Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Ktoru technológiu by ste chceli mať???

Ktoru technológiu by ste chceli mať???

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

burgi22 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

david.p41 píše:
A on existuje? a stejně myslím že by to uškvařilo obvody a navíc by to žádná technologie kromě antické nevyužila (ten potenciál) vždyť i když dáte odysee ZPM =asgardská technologie a dáte k ní ZPM tak štít vydrží 4 zásahy (od ori wc) a štít se vybije což by se na antických lodích (atlantis) nestalo tam to jede tak dlouho dokud je energie takže to bys měl chtít k tomu arcturu ještě atlantis.

funkční existuje ale nevim v jakým byl díle.
Odysea například v Arše Pravdy vydržela určitě víc než 10 takových zásahů.A když řikáš že by se ta energie nevyužila tak tam teda mít antické štíty. 8) :yes:

Remmani Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

burgi22 píše:

Jako projekt Arcturus :?: :!:
burgi22 píše:
Odysea například v Arše Pravdy vydržela určitě víc než 10 takových zásahů

Myslím že měla upravený štíty od replikátorů a dlouho jsem to neviděl takže nemůžu moc soudit.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Remmani píše:
burgi22 píše:

Jako projekt Arcturus :?: :!:
burgi22 píše:
Odysea například v Arše Pravdy vydržela určitě víc než 10 takových zásahů

Myslím že měla upravený štíty od replikátorů a dlouho jsem to neviděl takže nemůžu moc soudit.

Jo :yes: :yes: projekt Arcturus byl v jednom díle (nevim v jakym) Mcayova sestra vyřešila ten problém s exotickejma částicema ,ale pak tam přišel ten druhej Mcay z alternativní reality a oni to zastavili.A to stěma štítama je možná pravda :bye: :) :wink:

david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No Archa pravdy byl dost zmrvenej film když bys spočítal kadenci tak vyjde přes 100 zásahů což je fakt moc a ani se nepokusily bránit takže bych to moc jako pravdivej údaj nebral a vzhledem k tomu dílu Mckey a paní mylerová no sice to trochu fungovalo ale jelikož nevíš na jakej vesmír se napíchneš tak je to dost nebezpečný (kdyby uskutečnily ten plán)
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Airman
Airman

Odpovědět s citací

hm to máš asi pravdu :yes: :yes:

alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

david.p41 píše:
No Archa pravdy byl dost zmrvenej film když bys spočítal kadenci tak vyjde přes 100 zásahů což je fakt moc a ani se nepokusily bránit takže bych to moc jako pravdivej údaj nebral a vzhledem k tomu dílu Mckey a paní mylerová no sice to trochu fungovalo ale jelikož nevíš na jakej vesmír se napíchneš tak je to dost nebezpečný (kdyby uskutečnily ten plán)

Proč 100? Třeba to co se dělo na Celestu bylo v realném čase a tedy to nemůže být 100.
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Airman
Airman

Odpovědět s citací

100 asi ne. :? :) Ale musite všichni uznat že loď která by měla projekt Arcturus by byla super - štíty co se nikdy navibijou,zbraně který by na 1 výstřel sejmuly Atlantis a hyperpohon kterým by k Destiny doletěla za pár minut (nějakých 20-30 galaxií odtud) to by celkem šlo ne? :?: :?: :ok:

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Všchny ty uber cool věcičky by se nejspíš usmažily. A nebo donich pustíme tolik energie, aby jsme je neusmažily. To by pak byly úplně stejně efektní jako se ZPM. A nebo Antikové ve všem používaj supravodiče. To by se pak nejspíš nic usmažit nemělo.

alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ono by to chtělo jen Atlantis (tam bych zapojil Arcturus) a SGU by skončila
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

problém je v tom, že Arcturus nikdy pořádně nefungoval
Obrázek

Airman
Airman

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
problém je v tom, že Arcturus nikdy pořádně nefungoval

hm to máš pravdu ale to je jen menší detail :) :)

david.p41 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No supravovodiče se ti možná usmažit nemůžou ale jak bylo řečeno (myslím že v díle prometheus) HP je jakýsi generátor a ten se usmažit může stejně jako zbraně a generátory štítů a všude jsou krystaly co se usmaží celkem jednoduše (jak je často vidět :D) a navíc je ten p.Arcturus dost rozměrná věc.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Stejně mi tohle přijde vždycky jako blbost. Píchnem někam víc energie a najednou budeme mít z tyčovky orijský beam. Jak může zbraň s nějakou silou najednou pozapojení nějakého výkonějšího zdroje mít větší sílu bez toho aniž by jsme museli upravit tu zbraň.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

david.p41 píše:
No supravovodiče se ti možná usmažit nemůžou ale jak bylo řečeno (myslím že v díle prometheus) HP je jakýsi generátor a ten se usmažit může stejně jako zbraně a generátory štítů a všude jsou krystaly co se usmaží celkem jednoduše (jak je často vidět :D) a navíc je ten p.Arcturus dost rozměrná věc.

Proč myslíš že je to rozměrná věc?
Ten antickej možná :yes:
Ale ten druhej (funkční) nezabíral zas tak moc místa.
A neříkej že na BC-304 by se na to místo nenašlo :D :)

novoto Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Venda: A kde by si sehnal palivo. Když tak přemýš...
Celkem pochybuju, že antický lodě tankujou natural 98, cestou mezi galaxiemi Peg. a M.L.
Příkladem je třeba Tria ta letěla 10 000 let k přestupní stanici a rozhodně cestou nebrnkla antikům aby jí poslali palivo.

david.p41:
1) Někteří jako třeba novoto nejsou troškaři jen by byl problém aby ti ty lodě nerozkradly a nebyly vzpoury nebo je nerozhodly násilně změnit velitele nejlepší by byla aurora nebo O´n..
2) ... sám nemůžeš ovládat celou flotilu a ani atlantis vy se neubránila tý megaflotile.

1) Nechcu krytizovat, ale kdybych měl adriiny schopnosti tak pochibuju že by se mi někdo postavil.
Protoře než oni by se vůbec domluvily na nějáký vzpouře tak už by byla na cestě flotila aby jim ty plány překazyla.
2) Já rozhodně ne mám v ůmyslu zůstat zavřenej na atlantis když bych moho skoumat vesmír. No a cose týče tý flotily tak ovládat bych ji určitě mohl ovládat jak to asi dělali goau´ldi.
Ještě dodatek chci ti poděkovat za název Megafotila ,už dlouho jsem se snažil vymyslet něco podobnýho do svý stargate knížky. Dík.

burgi22: Odysea například v Arše Pravdy vydržela určitě víc než 10 takových zásahů.
Odysea v arše měla dvě zpm to druhý dostala z atlantidy, když ji sheppard vyvlastnil asuranům.

No a mám ještě jeden zajímavý poznatek který je tak trochu „off topic“
McKey porát tvrdí že nejde přenášet vysoký napětí prodlužovačkou. Přitom sám vysoký napětí „prodlužovačkou „ ze ZPM přenáší v díle SGA3x12 zapojil na daidalovi ZPM těma malejma svorkama (pravděpodobně vedl energii ZPM kabely mimo záběr) ale dalo by se to tak chápat. Taky se mi strašně líbí jak zapojil bránu v SGC kabelem s d=4,5cm zatím co antikové vedli energii kabelem d=50cm (ted by určitě spoudta lidí namítla že ty antický kabely jsou na 3 ZPM, takže 50:3=16,66.. což je rozdíl 16,6 zokrouhlíme na 17, 17-4,5=12,5cm to je rozdí mezi kabelama) což je pořádnej rozdíl.

P.S. sory sem se trochu rozepsal,včera jsem psel uvahu do školy a nějám mi to zůstalo v hlavě(na ty chyby se nedívej te sem už dost ospalej)
Obrázek

Asgardská nejvyší rada označila zničení Země za politováníhodné.
O'Neill: A potom jsem se tam trochu rozčílil.
Hammond:Co to přesně znamená?
Daniel: Jack udělal poznámku o Freiově matce

PředchozíDalší

Zpět na Technologie