Galaxy At War (část druhá)
2026, Mléčná dráha, Planeta země
Na planetě Zemi se zatím všichni připravují na válku, všichni až na Ruskou Federaci – nově vzniklou vládu v Rusku. Rusové uzavřeli své hranice a se žádným státem nekomunikují.
Generální štáb SGF – Stargate Fleet
Všichni přítomní důstojníci se posadili kolem velkého kulatého stolu a začali debatovat.
V tom do místnosti vtrhl důstojník.
„Generále Franku, máme na senzorech sedm nepřátelských hataků, podle údajů budou nad Zemí za dvě hodiny!“
„Tak to vidíte, pánové, ruším tuto schůzku a vyhlašuju pro celou planetu pohotovost!“
Všichni se zvedli a odebrali se k východu.
Na oběžné dráze planety země.
„Kapitáne, máme zde připravených sedm BC-304 a čekáme na rozkazy.“
„Skvěle, vypusťte stíhače a čekejte na pozicích!“
V tom se ozvalo do mikrofonu:
„Něco se děje, nepřítel se zastavil u našeho měsíce; a sakra, mění kurz, míří někam jinam!“
Dobrá, všechny lodě za nimi, Daedalos a Apollo čekejte tu, kdyby se znova objevili!“
Otevřela se zářivá HP okna a několik lodí v něm zmizelo.
Mezitím na planetě známé pod názvem Aragon.
„Můj pane, vypadá to, že lidé na naši past skočili! U planety mají jenom dvě lodě, ty v pohodě rozdrtíme.“
Přímo nad skrčeným prvním mužem jasně zazářily žluté oči.
„Výborně, můj sluho, připravte flotilu k útoku a vyšlete našeho ptáčka!“
Na planetě se začala otřásat země a první Hataky začaly startovat, země se klepala tolik, že to vojáky začalo srážet do kolen.
Otevřela se obrovská vrata v zemi a z nich vyletěla loď podobná Anubisově mateřské.
„Můj pane, můžete nastoupit, flotila je připravena.“
Nad planetou se otevřel hyperprostor a do něho vstoupilo pětadvacet hataků a AML.
Nyní flotile stály v cestě jen dvě lodi.
Orbita, Planeta země.
„Daedale, tady Apollo připravte se a odjistit zbraně.“
„Kapitáne, něco jsme zachytili na senzorech, vypadá to jako… co to sakra je??“
„Sonare, popište to sakra, co to je za–.“
Nedořekl to a první důstojník mu přiložil k hlavě zbraň.
„Vzdejte se, nebo budete jeho mozek sbírat po celé palubě!“
Otevřelo se HP okno a z něho vyletěla sonda velká asi jako auto, okamžitě se rozvinula a oběma loděmi prošel energetický výboj a všechny omráčil.
Všechny až na Prvního důstojníka.
Ten se subprostorem spojil s flotilou a oznámil jim, že splnil úkol.
„Můj pane, splnil jsem váš úkol, s lodí nyní zamířím do doků na Skorpiosu“
Poté Apollo vstoupil do Hyperprostoru a Daedalos se nehybně vznášel na Orbitě.
Luciánská flotila, někde u Marsu.
Všechny lodě najednou vyletěly z hyperprostoru díky rušičce HP a přímo před nimi se objevilo létající město, byla to Atlantis, přiletěla z Pegasu na pomoc.
Luciáni se rychle vzpamatovali a zahájili palbu, ovšem jejich zbraně neměly na třemi ZPM poháněné štíty téměř žádný účinek.
Potom ale vystřelila Atlantis ze svých baterií dronů, a ty pomalu směřovali k jaffům.
Několik jich stačili zničit, ale zbytek začal ničit Hatak za Hatakem.
Bitva trvala ještě pět minut, ale nakonec byla Atlantis výstřelem z AML donucena vstoupit do HP, ale několik hataků s AML přežilo a mířily zpět k Zemi.
Orbita, Země.
Luciáni dorazili, začali se formovat a vypouštět stíhače.
Když si všimli jediné lodi na orbitě tak jejich velitel okamžitě nařídil útok.
Lodě spustily střelbu a střely pomalu mířily k Daedalovi, který neměl zapnuté štíty a bezmocně se vznášel na orbitě. Za několik málo sekund se mělo rozhodnout co bude dál...
Za korekci a převod do PDF děkuji Dan Duškovi (
D.Dušek).
Povídky naleznete v mé veřejné složce:
http://ulozto.cz/m/m4tt/GAW/