Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x10 - Resurgence

2x10 - Resurgence

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 06.12.2010 01:35:45
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Snail: Kyslík potřebný pro výstřel se do nábojnice "zalisuje" i s prachem (je mezi jeho zrníčky, jenom se při lisování "zmáčkne"). Ne záměrně, ale je tam a je ho tam dost i na střelbu pod vodou.

Raketoplán má štít od prvního dne.

robosthíhací drony jsou roboti. Něco jako "sebevražedné vlétnutí do hvězdy" neznají - prostě dostaly rozkaz zničit cíl a tak ho hnali do prostředí od kterého čekali že cíl zničí. Navíc je pravděpodobné, že si jejich tvůrci asi nedokázali představit loď, která sluncem MÚŽE prolétat tam a zpátky a ještě ji to posílí.

Hvězda poblíž nebyla, ale vypadalo to podle rozestupu, že Destiny na max podsvětelné dokáže těm robostíhacím dronům chvíli utíkat - měly docela rozestup.

Vzhledem k tomu, že ta soustava kde Destiny našel byla "mimo kurz" co má Destiny naplánovaný, tak to "následujte mě" nebylo tak nelogické - něják se tam museli dostat.

Zrovna zachránil kejhák lodi a celé posádce. I kdyby byl pod vlivem ufonů, propásnul náramnou příležitost, jak nechat vybít posádku a shrábnout rozstřílené zbytky Destiny, takže asi usoudili, že i kdyby ho ti ufoni ovládali, tak že nebudou mít zlé úmysly (protože zrovna ztratili špičkovou příležitost si ty "úmysly" splnit bez větší vlastní námahy).
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 06.12.2010 14:51:39
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dobrá, prohrál jsem. :D
Ale teď jsem si jen tak pro srandu přečetl spoilerový popist epizody na
Toto je spoiler!!!:
gateverse.cz
a našel jsem tohle:
Toto je spoiler!!!:
A Elie, který navštěvuje Zemi, neví, jak sdělit své matce pravdu o tom, co se mu stalo, a Wrayová zjišťuje, že vzdálenost mezi ní a Sharon si začíná vybírat daň na jejich vztahu.
Chybělo to jenom v mojí verzi, nebo ten co dělal spoiler to podělal? Ne, že by mi to nějak chybělo, ale když už to má být součástí epizody...

Příspěvek 06.12.2010 15:28:43
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Snail: Tohle přece bylo obsahem epizody 2x04 Pathogen, přece bys to tam nechtěl znova... :rflmao: Takže, řekl bych, chyba spoileru.
Good night, Destiny!

Příspěvek 06.12.2010 16:21:52
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

DAVE!: Ne, myslel jsem Ursini. On furt psal Uršíni. :evil:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 06.12.2010 16:28:50
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

NoMouse: máš recht. Tak potom nechápu už 2 věci -1. jak to, že mi to nedošlo :D
2. proč tam takovou blbost píšou

Příspěvek 06.12.2010 21:45:18
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Kyslík potřebný pro výstřel se do nábojnice "zalisuje" i s prachem (je mezi jeho zrníčky, jenom se při lisování "zmáčkne"). Ne záměrně, ale je tam a je ho tam dost i na střelbu pod vodou.

Pravdu máš v tom, že pro střelný prach neni třeba atmosféry, ale funguje to jinak. Kyslík ve střelnym prachu je ve formě ledku nikoliv jako molekulární kyslík.
Obrázek

Příspěvek 06.12.2010 23:29:37
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Za všechny tyhle hádky o palných zbraních můžou scénáristi, kdyby jim na misi přibalili, kromě štrúdlu taky Zaty (zlatý energozbraně a ještě reinkarnovali to 3x a dost), byl klid. Nikdy by se nevybily, o to by se postarala lodní nabíječka a emzáci by na to čuměli jak, když jim uletěli "emzvčely". Místama toho v SGU dost lituju.
:D

Příspěvek 07.12.2010 06:40:15
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Snail: Podělal. Takovou blbost tam píšou buď proto že jí v tu chvíli věřej, nebo proto že se chtějí nasmát nám ostatním.

Ralen: Prvně jsem myslel že ledek je prvek, tak jsem se divil kde by se v něm vzal kyslík. Na wikině jsem si všimnul jeho chemického "jména" (KNO3), tak mi to došlo. Pořád si ale nejsem jistý, jestli kyslík ve "sloučenině" (?) (konkrétně v téhle) hoří i bez "vnějšího zdroje". Například v takové H2O (pro mladší nechemiky - voda) bys ho nezapálil ani omylem (a je to z hlediska vlastností prvů ze kterých je sloučena divné - vodík hoří a kyslík taky... :D)

To že ve vesmíru se dá střílet z pušek a pistolí vím už docela dlouho (až na nepříjemný zpětný ráz), ale zajímá mě z hlediska chemie jak to vlastně funguje. Číhnu ještě na wikinu "střelný prach": http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99eln%C3%BD_prach

dolph1888: Třeba tam nějákým ufonům zabaví rononovku, nějákou najdou na Destiny, nebo dokonce nějákou postaví. Zatím nemá cenu věšet hlavu.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 07.12.2010 13:40:53
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

dolph: tak ty omračovací zbraně, co měli Antikové taky nebyli nejhorší ;)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 07.12.2010 13:58:15
JFK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Konečně díl na který se dalo koukat :) Doufám, že ty další budou jen a jen lepší. Člověk nemůže pořád hledat jen ta negativa :palka:

Příspěvek 07.12.2010 23:03:03
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Například v takové H2O (pro mladší nechemiky - voda) bys ho nezapálil ani omylem (a je to z hlediska vlastností prvů ze kterých je sloučena divné - vodík hoří a kyslík taky...

No tak pozor, při dostatečně vysoké teplotě může "hořet" i voda. Třeba když hoří tuším hliník, tak teplota hoření je tak vysoká a hliník tak reaktivní, že když ho začneš hasit vodou, tak ta se rozloží na vodík a kyslík a naopak začne hoření podporovat... :twisted:
Good night, Destiny!

Příspěvek 08.12.2010 00:04:06
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ultramarinus: Tady nejde ani tak o kyslík jakožto o oxidační činidlo, tim je v případě střelnýho prachu KNO3, ale může jim bejt jakákoliv jiná látka (která nemusí mít s kyslíkem nic společnýho). Jde o to, aby mezi donorem a akceptorem elektronů byl co největší rozdíl elektrochemických potenciálů - čim větší rozdíl tím větší bum. V praxi se pak člověk ve většině reakcí na místě oxidačního činidla většinou setká s kyslíkem - je to hojnej prvek a jeho elektrochem. potenciál je hodně výraznej, ale stejně dobře tam můžou bejt i jiný látky. A proč se u střelnýho prachu nepoužívá molekulární kyslík? No hádám asi, že smíchat plynnou a pevnou látku nebude zrovna jednoduchý.
Ale já nejsem chemik, kdyby tady nějakej byl určitě by mě poopravil.
Jinak wikipedie ti uvádí jednotlivý reakce hoření střelnýho prachu

NoMouse: nj jenže to máš zase reakci H2 + O2, voda nehoří, jen se za určitejch podmínek může rozkládat na kyslík a vodík (ty už hořej)
Obrázek

Příspěvek 08.12.2010 00:22:50
eMu Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na to střílení ve vakuu jdete úplně špatně. I kdyby došlo k reakci v patroně, tak to nevydrží kov patrony a zbraně. Při teplotě blízké absolutní nule, kdy ustávají pohyby elementárních částic se podstatně mění vlastnosti materiálů.
Když se zeptám, co se stane se zbraní v tekutém dusíku, tak nezaváháte, ale u vákua vymýšlíte.
Závěrem. Možná by i vystřelil, ale zbraň by se výbuchem v patroně rozpadla a spíš by to dopadlo jako výbuch granátu.

Příspěvek 08.12.2010 00:52:36
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Trochu mimo aktuálnej témy, ale ako to bude s ďalšími epizódami? Bude niekoľkomesačná alebo dvojtýždňová pauza?

Příspěvek 08.12.2010 01:08:05
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Opakuji, na konci ledna se dozvíme, zda bude s03jka a na začátku dubna nás čeká s02e11.
:)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách