už pak přišli s rokem 2010-11 netuším.

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Podle mě by měli toho Kaddáfího vybombardovat. Pokud ho při těch náletech zabijou, tím líp. A když Klaus říká že bezletová zona se rovná válce, tak říkám budiž.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Major
Major

Odpovědět s citací

Belial:
Ano, obzvlášť když bombarduje civilní cíle, aby mu raději vyhlásily podporu a ne vojáky/bojovníky protistrany. On je "mír" hezkej, ale je třeba se pořád ptát, jestli se ten mír neudržuje příliš velkým množstvím krve, než aby ještě měl cenu. Kdyby mělo OSN koule a páteř, tak už má na dvorku křížovou výpravu za účelem jeho sesazení a svobodnejch voleb. Takhle buď bude muset s kůži na trh zas USA, nebo to tam nikdo nezastaví (nikdo nemá dost síli a ochoty si špinit ruce ve špíně druhejch i v případě, že ta špína pořád způsobuje smrt dalších a dalších nevinejch).

Vanuguard:
Jak jsem psal - "nepokoje" jsou v arabskym světě bez přestávky už od doby kdy "arabskej svět" vznikl. Boj za svobodu (Lawrence z Arábie a mnozí jiní), boj za udržení moci (libovolnej arabskej monarcha), boj za peníze (kdekoliv kde je černý zlato), boj za víru (každej druhej idiot v turbanu počínaje jejich duchovními), boj proti izraelcům, boj proti křesťanům, boj boj boj. Mír si pamatujou naposledy z doby někdy okolo narození Krista a pádu říše římské. Je příšerně málo arabskejch zemí, ve kterejch je opravdu klid a mír, aniž by jim to tam nějákej pošuk nekazil.

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo