Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Ruské týmy v SGC

Ruské týmy v SGC

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Příspěvek 07.8.2010 11:04:19
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

V seriálu to bylo prezentováno tak, že Ami platí většinu nákladů spojených s provozem SGC, takže si můžou poroučet. Pokud by Rusko chtělo mít svoje týmy museli by přispět, alespoň polovinou. Kdo maže ten jede.
:D
A jinak velký pozor, v mazanosti a prolhanosti si Ami a Rusko nemají co vyčítat a obě strany to o sobě vědí i v reálu. Např. my jako ČR budeme vždy pátý kolo u vozu, což je zapříčiněno naší velikostí a především počtem obyvatel. Samozřejmě, že pro nás je výhodnější kamáradit spíše s Ami, protože Rusáci mají dvě nepěkné vlastnosti, lidský životy pro ně nic neznamenají a nejprve konají a teprve potom zjišťují co se stalo. Což mělo pro naši zem v minulosti dost fatální následky. Povahově jsou nám, ale blíže Rusáci jen jsou poněkud tvrdší a neurvalejší z toho jejich megalomanského komplexu. Jakmile, však půjde to tuhého, Ami nás hoděj přes palubu stejně rychle jako Rusáci to si pište.
:idea:

Příspěvek 07.8.2010 11:09:09
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ježiš, to je zase objevné forum. Samozřejmě, že co se týče mezinárodní politiky jsou Američani jenom tlustí Rusové. Kdybysme byli supervelmoc, byli bychom na tom stejně; je to zákon přírody. Idealismus nemá v politice co dělat (pokud skrze něj tedy nechcete ovlivňovat masy).
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 07.8.2010 11:23:42
artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Eduardo8 píše:
kdybych chtěl technologie tak bych slušně požádal výměnou za něco a ne vydíral!

ano USA aRUSKO měli dohodu, která USA zavazovala k poskytnutí všech "stargate" technologií Rusům.

takže USA tu dohodu porušili...

zeptám se tě...měli rusové v té době F-302 / Naq. generátor ? ne...

Příspěvek 07.8.2010 13:08:25
Wornos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vsak McKay v 5. serii dohliadal na vyuzivanie naquadahovych generatorov v Rusku.
Amici su .... ktori si chcu vsetko privlastnit, mat najvacsiu moc a neberu ohlad na ine staty. Tato ich pokriteckost sa prejavuje hlavne v ich zahranicnej politike, Sadam im nechcel predavat ropu pod cenu tak bola vojna. Vsetko si vynutia nasilim alebo vyhrazanim. Keby im tak Cina stopla dodavky tovaru, to by sa tam asi netahali so sbranami ako do "slabeho Iraku, Kuvajtu, Afganistanu.....".
Su to zbabelci ktori si svoje vedia presadit iba u slabich. A Rusi su takmer jedini ktori si nenechaju skakat po hlavach. Potom este S. Korea a svojim sposobom aj Cina.
Obrázek

Příspěvek 07.8.2010 16:15:47
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mě celkem stačí fakt, že jediná 304 kterou lidem kdy zničili patřila komu???
No přece Rusům!!!
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 07.8.2010 16:31:18
Wornos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ale napr. Prometheus patril USA
Obrázek

Příspěvek 07.8.2010 16:33:57
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Prometheus byl zničenej stejně jenom proto, aby se jim do všeho nesral když měli nový lodě :D.

Příspěvek 07.8.2010 19:41:54
Eduardo8 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

takže podporuješ mé tvrzení o rusech?
92% teenagerů poslouchá Hip-Hop. Pokud patříš mezi těch zbylých 8%, hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 07.8.2010 21:48:57
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jak už psal Raynor, koukám, že se na fóru objevil další "zábavnej" topic. Doufám, že tu stihne proběhnout ještě nějakej pořádnej flame než to moderátoři pošlou na hřbitov ... :lol:

Eduardo8: Mezinárodní politika nefunguje na principu "slušně o něco požádám a všichni mi obratem a s láskou vyhoví a ještě možná přidají pár věcí navíc, protože jsou to přece hodní lidé". Pokud má jedna strana určitou výhodu, tak je naprosto logický, že se ji snaží udržet pro sebe. Představ si to takhle, pokud by si byl jediný člověk ve vaší třídě, kdo by měl kolo, díky kterýmu by si se mohl dostat do školy dřív a nemusel si proto tak brzo vstávat, taky by si se ho dobrovolně vzdal a nabídl ho ostatním? Pokud ano, tak tě musím zklamat. Takhle s tebou v životě akorát každej vyjebe.

To, že Američani nebyli celý žhavý v rozdávání technologií ostatním (i když s nima měli "smlouvu") je naprosto pochopitelný, stejně tak jako to, že se Rusové snažili z Amíků něco vyždímat, kdykoliv měli příležitost a měli něco, co Amíci nutně potřebovali (třeba DHD na záchranu Teal'ca).

Wornos: Však jasné, 1 000 000x opakovaná lež se stává pravdou (na internetu platí dvakrát). Zajímavý, že nikdo tenhle mýtus ještě nepodložil alespoň trochou faktů. Takže pojďme se po troše googlení podívat třeba na celkovou produkci ropy pocházející z Perského zálivu a země, co ropu vyvážejí, ano? Z Perského zálivu pochází zhruba tak 30-35% celkové produkce ropy, co se týče států vyvážejících ropu, tak možná tě to překvapí ale Irák není jediný vývozce. Např. Saudská Arábie v roce 2002 vyvezla cca. 7 miliónů barelů ropy za den (45% produkce v oblasti), Spojené Arabské Eniráty 2.1 miliónů (13%), Kuvait 1.7 milónů (11%) a Irák ... chvilka napětí celých 1.6 miliónů (tj. 10%). Saudská Arábie a Kuvait patří mezi relativně velké spojence USA v oblasti. Stejně tak Emiráty zrovna nepatří mezi "USA hatred league". Takže ano, naprosto vidím, jak Irák drtí Ameriku svojí produkcí ropy "nad cenou".

Netrdím, že operace v Iráku byly "politicky" čistý ale tyhle argumenty o ropě mě vždycky dokážou rozbít. Co se týče prosazování svých názorů na slabích ... Myslím, že v tomhle si může Amerika s Ruskem podat ruce. Stačí se podívat pár desetiletí nazpátek do dob Studený války na různý "bratrský dohody a pomoci proti kapitalistickým utlačovatelům" ze strany SSSR. Případně nedávnej konflikt Ruska s Gruzií byl taky naprosto vyrovnaná partie, kde si Rusko vůbec nehojilo svoje politický komplexy a nesnažilo se všem ukázat, že je stále "Velkej hráč". Severní Korea je kašpárek zavřenej ve vlastní klícce, kterýho nikdo nebere vážně ať si řve a mlátí kolem sebe jak chce. Buď pomřou hlady na svojí cestě ke světlým komunistickým zítřkům, kdy všichni krom stranický elity budou mít holou prdel nebo začnou dělat problémy a Čína se nasere a utne jim potravinový dávky a výsledek bude naprosto stejnej. Samotná Čína má teď spíš ekonomický zájmy, takže spíš než aby se snažila vypadat jako nějakej velkej bubák zbrojící proti Americe se žene za dolarama. Byznys je byznys a špatná nebo "nevyhovující" zahraniční politika mu zrovna dvakrát nesvědčí.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 07.8.2010 23:03:15
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Eduardo8: To co jsem psal neznamená, že s tebou souhlasím. Upřímě řečeno je mi to naprosto volný. Je to jenom seriál a to, že se USA ve Stargate nadřazuje nad Rusy mi divný nepříjde.

Docela se ani nedivim názoru co psal Darth_RevanCZ i když se mi zdá (nic
osobního) to vysvětlování poněkud přehnaný, možná i zbytečný.

A navíc ještě mě osobně stačil tvůj první příspěvek, který opravdu vyzněl dost dětsky. Nevím kolik ti je a nechci tu nějak narážet na tvůj věk, aby sis nemyslel, že tvrdím mladej = blbej. To rozhodně tvrdit nechci.

Příspěvek 08.8.2010 00:37:28
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No nemyslím, že to Revan přehnal... Každý má nějaké téma, které ho dokáže "potočit" a u něj to je blábol o válce pro ropu. Ještě bych k tomu mohl přidat, že znovuvybudování infrastruktury po těhle válkách stojí miliardy dolarů a jakákoliv "válka ať na té ropě pořádně trhnem" ztrácí celkově na efektu...
Buďtě rádi, že Amíci tu práci dělají a zatím se drží na pozici planetárního policajta... (Určitě to nebylo celé čisté, ale co je, že? :) )
Abych nebyl OT: Rusové v SG jsou ti "zlí" z jediného prostého důvodu... Nejsou to Američané a je to Americký seriál :D

Příspěvek 08.8.2010 08:58:02
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:scratchanym: Je to Americký seriál, hlavne pre Amerického diváka a tak je jasné, že Ruský team bude vždy ten horší, alebo nebude vôbec. :pst:
:wink: :bye:

Příspěvek 08.8.2010 10:02:26
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No kdyby měli scénáristi špetku invence, tak by to nemusela být nutně pravda - třeba v Aktech X taky americká vláda a armáda nebyli za ty nejlepší.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 08.8.2010 11:31:45
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tohle se dělo už ve ST, B5 apod. . Jelikož do toho Ami vráží prachy, chtějí aby jejich země byla jednička, ta nejdůležitější a ostatní národnosti (státy) jsou jen nutný komparz. Není to tak správně a v seriálech to vypadá dost směšně, ale ruku na srdce, pokud by se SG* točilo u nás a vrazili by jste do každé sezóny nějakých 750 M Kč, tak už si živě představuju jak dáváte prostor právě Rusům nebo komukoliv jinému.
:D

Příspěvek 08.8.2010 11:38:30
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Kde prosímtě byli v ST a hlavně v B5 amíci jedničky? :shock: Tam spíš západní civilizace obecně. Kam imho patří i třeba takové Rusko...

SG díly s rusáky, zvlčilými SG týmy apod jsem vždycky hrozně žral. Sice mě štvalo, že do konce epizody byli povětšinou mrtví, ale to oživení mi za to stálo.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

PředchozíDalší

Zpět na Obecné