Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SGA : Return - Kapitola 12 : Shadow (08.08. 2014)

SGA : Return - Kapitola 12 : Shadow (08.08. 2014)

Líbí se vám povídka?

Ano
70
90%
Ne
1
1%
Zatím nevím
7
9%

Celkem hlasů : 78

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Patas25: Děkuji, ale já to musím dát, protože pro díl 5 to potřebuju :-) (a ten ještě musím i trochu doladit) :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Freizy Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

A co takhle vydat oboje naráz? :?

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Blbý dotaz - bude to technický manuál čeho? (jestli to teda není až do vydání tajné)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Snail:
Toto je spoiler!!!:
Mých upravených 302,303,304 a taky jedno malý překvapení - Delfína :)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Komentár odo mňa je len jeden: Pokračuj v písaní ďaľších častí. :bravo:
:yeah: :write: :arrow: :yahoo:
:wink: :bye:

ramnogh Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Bezvadný díl a už se těším na další :) :)
Moje první povídka s názvem: SGA - Navo Incursis
-Jedná se o přímé pokračování seriálu Stargate Atlantis (přímo na díl SGA 5x20).

Moje první hra s názvem: Stargate incidents
-2D simulátor 3 stíhaček: F-302, Puddle Jumper a Destiny Shuttle

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

!!!Pro Jakopa NEKOUKAT!!!
Toto je spoiler!!!:
není náhodou delfín tamto cos mi posílal??

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pro mě osobně nejlepší díl série :smile: . Co dodat? Jen tak dál, a ať jsou díly co nejdelší :smile:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Daedalos304:
Toto je spoiler!!!:
Já koukal a nevím, co jsem ti posílal, ale Delfina rozhodně ne. :-) (ti co vědí, co Delfín je, ať mlčí, protože tu bude stejně až za 3 týdny :-) ve druhé části manuálu)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já to vím je to:

Toto je spoiler!!!:
Co je vám sakra do toho?
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ahoj,
omlouvám se, ale vydání manuálu se opozdí. Byl jsem teď nemocný a pak jsem zase nebyl u počítače, ale během dneška bych to měl posílat na korekci.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Sice se zdržením, ale dodávám sem první část Technického manuálu.

Přehled lodí
Vesmírného velení Země (Earth Space Command)

Dříve než začnu popisovat lodě, je důležité uvést i výkon jednotlivých zdrojů energie:

[img][./images/thumbs/prehledlodvykonenerzdro_1281206570.jpg]http://a.imageshack.us/img827/3118/prehledlodvykonenerzdro.jpg[/img]

http://a.imageshack.us/img827/3118/prehledlodvykonenerzdro.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------

F – 302 (Fighter)

F-302 Mk.II
Stroje prošly oproti původní verzi změnami. Rozměrově se nelišily, ale rozdíly byly ve vybavení.
Trup byl nově vyroben z odolné slitiny uhlíku, naquadahu a trinia.
Ze stíhaček byl odstraněn hypermotor, který nahradila zmenšená verze asgardských podsvětelných motorů a stíhačka se tak stala mnohem rychlejší.
O napájení lodi se stará naquadahový generátor Mk. III.
(Pozn. Mk.II byl schopný napájet ovládací křeslo Atlantis k odpalování dronů.)

Stíhačka má 4 druhy motorů:
  1. Proudové motory
    * pro lety v atmosféře
  2. Výškové motory
    * pro velké výšky v atmosférách planet
    * při letu do vesmíru jsou ve své maximální výšce nahrazeny raketovým motorem
  3. Raketový motor
    * k překonání gravitace planet a vynesení stíhačky na orbitu
  4. Podsvětelný pohon
    * využívá trysky proudových a výškových motorů
    * slouží pro pohyb ve vesmíru

Všechny motory jsou speciálně upravené, aby využívali energii z palubního generátoru.

K výzbroji stíhačky patří dva railguny a šest raket pod křídly. Pod trupem lodi je umístěn ještě otočný railgun, který je ovládán ze sedadla co-pilota.
Při aktivaci railgunu, se zasune kryt, zbraň se vykloní a kryt se opět vrátí na místo. Railgun pak má, díky otočné základně, pokrytí všemi směry pod stíhačkou.
Otočný railgun je používán při náletech na pozemní cíle a ke krytí spojeneckých vojsk. Používá se také při souboji se stíhačkami a eliminuje tak slepá místa.

----------------------------------------------------------------------------------------

F-302 Mk.III
Do výzbroje zavedeny až po propojení asgardského jádra s antickou databází Atlantis.
Mk.III jsou nepatrně větší než Mk.II. Zvětšení stíhačky bylo potřeba, protože na palubě se nachází verze antických štítů.
Asgardský podsvětelný motor byl nahrazen antickou variantou, ostatní motory zůstali stejné jako u Mk.II.
Naquadahový generátor Mk. III nahradil reaktor studené fůze (CFRC Mk.II).
(Pozn. CFRC Mk.I je používán jako zdroj pro DHD a hvězdné brány)

Všechny tři railguny byly nahrazeny asgardskými plazmovými stíhacími kanóny a počet raket se zvýšil na deset. Nově byl přidán výsuvný plazmový kanón i na vrchní část trupu za kokpit a umožnil tak v součinnosti s ostatními kanóny ochranu kolem celé stíhačky. Tento kanón má, ale nevýhodu, není plně otočný a tak pokryje jen boky a zadek stíhačky.

Horní i dolní kanón je ovládán ze sedadla co-pilota.

[img][./images/thumbs/pehledlodf302_1281207212.jpg]http://a.imageshack.us/img697/1446/pehledlodf302.jpg[/img]

http://a.imageshack.us/img697/1446/pehledlodf302.jpg

BC – 303 (Battlecruiser)

Projekt BC-303 byl po začátku vývoje BC-304 uložen k ledu.
O jeho obnovení bylo rozhodnuto po získání asgardského jádra. Plány lodi byly zmodernizovány a upraveny.

BC-303 Mk.II
Trup lodi se vzhledem podobal předchozí verzi BC-303, jen došlo k jeho zvětšení a byl vyroben ze slitiny uhlíku, naquadahu a trinia.
Můstek se nyní nachází uvnitř lodě. K tomuto kroku bylo přistoupeno po předchozích zkušenostech, kdy se můstek stával hlavním cílem útoku. Stěny můstku jsou dvakrát silnější než stěny ostatních místnostní či chodeb a dokáže se, stejně jako další bezpečnostní přepážky na lodi, hermeticky uzavřít. Stejnou úpravou jako můstek prošla i strojovna, která může sloužit jako záložní řídící místnost pro celou loď.
Na stěnách kolem můstku jsou velké displeje, které poskytují obsluze reálný záběr z vně lodi, ale umožňují i zobrazení dat se senzorů, záběry z vnitřních bezpečnostních kamer, informace o stavu lodi, a podobně.
Rozložení můstku se nezměnilo. Uprostřed můstku sedí na vyvýšeném místě kapitán a po jeho stranách sedí nalevo pilot a napravo zbraňový důstojník. V zadní části je taktický stůl a po můstku je mnoho panelů a obrazovek.

Napájení lodi zajišťuje šest naquadahových generátorů Mk. IV.:
* motory: 1x NAQG Mk. IV
* štíty: 1x NAQG Mk. IV
* zbraně: 1x NAQG Mk. IV
* podpora života a umělá gravitace: 1x NAQG Mk. IV
* senzory, komunikace a ostatní sytémy: 1x NAQG Mk. IV
* záložní zdroj: 1x NAQG Mk. IV
Pro použití dalšího zdroje energie je na palubě i slot pro antické ZPM.

Loď má asgardský mezigalaktický hyperpohon, štíty a senzory. K dalšímu vybavení patří pět primárních a dva sekundární asgardské transportéry a transportní kruhy.

Výzbroj tvoří šest asgardských paprsků, z toho míří čtyři dopředu a dva do zadu. Po trupu je rozmístěno třicet dva railgunů. Poslední zbraní je šestnáct odpalovačů raket Mark VIII a IX. Na palubě může být celkově dvacet raket.

BC-303 Mk.II se vyrábí ve dvou modifikacích. Obě varianty mají pod trupem třetí hangár pro jumpery nebo jejich pozemské verze F-542 „Delfín“.

BC-303 Mk.II H
První varianta je BC-303 Mk.II H, která má dva boční hangáry pro šestnáct stíhaček F-302 Mk.II. Počet stíhaček se po zavedení F-302 Mk.III snížil na deset.

BC-303 Mk.II R
Druhá varianta je BC-303 Mk.II R.
Každý z bočních hangárů byl nahrazen modulem se čtyřmi odpalovači raket a také asgardským paprskem. Každý takovýto modul má skladiště na deset raket.
Loď dostala další dva NAQ generátory Mk. IV, které byly přímo v modulech.

BC-303 Mk.III
Po zpřístupnění celé databáze Atlantis došlo k další modernizaci za použití antických systémů.
U trupu došlo k dalšímu zvětšení a byl také ze slitiny uhlíku, naquadahu a trinia.
Podoba můstku se oproti Mk.II nezměnila.

Pro napájení lodi je použito sedm antických reaktorů studené fůze (CFRC Mk.III). Rozložení generátorů je stejné jako u Mk. II.:
* motory: 1x CFRC Mk.III
* štíty: 1x CFRC Mk.III
* zbraně (ASG paprsky a railguny): 1x CFRC Mk.III
* ANT paprsek: 1x CFRC Mk.III
* podpora života a umělá gravitace: 1x CFRC Mk.III
* senzory, komunikace a ostatní sytémy: 1x CFRC Mk.III
* záložní zdroj: 1x CFRC Mk.III
Pro použití dalšího zdroje energie je na palubě i slot pro ZPM.

Loď má nově antické systémy jako mezigalaktický hyperpohon, štíty a senzory. Vybavenost transportéry a transportními kruhy je stejná jako u MK. II.

Výzbroj tvoří osm asgardských paprsků, z toho míří čtyři dopředu a dva do zadu, jeden nahoru a jeden dolů. Po trupu je rozmístěno čtyřicet šest railgunů. Počet odpalovačů raket se zvýšil na dvacet a kapacita raket je nyní dvacet šest.
Mk.III má nově na přídi i jeden antický paprsek.

Stejně jako BC-303 Mk.II se i MK.III vyrábí ve dvou modifikacích a obě varianty mají třetí hangár pro jumpry nebo jejich pozemské verze F-542 „Delfín“.

Pozemský počítačový systém byl nahrazen novým jádrem. V novém jádře se spojuje pozemská technologie s technologií Asgardů a Antiků. (Pozn. A-A Core – Asgardsko-Antické počítačové jádro)

K ovládání kormidla i zbraní se může kromě pozemského ovládání nově použít i mentální rozhraní.
Rozhraní funguje tak, že se po jeho aktivaci vysunou s opěrky hlavy ramínka, která se uzavřou kolem hlavy a na opěradlech se vysunou gelová ovládací rozhraní, která jsou i v antických ovládacích křeslech a před osobou se objeví holografická obrazovka.
Na můstku jsou celkem dvě stanoviště sloužící k ovládání zbraní. Inteligentní zaměřovací systémy zabraňují za běžného provozu palbu na stejný cíl z obou stanovišť, ale toto opatření se dá jednoduše vypnout stiskem jediného tlačítka na zbraňové konzoli nebo na konzoli kapitána.

BC-303 Mk.III H
Kapacita hangárů zvýšena na dvacet stíhaček F-302 Mk.II nebo šestnáct stíhaček F-302 Mk.III.

BC-303 Mk.III R
U Mk.III byly použity dva druhy modulů.
Stávající modul z Mk.II byl rozšířen na osm odpalovačů a šestnáct raket, přičemž mu zůstal i asgardský paprsek.
Mnohem zajímavější je podoba druhého modulu. Má v sobě kromě asgardského paprsku nově i odpalovač dronů, který nahradil odpalovače raket. K řízení dronů je používáno mentální rozhraní na můstku nebo v modulu, přičemž ovládání z můstku je nastaveno jako primární.
Každý modul má vlastní napájení s pomocí zabudovaného CFRC Mk.III.

[img][./images/thumbs/pehledlodbc303_1281628370.jpg]http://a.imageshack.us/img838/8573/pehledlodbc303.jpg[/img]

http://a.imageshack.us/img838/8573/pehledlodbc303.jpg

Snad se vám budou moje kocábky líbít. :D

Za korekci děkuji St0rmovi.
Také děkuji mým poradcům St0rmovi a skupině autorů Osudový skok.
Naposledy upravil jakop dne 24.12.2013 22:13:23, celkově upraveno 8
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

A mám čo čítať pekných "pár" dní. :lol: :ok:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Puk: To jsem rád.

Toto je spoiler!!!:
Jsem zvědav, jestli je pochopytelný můj popis spodního/vrchniho kanonu u F-302, protože z toho mám obavu, jestli si to čtenáři dokáží představit.

Jinak myslím, že moje lodě nejsou z těch nejsilnějších, ale také to nejsou žádné rybářské čluny. :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

ramnogh Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

WOW, skvělá práce :) :ok:

Toto je spoiler!!!:
No takový vylepšený rybářský kocábky :D
Moje první povídka s názvem: SGA - Navo Incursis
-Jedná se o přímé pokračování seriálu Stargate Atlantis (přímo na díl SGA 5x20).

Moje první hra s názvem: Stargate incidents
-2D simulátor 3 stíhaček: F-302, Puddle Jumper a Destiny Shuttle

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky