Kapitola 5
Spojení přerušeno část. 1
7.4.2030 – Mléčná dráha, Země, budova USEDD, zasedací sál
V místnosti bylo plno. Bylo zde minimálně tucet lidí v brněních a několik vědců. Mezi nimi Zelenka, Rodney, Sam, Lee a podobně. Z vojáků zde nemohli chybět Jack s Leafem, Teal´cem a několik velitelů ostatních týmů SFE.
„Můžeme začít?“otázal se přítomných Jack.
Poté, co se většina usadila a přikývla, začal.
„Dnešní schůze byla svolána v důsledku získání informací o poloze nepřátelských výzvědných lodích a jejich trasách. Dále je zde otázka zařazení příslušníka rasy Magnificats jako člena SFE, nebo přesněji pomocníka zde přítomného Leafa. Tak předávám slovo přítomným vědátorům, aby se mohli pochlubit, s čím přišli,“dokončil Jack.
Sam trochu popošla dopředu a pomocí ovládání na svém zápěstí spustila hologram.
„Tohle jsou systémy, ve kterých se vyskytují nepřátelské výzvědné lodě,“řekla a ukázala na zvýrazněné názvy soustav na mapě Idy.
„V každé z nich se nachází jedna loď. Jsou fázově posunuté a navíc se skrývají za nejrůznějšími překážkami, které znesnadňují jejich zachycení. To je problém i přesto, že mají podle dostupných informací pouze minimální výzbroj. Je velmi pravděpodobné, že pokud by zachytili nějakou vojenskou loď, pošlou si pro posily a okamžitě se stáhnou. Musíme jim proto v jeden moment vyřadit hyperpohon i komunikaci.“
„To není tak těžké,“ozval se jeden voják.
„Pravda, ale má to háček.“
„Aby taky ne,“pomyslel si Leaf.
„Jejich senzory mají delší dosah než naše rušičky čili se k nim naše vojenské lodě ani nepřiblíží.“
„Velký háček,“znovu se ozvalo zezadu, načež se Sam již trochu zamračila.
„Jak sem říkala, naše vojenské lodě se k nim nepřiblíží. Obchodní lodě ale ano. Pillards totiž špehují buď naše světy nebo ty asgardské, čili jim nebude několik lodí, které převážejí suroviny, podezřelé.“
V místnosti se z několika směrů ozval tlumený smích od rychleji chápajících vojáků.
„Proto jsme si jich několik vypůjčili a trošku poupravili.“dodala Sam taky s mírně krutým úšklebkem.
Teď se již smích ozýval téměř z celého sálu.
Sam po chvíli znovu použila své ovládání a přepnula hologram na zobrazení nákladní lodi. Již na první pohled byly vidět jisté úpravy. Nejvýraznější bylo asi dělo skryté v zadní části nákladového prostoru a generátor v té přední.
„Jak si jistě většina z vás všimla, přidělali jsme do nákladového prostoru upravenou dělostřeleckou baterii antiorbitální obrany. Nyní je schopna střílet v každé myslitelné fázi. Bohužel i takhle budete potřebovat několik výstřelů, než prolomíte nepřátelský štít. Kvůli napájení je použit jeden AAR generátor, taktéž v nákladovém prostoru. Štíty byly posíleny pouze mírně, aby nepřátelé nepojali podezření. Dávejte si pozor, jelikož bez AAR generátoru nejsou prakticky k ničemu, jelikož záložní zdroj na lodi nezvládne výdej takového množství energie,“vypočítávala Sam změny.
„Dále jsou zde ještě upravené senzory a byly přidané nějaké extra přepážky pro posílení odolnosti trupu vůči palbě. Na lodi se taky oproti standartě nachází plně vybavená zbrojnice vyhovující požadavkům SFE. Posádka ovšem bude minimální, což znamená jeden kapitán sloužící zároveň jako pilot, obsluha zbraňových systémů a technik kdyby se to všechno posr… pokazilo,“dokončila.
„A ono se to pokazí.“dodal si v duchu Leaf.
„Jinak jste si možná všimli, že je deset nepřátelských lodí a deset velitelů SFE týmů je přítomno. Z toho si nejspíš vyvodíte, co vás čeká,“ujal se slova tentokrát Jack.
„Jo, jasně že vím. Další mise a tentokrát na kusu civilního šrotu. Panebože, doufám, že tam nejsou součástky Made in China,“mručel si sám pro sebe Leaf.
To samozřejmě nemohlo uniknout přítomnému Zelenkovi, který na něj v reakci pobaveně mrkl.
„To si piš, že jsou,“ zašeptal škodolibě. Načež mu ale úsměv zmizel, jelikož se dozvěděl, že se jako dobrovolník přihlásil právě na jednu z těchto lodí a to navíc na té, na kterou měl být přiřazen Leaf.
Tentokrát to byl Leaf kdo se škodolibě usmíval.
„Jedna loď, jedna bitva, žádné zálohy, žádná chyba,“ to si zapamatujte a hlavně splňte misi, jinak jsme pravděpodobně nahranní dodal Jack celému osazenstvu a jeho admirálské dvojče přikývlo.
„Takže na mě se nejspíš nedostane, že ano,“ozval se admirál Jack.
„Zase budu sedět v křesle, dokud si tady mechaňáci nezabojují a pak jen posloužím jako taxi,“pokračoval mírně uraženě.
„Ano, jak již tady admirál podotkl, po skončení mise vás vyzvednou lodě Aliance a dopraví do bezpečí. Do té doby jste v tom ovšem sami. Žádný rádiový kontakt, nic, dokud nezničíte nepřítele. Potom co ho zničíte, odešlete jenom jeden jediný bit a to ANO. Pokud ne, tak vaše loď vyšle před zničením sekvenci ANO NE ANO, což bude znamenat neúspěch mise a v zápětí tam nakluše kavalerie a bude doufat, že jste nepřátelům alespoň vyřadili hyperpohon. Za to vám ale asi nepoděkují, jelikož se to tam nejspíš bude hemžit nepřáteli přivolanými na pomoc. To znamená, že pokud nechcete nasrat tady admirála tak do háje NECHCÍPNĚTE!!!“poslední slovo zařval a dodal: Doufám, že je to všem jasné, protože, jestli kvůli vám někoho zabijí, tak se povznesu, najdu si vás a nakopu vám prdel!“
Tenhle výlev od generála vyvolal další vlnu smíchu.
„Šibeniční humor. Nádhera. To znamená, že je to ještě nebezpečnější než jsem se bál,“řekl si v duchu Leaf.
„Poslední úpravy budou hotovy do dvou dnů. Vezměte si volno. Vyspěte se. Potom se vám to už nemusí poštěstit,“ukončil svoji řeč Jack a propustil vojáky ven ze sálu.
„Leafe. Ty spolu s vědátory ještě počkej,“dodal.
„Ano? Ehm, ano pane?“otočil se Leaf na odchodu.
„Ještě se bude jednat o Maxovi.“
„Samozřejmě,“přisvědčil Leaf.
„Doktore McKayi, mohl byste podat hlášení?“
„Radši ne Jacku, je proti němu zaujatý,“vmísila se Sam.
„Ten bastard mě shodil a chtěl mi ukousnout hlavu!!“mírně zaječel McKay.
„To proto, že jsi ho provokoval a říkal mu „hodná čiči, na čiči“ zatímco jsi se mu pokusil vzít krev bez varování a navíc tou tupou, velkou jehlou co se používá na dobytek, ty dobytku,“obhajoval Maxe nyní již i Zelenka, jehož náklonnost si Max získal, když ne už něčím jiným, tak právě touhle akcí.
„Navíc jenom vrčel,“ přidávala se Sam, které se Max také zamlouval, hlavně kvůli jeho vybranému chování, zájmu o vědu a neuvěřitelnému charisma a eleganci.
„Je pravda, že je to telepatik? Tak jak je možné, že zaútočil na McKaye? Musel vědět, že jen odebírá vzorky a nebude to bolet,“ vznesl námitku Jack.
„No McKay si myslel, že není nutné používat několikrát bezbolestnou injekci,“ Zelenka vrhl na McKaye ošklivý pohled,“ a tak, aby si ušetřil práci, chtěl použít tu velkou, co se po ní cuká málem i slon.“
„A proč to byl on, kdo mu dával injekci? Vždyť není veterinář.“
„Byl zase moc zvědavý a strkal hlavu tam, kde neměl. Stejně jako obvykle,“zasáhla tentokrát Sam.
„Stejně ho měl Max potom povalení alespoň trochu uklidnit a maximálně tak mu pohrozit a ne na něm stát a vrčet.“
„No Max se snažil, ale Rodney tak nahlas křičel, nebo spíš ječel, že se ho chystá zabít, že ho ani nezaslechl a to vrčení si nejspíš přimyslel.“ujal se obhajoby Leaf.
„Já neječel,“začal se ohrazovat Rodney.
„Ale jo, ječels. Polovina budovy si myslela, že někde někdo vraždí malou holku,“ začal si ho dobírat Zelenka.
„Já neječel, jsem dospělý člověk a křik je pod mojí úroveň,“ hájil se Rodney.
„No, tento video a audio záznam je v rozporu s tvým tvrzením,“ řekl Zelenka, pustil záznam kamer, na kterém nebylo sice vidět samotný incident, ale slyšet rozhodně byl.“
„To by stačilo,“ ukončil přibližující se roztržku admirál Jack.
„Zdá se, že si vy dva myslíte, že je všechno v pořádku, Rodney naopak ne. Nevím co z toho je pravda, ale Max se této mise ještě nezúčastní. Sam udělá nějaké další testy a Zelenka zjistí, jak to vůbec s těmi Magnificats vlastně je. To znamená jejich historii, zvyky, a podobné věci. A hezky dopodrobna. Po misi se za mnou Leaf zastaví spolu s Maxem a já rozhodnu, jestli bude moci být na mé lodi.“
„Rozkaz,“ ozvalo se ze všech směrů.
„Tak teď už jen poslední věc ať to dorazíme a já se můžu jít podívat na svoje Simpsny,“ načal hovor generál Jack.
„Jde o ty takzvané zbraně z těla Maxova otce. Jak je to s nimi?“
„Zatím jsme zajistili oblast proti případnému podraz… podfuku. Drápy byly sestaveny vedle sebe podle návodu Maxova otce a zatím to vypadá, že se díky Leafově krvi pomalu začínají rozpouštět a formovat do jiného tvaru. Jde to ale velmi pomalu,“ vysvětlovala Sam.
„To nezní zas tak dobře,“ reagoval Jack.
„Ano, ale dobrá zpráva je, že jsme nedetekovali žádný plyn nebo cokoliv jiného, co by nám mohlo potenciálně uškodit. Navíc se zdá, že tempo přeměny stále roste, čili by mohly být dokončeny pár dní až týdnů po misi.“
„To už zní líp. No nic já mizím na schůzku s Homerem a vy se tu mějte. Můžete si zajít omrknout vaši loď, jestli chcete.“
„To zní jako dobrý nápad,“ konstatoval Leaf.
Zanedlouho se vedle něj objevil Max a spolu se Zelenkou a Sam se transportovali k loděnicím.
Zde již byl výhled na nově upravenou transportní loď.
Vypadala trochu jako dřívější 304 až na to, že místo hangárů měla přepravní kontejnery které dosahovaly tří čtvrtin délky trupu. Ten byl ostatně také téměř vydlabaný, aby se maximalizoval prostor pro náklad.
Naproti tomu byla odstraněna vyčnívající spleť satelitů a podobných věcí dříve umísťovaná na levý zadní konec plochy na vršku lodi. Místo toho zde byl obrovský reklamní poutač, který po nastartování lodě promítal reklamy různých firem do všech směrů, což se stalo vítaným přivýdělkem většiny kapitánů nákladních a dopravních lodí.
„Třikrát sláva kapitalismu. To už na nás zrovna mohli nakreslit terč,“ proběhlo v hlavě Leafovi.
„To snad ne. Vždyť je to jeden z nejstarších křápů co slouží. Mohli jste tam alespoň dát tak tři zbraně. Místa je tam dost.“
„Nemohli. Velké množství zbraňových technologií a energie by mohlo vyvolat podezření. Navíc tahle loď byla zrenovována,“ ohrazovala se Sam.
„Alespoň z větší části,“ trochu upřesnil situaci Zelenka.
„Nádhera. Prostě nádhera.“
„Buď v klidu. Ty alespoň nemáš rodinu,“ řekl posmutněle Zelenka, kterého výlet do boje zrovna také nenadchnul.
„To je pravda. Tvoje rodina na tom, ale bude po tvé smrti o hodně líp vzhledem k tvojí pojistce,“ žertoval Leaf.
„Hele s tím na mě nechoď. Jen proto, že tebe by nikdo nikdy nepojistil ani na deset tisíc neznamená, že se můžeš vysmívat člověkovi s velmi výhodným pojištěním a úrazovým připojištěním.“
„Nefňukej. Dám na tebe pozor. A s tím připojištěním je to stejně nějaký podvod. Nikdo nemá tak dobré podmínky, leda že je sám ředitel pojišťovny.“
Zelenka se trochu uchechtl a Leaf ho napodobil.
„Dobře. Ty morbidní vtipy si ale necháš pro sebe, jinak ti to tvoje brnění rozmontuju a udělám si z něj sadu pánviček a nožů. Je to jasné?“
„Rozkaz kapitáne,“ zvolal Leaf načež předpisově zasalutoval a rozesmál tím i doteď netečnou Sam.
„Proč mi nikdo neřekl, že lidé jsou takoví blázni,“ přemýšlel Max, když pozoroval chechtající se skupinku.
„Magnificats se smrti nebojí. Ale tihle se jí vysmívají. Žertují o ní. A to se ještě ani nezačali povznášet jako Descedants. Buď jsou tak odvážní, nebo hloupí. Nejspíš ale obojí. A já ještě nemohu pomoci. Teď ne. Nedovolil mi to ten vůdce v brnění. A zanedlouho mi to nedovolí ani mé tělo. Změna přichází. A přichází rychle. Doufám, že je to jejich odvaha, neboť pokud jen hloupost je nutí smát se nebezpečí, jsme ztracení.“
Zahleděl se na nákladní loď, odfrkl si a odešel směrem k transportu… Leaf ho za chvíli následoval.
Jejich domov a cíle byly stejné.
Zabít nepřítele a přežít.
To je vše, na čem válečníkovi záleží.
Pokud by válečníkovi nezáleželo na jeho životě, velmi rychle by jej totiž ztratil, což oba dobře věděli.
Noční nebe odhalilo hvězdy jen chvíli předtím, než je pohltil záblesk světla a oba zmizeli.