Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie ZPM a jeho výroba

ZPM a jeho výroba

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 31.1.2011 12:34:59
Streep Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

To ano, ale to bylo poté co se vrátil z povzneseného stavu, to už byli dávno na Zemi. Je možné že ho Merlin vytvořil z důvodu konstrukce té zbraně proti povzneseným. Dělal hodně udělátek na utajení. Ani nevím zda je řečeno jestli ho vůbec kdy použil, jestli první nebyl Daniel. Nikde jinde o použití nemluví, navíc kdyby ho na atlantis měli a použili Weirová by si toho všimla, nějaky čas tam s nimi v minulosti žila.

Příspěvek 31.1.2011 22:26:39
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na Atlantisu zhmotňovač měli, to zařízení na konstrukci nanitů, pro tvorbu Asuranů. Navíc Asgardi mají tuto technologii každopádně, a lidé vlastně také. Asgard Transport Beam, lze jednoduše předělat na zhmotňovač, jak předvedla Carterová.
:idea:

Příspěvek 04.2.2011 16:22:36
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

dolph1888: to bylo podle mě pouze a výhradně na konstrukci nanitů - ne žádnej zhmotňovač. a jinak asgardi to dali lidem, které nenapadlo to nikdy použít k ničemu důležitému
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 04.2.2011 16:47:53
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Antici zhmotňovací technologii měli, jelikož ji měli i Oriové (bývalá rodina). Merlin nic nemusel vymýšlet, tato technologie už vzhledem, patřila normálně k té "hlavocucačce", jen se v seriálu nevyskytovala tak často. Jasně, že Ori si ji mohli jenom přenést z té planety, ale to by té technologii moc nerozuměli a pokud Antici mohli vyrábět nanity, tak je zřejmé, že to měli v malíku a to co měl Merlin nebyl pro ně problém vytvořit. Asgardi byli mnohem zaostalejší než Antici, přesto také mohli cokoliv vyrobit ve spolupráci s počítačem (O'Neill), že? To, že lidem dali svoji transportní technologii (nejdřív bez dálkového zaměřování) a ti to nepředělali na zhmotňovač byla jejich blbost, neb rozhodně to šlo. Když něco pracuje tak, že na jedné straně to rozloží atomy, zničí a jinde je to podle vzorce složí, tak není problém příště místo těch atomů použít jen ten vzorec a patřičné množství energie.
Závěrem: Ori, Antici, Asgardi a i lidé měli nakonec zhmotňovače. A pravděpodobně od Antiků, protože Asgardé prohledávali (rozuměj pirátili) nekonečně velkou Antickou databázi už velmi, velmi dlouho.
:D

Příspěvek 05.2.2011 10:16:37
david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No pirátili řekli ,že se z ní poučili a ,že jen kloužou po povrchu tím podle mě chtěli říct ,že většině toho nerozumí asi jako kdybych si já četl knížku v angličtině (učím se německy) taky něco málo pochytím,ale většinu netuším.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 10.2.2011 12:01:56
Streep Airman
Airman

Odpovědět s citací

jirka16 píše:
dolph1888: to bylo podle mě pouze a výhradně na konstrukci nanitů - ne žádnej zhmotňovač. a jinak asgardi to dali lidem, které nenapadlo to nikdy použít k ničemu důležitému

Taky si myslím, kdyby to byl zhmotňovač proč by potřebovali pranetu s neutroniem opro jejich stavbu.

Oriové měli zhmotnovač, toho sem si nevšiml a asgardé mohli mít zhmotňovače až kdo ví jak dlouho antickém povznesení.

Příspěvek 11.2.2011 17:06:52
matmasta Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

prej ponorka :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao:
je to město
ne jojo
Pokud jsi rád že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.
Pukud máš rád lidi co jsou rádi že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 11.2.2011 22:15:57
firstik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nějak si nepamatuju, že by o Merlinovi mluvili jako o povzneseném, nebyl to spíš poslední antik, kterýho probudili ze stáze?? A mezi antiorijskou zbraní a zpm je podstatnej rozdíl, vytvořej replika nabijou ho trochou energie, a funguje, ale udělaj obal zpmka a kde do něj vezmou energii... to je jako udělat fůzní reaktor, vytvořej reaktor, a aby vytvořili tu reakci, tak do toho musej vrazit víc šťávy, než získaj, sice to je vzdáleně podobný, ale prostě energie se nebere z ničeho, a podle mě, když by se hmotnost černý díry hodně snížila, tak se všechen materiál, z kterýho je tvožená singularita rozletí, ale to je možná řešený subprostorem, takže na to neberte ohled:D
Obrázek
Omlouvám se za svojí blbost, jsem czech:D

Příspěvek 12.2.2011 13:19:21
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Merlin byl povznesený. To řekli někde v 9 nebo 10 řadě. Pak, když poznal nebezpečí Ori, tak se vrátil na nižší level vývoje, aby mohl v tichosti pracovat na té zbrani proti povzneseným.

Jinak tu konstrukci ZPM určitě mohli výrabět zhmotňováním, ale určitě se tam nevytvořilo to co dává tu energii. Přesně jak napsal Firstik. Nemůžete snad zhmotnit termonukleární reaktor, ve kterém hned poběží fůze. To je snad blbost, aby se jim zhmotnilo celý ZPM i s tím zdrojem energie. Zhmotněním vytvoří jen tu potřebnou konstrukci, která je speciálně navržená na to odčerpávání energie. A pak jiným procesem zašehnou získávání energie. U fůze musíte mít dostatečnou teplotu a tlak, u štěpení se zase musíte trefit neutronem do U235. Takže i tady musí být něco dočeho šťouchnout, aby se v ZPM vytvořilo to co má.

Příspěvek 12.3.2011 14:19:59
firstik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já to myslel spíš tak, že kdyby byl zhmotňovač napájenej jednou baterkou, tak nevytvoří 2, ale ani jednu, pokud by teda nepracoval se 100% účiností, takže si na nějaký lodi nemůžou vytvořit zdroj energie, která by je udělala téměř nezničitelný:)
Obrázek
Omlouvám se za svojí blbost, jsem czech:D

Příspěvek 12.3.2011 14:24:43
Rigel Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

zde si neco muzete precist o zpm
Obrázek
Nic není pravda, vše je dovoleno.

Příspěvek 12.3.2011 14:59:12
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jé, to jsem nevěděl, že singularita vypadá jako jahodová marmeláda. :( Už se nedivím, že je Chuck Norris jí k snídani.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 17.3.2011 13:40:30
ondrab Airman
Airman

Odpovědět s citací

NewAsgard píše:
Jé, to jsem nevěděl, že singularita vypadá jako jahodová marmeláda.

Singularita není vidět, tohle je pouze grafické znázornění.

Příspěvek 21.3.2011 08:09:22
Streep Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tuhle jsem koukal na ST a napadla mě jedna věc, není možny že ZPM je krystal se speciální krystalovou mřížkou která nejde replikovat? Páč mě nenapadá proč by jich neměli mrtě moc

Příspěvek 21.3.2011 14:49:53
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zas tak složitý to nebude, Asurané jich měli hafo.

PředchozíDalší

Zpět na Technologie