Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Mimozemsky zivot

Mimozemsky zivot

diskutujte o všem a o ničem

Myslite si ze existuju mimozemstania

Ano
43
98%
Nie
1
2%

Celkem hlasů : 44

Příspěvek 13.8.2010 17:18:14
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

S Drakeovou rovnicí pozor, kdybysme chtěli všechno řešit matematikou, tak taky můžeme říct, že žijeme v Matrixu. Jakto? Vyspělá civilizace si dozajista bude vytvářet vyspělé počítačové simulace. Milióny lidí dnes hraní Civilization, představte si totéž za pár tisíc let. Simulace by mohly sloužit ke stopování minulosti, předpovídání budoucnosti, pro zábavu, možností je spousta. A z hlediska matematiky, pokud příjmeme, že bytosti v simulacích jsou vnímající (ale o realitě své existence samozřejmě nevědí), tak je zkrátka nesrovnatelně větší šance, že nejsme skutečné bytosti, ale jen simulace nějaké rasy. Ta dá, mám tu důkaz, že žijeme v Matrixu...

Zdá se vám to nadnesené? Z hlediska matematiky ne. Jak říkám, Drakeova rovnice není samospásná. Mě spíše tíží, že jsme zatím nenašli žádnou avizovanou vesmírnou superstavbu á la Dysonova sféra apod. Život asi někde bude, ale s těma haldama civilizací bych to neviděl moc optimisticky.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 13.8.2010 17:56:13
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No Rayi nevím jak ty, lae já bych spíš věřil matematické rovnici ( I když s tím máš pravdu) než, že někde, někdo postaví Dysonovu sféru :) Kdyby to měla být nepřetržitá koule->materiálu víc, než kdyby jsi rozebral celý solární systém, pokud by to byly menší, samostatné objekty, byly by pro nás neviditelné. Tudíž šance na objevení ...

Příspěvek 13.8.2010 18:06:26
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Což je fajn, kdyby Dysonova sféra měla jenom jeden jediný koncept, což nemá.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 13.8.2010 18:12:20
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No však jo :) a ostatní koncepty jsou hromada menších objektů, ať už prstenec, prstence, nebo několika vrstvá koule-> pořád jsou to tisíce objektů a jsou moc malé, aby byly viděny...

Příspěvek 13.8.2010 18:52:18
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

pokud je někde nějaká vyspělá rasa, tak jsme jim imho. zcela ukradení. Pokud tam neni ovšem někdo, kdo s náma zatočí jako kolonisti s rudochama :)
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 16.8.2010 22:43:57
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

navyse Drakeova rovnica pochadza od nas!Co my vieme o vesmire?Si nevieme predstavit zivot nikde inde iba pri zltej hviezde na baze uhlika,na exoplanete velkosti Zeme...a uz hladame inteligentny zivot tam a pritom ani nevieme ako to vesmire funguje.. my mozeme byt unikat v celom vesmire.
Obrázek

Příspěvek 17.8.2010 20:24:54
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Teď sem kdesi četl že jen v naší galaxii je něco kolem 200 civilizací, ale šance, že se z nějakou z nich potkáme je 1:1 000 000. Jenom by mě zajímalo kdo dal ne.
EDIT: Evile?
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 18.8.2010 13:07:05
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ja som dal ano.
Obrázek

Předchozí

Zpět na Co se jinam nevešlo