Hmm, Egypt (z Afriky) a "nějaký kmen" (rovněž z Afriky) mají podobnou mytologii? Vskutku šokující...
A ti Indiáni? Kolik je na světě národností? Států je 192, ale v každém jsou desítky i tisíce menších národnostních či kulturních uskupení. Kolik muselo být na Zemi kmenů před 5000 lety? Rozhodně víc než Egypt a "nějaký kmen z Afriky". Rychlý Google odhalil, že dnes přežívá 750 kmenů mimo civilizaci. POKUD by všechny měly mytologii založenou na stejném příběhu, pak by to bylo divné. Ale že se shodují dva mezi stovkami (a v minulosti mezi desítkami tisíc!) mi zase příliš šílené nepříjde.
Naopak by se vzhledem k "oddělení časem a kontinenty" dala najít logická mezera v emzákoidním výkladu podobných mytologií - to jako přiletěli z toho souhvězdí pokaždé pro stejný národ zvlášť, a pokaždé pojali zvlášť lidskou manželku? Indiáni jsou v Severní Americe od poslední velké migrace před 12000 lety, Egypt začal prosperovat před cca. 5000 lety. Proč emzáci přiletěli v RŮZNÝCH časových dobách, vykonali totéž, pak odletěli a slíbili návrat? Pro ty národy to přece museli udělat několikrát zvlášť, pokud chápu vaši argumentaci.
A pokud mi řekneš, že to teda udělali jen jednou a ty národy to mají v mytologii a prostě migrovaly do svých současných pozic, tak to ale není nutně důkaz mimozemské přítomnosti. Tahle story stojí na tom, že stejný příběh mají různé kmeny, a pokud všechny pocházejí z jednoho (nevím, DNA by napovědělo), už jako důkaz emzáků moc nefunguje.
Já myslím, že moderní sektářství dokládá, že víru lidí v hovadinu lze poměrně úspěšně postavit na absurdním učení a absurdních činnostech. Pokud Egypt začal pozorovat černou část oblohy, nebo jak tě chápu, tak to není o moc ujetější než moderní "odletíme na kometě za spásou".