Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Verite v boha?

Verite v boha?

diskutujte o všem a o ničem

Verite v boha?

Ano
29
32%
Nie
63
68%

Celkem hlasů : 92

Příspěvek 11.6.2010 17:54:19
soldier Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Souhlasím s Dragem já osobně věřím,ale do kostela taky nechodím

Příspěvek 12.6.2010 01:46:04
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted: Vieš čo je kastovníctvo? Pripadá ti to fér? (Btw oficiálne je to zakázané, ale je to ich náboženská tradícia a reálne to tam funguje).
K tomu, že nevidíš rozdiel medzi sebou a zvieraťom, nemám čo dodať, ja sa od zvierat určite odlišujem...
Dragon píše:
z největší pravděpodobností jsme vznikli z opic

S opicami máme možno spoločných predkov, určite sme sa z nich nevyvinuli.

Příspěvek 12.6.2010 01:49:36
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To teda lišíš. Ještě jsem nepotkal arogantní zvíře.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 12.6.2010 08:51:31
Kris Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pokud tedy tvůj bůh stvořil lidstvo k obrazu svému proč vytvářel v minulosti předky Homo sapiens jako je je Homo habilis apod.
To čekal dokud se nevyvineme nebo vypadá bůh jako opice a my jsme jeho vývin?
Obrázek

Příspěvek 12.6.2010 08:52:26
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Přesně jak píše Shadow... Nejdřív tady píšeš o arogantních nevěřících a pak budeš tvrdit, že jsi víc než zvíře? :D Člověk JE zvíře, pokud o tom nevíš, doporučuji zopakovat šestou třídu, přesněji přírodopis. Nevím proč si myslíš, že jsi víc a obhajuješ to tím, že jsi schopný abstraktního myšlení. To můžeme rovnou říct, že kapr je víc než ty, protože umí dýchat pod vodou, nebo že žralok je víc než ty, protože jeho zuby pořád dorůstají. Případně šváb, který je prakticky nezničitelný, kam se na něj člověk hrabe... Nejsme ani nejpočetnější druh, ani nejsilnější, jen jsme na vrcholu potravinového řetězce, ale to z nás nedělá něco víc, než zvíře.
A co se tvých názorů týče, už chybí jenom tvrzení, že Země je placatá... Člověk se vyvinul z opic, budeš se s tím muset smířit. Nikdo ti netvrdí, že z těch samých druhů, které žijí teď, ale vyvinuli jsme se z opic.

EDIT: Kris: Když to vezmeš kolem a kolem, tak při tom malém počtu lidí na začátku bible by člověk tak zmutoval v důsledku páření mezi příbuznými, že by určitě nevypadali jako my :D

Příspěvek 12.6.2010 09:07:41
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nechápu jak někdo může věřit v tak iracionální postavu "Boha" každej si jedeme sami za sebe a pokud potřebuju radu či mám nějaký problém spolehnu se na sebe (přátelé, rodina) a hlavně zdravý rozum a logiku. jen tupé ovce můžou běhat do kostela a uznávat desatero přikázání až přes smrt. neřeknu věci jako nezabiješ. to je jasný ale nesesmilníš apod. WTF??!!! člověk je taky zvíře a má v povaze se množit. tak proč bych "proboha" nemohl? nemám rád když mi někdo určuje nepsaný pravidla. jak už jsem na psal, normálně uvažující člověk ví co může a co ne. jen slabomyslní lidi co věří v nějakýho magora vymyšlenýho utíkají od problémů do kostela jak vyfetovaný smažky za drogama.

HNUS!! nejsem žádnej komunista ale každopádně co se týče politické věci bych nechal platit si církev všechno sama atd. maj peněz dost a ještě jim platíme návštěvy toho homosexuálního (nic proti homosexuálům, jsou to taky lidi a kolikrát lepší neš hetero) a pedofilního fašistickýho papeže. hned bych ho pověsil koulema na strunu.

Veškeří věřící sou fanatici a je mi jedno v kterou víru věří. zrušit pověsit zakázat. hajzly jedny pedofilní

Příspěvek 12.6.2010 09:19:19
Kris Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No víra neni úplně k zahození v minulosti se dal celkem dobře ovládat nevzdělaný dav který je zastrašen hněvem boha.A dokázala spojit lidi s jinými názory.
A dejme tomu při válce se vojáci můžou spolehnout na to že když je někdo zabije půjdou do nebe.A nemají strach zemřít za svou stranu.
V moderní racionální společnosti kde by se dalo vše vyřešit rozumným způsobem by bylo náboženství pouze na obtíž.
Bohužel v takové době lidstvo ještě není.
Obrázek

Příspěvek 12.6.2010 10:49:41
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

impaled_shadow píše:
To teda lišíš. Ještě jsem nepotkal arogantní zvíře.

To si jich asi moc nepotkal, všichni jsou do nějaký míry arogantní a zvířata určitě nejsou vzorem morální dokonalosti, nevim kam lidi pořád na tyhle myšlenky choděj.
Foo Fighter píše:
Vzhledem k tomu jak formuluješ začátek předpokládám, že nepopíráš současný vědecký vysvětlení původu člověka, můžeš mi pak tedy vysvětlit, jak jsi přišel k tomu, že člověk nepochází z opice?
Obrázek

Příspěvek 12.6.2010 11:48:29
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ralen píše:
To si jich asi moc nepotkal, všichni jsou do nějaký míry arogantní a zvířata určitě nejsou vzorem morální dokonalosti, nevim kam lidi pořád na tyhle myšlenky choděj.

Člověk snad je? Morálka… checht. Chováme se morálně jen když se nám to hodí. V jádru – v krizových situacích, jsme pořád zvířata. Člověka nezabiješ, ale zabít zvíře, to už je v pohodě. Opět jsme nadřazeni, takže je to v pohodě, že?
Naposledy upravil impaled_shadow dne 12.6.2010 11:51:38, celkově upraveno 1
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 12.6.2010 11:51:03
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Foo Fighter píše:

tady máš důkaz

Obrázek
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 12.6.2010 12:17:19
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

impaled_shadow píše:
Člověk snad je? Morálka… checht. Chováme se morálně jen když se nám to hodí. V jádru – v krizových situacích, jsme pořád zvířata. Člověka nezabiješ, ale zabít zvíře, to už je v pohodě. Opět jsme nadřazeni, takže je to v pohodě, že?

Určitě neni. Co jsem chtěl říct je, že nechápu názory typu: zvířata nejsou schopný zla a podobně. Je to nesmysl.
Obrázek

Příspěvek 12.6.2010 12:24:34
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Zvrhává se to tu v gaychat. Tři prdele sofistikovanosti, ale konce se stejně nedoberete.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 12.6.2010 12:25:31
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pravdu díš, bratře!
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 12.6.2010 13:08:40
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Rád si povídáš sám se sebou? Snad to není nakažlivé.

Příspěvek 12.6.2010 13:40:11
Conanek Airman
Airman

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo