Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG: Příběh Vesmíru - Epocha druhá - díl desátý (13.12.2012)

SG: Příběh Vesmíru - Epocha druhá - díl desátý (13.12.2012)

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Aleluja! :D Ani nevíš jak jsem se na další díl těšil.
Moc pěkné. Jen jediná připomínka - když vypadla gravitace, měli létat ve vzduchu i soupeřící jedinci(aspoň teda člověk) a nějak mi nesedí, že by si toho nevšimli...

PS: doufám, že další díl bude dřív než za měsíc
A pro ty z nás, kteří jsou úplně hloupí :D mohl bys objasnit co jsi to v úvodu myslel s těmi procenty?

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Snail: Asi toto, ale nechci spekulovat.
Toto je spoiler!!!:
Věřím, že pokud jde o soupeře, tak jím v tom pomohli Velké meče, že se nevznesli do vzduchu.

A pokud jde o těch 10%, tak mi Dragon říkal, že je to něco ohledně výsledné známky ve škole z předmětu, tedy že písemky, testy a ustní zkoušení se na známce podílí určitým procentem, který pak vytvoří výslednou známku na konci - aspoň tak jsem to pochopil.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:)
jsem rád že se díl líbil :)

co se soupeřů týče, tak bude objasněno v dalším díle (a ne jen oni) ;)

a 10% uff že já to tam dával :( no co..
jde o to že naše učitelka na Aj používá procentové hodnocení (je to jednoduché jak získáš 50,00000000001% tak se nemusíš bát že propadneš, i když se ti nepovede už žádná písemka, ale když chybíš tak z písemky máš 0%) a zítra je právě zkoušení za 10% což by mě katapultovalo někam na 3, a možná i na 2 ;))

jakop:
Toto je spoiler!!!:
tímto tě vyzývám abys okamžitě svojí křišťálovou kouli uzamkl...nejde o toto, ale o vše co jsi kdy naspal do spoileru...máš až moc nebezpečně velký procento uhodnutých spoilerů :D

EDIT:
a pokavaď další díl nebude do měsíce, tak bude až v září :( neboť přes prázdniny až na pár světlých vyjímej mizím od netu)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon: Že si to ty, tak jsem uvažoval, co udělám se svojí kryšťálovou koulí. Nakonec jsem jsem rozhodoval mezi zničením a jen uzamčením.

Vyhrálo uzamčení, takže jsem jí uzavřel do Trezoru, ty mi jen řekni, kam chceš poslat klíč od dveří trezoru?? Naštestí mám ještě rezervní klíč.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak teontokrát už to bylo mnohem mnoeh mlepší...vrátil ses do starých kolejí..:) teda aspoň co se kvality týče...jinak sem rád že sem aspoň to s tím mečem uhádl..:) už se těším an další díl

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:yes: Pekná časť. :)
Celkom zaujímavé:
Následně vám při této příležitosti oznamuji, že v těchto momentech se dokončují technické plány pro loď, která svým vzhledem, označením a silou uctí všechny dosavadní lodě Bývalé Země. Loď ponese číselné označení 305 druhé generace (305 – Mk. II).
:yahoo:
:write: :arrow: :)
:bye:

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Pučíku moc se neraduj. Žádné pěkné obrázky nebudou :D

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:( :cry: Škoda. :cryy: Už som sa skoro začal tešiť, ale na pokračovanie sa určite teším. :) :) :)
:thumright: :thumleft: :pivo:
:bye:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Jsem rád že se díl líbil
add 3025:
Toto je spoiler!!!:
Tady nutno podotknout že vše záleží na úhlu pohledu :D
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl zajímavý, ale po delší době čtení této povídky jsem špatně vzpomínal co bylo v předchozím ději.
Mám pár postřehů které musím napsat.
1) Proč se třída lodi jmenuje Victory, když loď sama se jmenuje Phoenix? Podle všech zvyklostí nese označení třídy lodí název po první lodi.
2) podle mě moc různých údajů označujících jisté časové úseky. Chápu že jiná rasa bude mít i jiné označení, dne, měsíce, roku, ale pro přehlednost čtenářů bych zachoval lidské označení. Přijde mi to zbytečně matoucí.

Nakonec bych díl hodnotil jako průměrný. Trochu mi přijde že se autor zaměřil na kvantitu stran, než na jejich obsah a kvalitu :hmmm:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ice ty nikdy nezklameš .) (myšleno v dobrém)
1)
Tady ruku na srdce...já to nevím, popravdě to vymyslel St0rm ve své povídce a kvůli jisté provázanosti to tak je...co se té provázanosti týče, tak se od toho začneme vzdalovat (odhaduji že od příštího dílu)

2)
Během několika centrálních otočení, tedy jak Furlingové nazývali dobu, během které se jejich hlavní planeta otočila kolem své osy, byl Daniel plně přijat všemi žijícími Furlingy jako jeden z nich. Během jednoho oběhu, což bylo označení pro dobu, kterou obíhal první vesmír Furlinskou planetu, již dokonce měl místo jakožto jeden z radních.

pokud narážíš na toto což asi ano, tak konkrétně zde se odkazuji na Sedm Stran (u tebe si to dovolím jelikož jsi to četl)
Toto je spoiler!!!:
jedno centrální otočení: toto tam nejspíš nebylo ale říkejme tomu 3 lidské dny...
jeden oběh: toto tam bylo a snad i několikrát...nicméně nechce se mi to teď počítat, tak velmi moc hrubě a od oka by překlad zněl:
během několika miliónu+let....

takže použít slovo den by možná i šlo, ale každopádně ne slovo rok ;)
každopádně vše bude vysvětleno/řečeno i v povídce, takže není nutno číst Spoiler

A to že jsem se soustředil na kvantitu než-li na kvalitu je opravdu jen zdání. Ano popravdě zde přiznávám, že první epochu natahuji, že jsem schopen jí ukončit během tří vět (tedy děj co je v kurzívě), ale to se mi opravdu nechce, jelikož by bylo dost děr, osobně tomu dávám ještě 3 díly, ale uvidíme jek se to vyvine...
Ale určitě jsem se nesoustředil na kvantitu...to že mi unikla kvalita je bohužel možné :(, ale kvantita není mojí předností.

A dlouhá pauza mezi díly?
Ano bohužel tam je a pravděpodobně hrozí další čtyř měsíční :( vše záleží jen na konci školního roku a na tom jak nám ve škole naloží...zejména češtinář, který s námi jede s knížkami na čtyřleté studium (jsem na dvouleté nástavbě), takže zejména literka mi dává dost zabrat...ostatní je jakžtakž již v pohodě...
každopádně pokusím se dát do začátku letních prázdnin co nejvíce dílů, ale nic neslibuji, jelikož nemám čas a hlavně chci tuto povídku dostat opět, alespoň mírně nad průměr. ;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ice: Pokud narážíš na americkou tradici, kde pojmenovávají lodě podle třídy, tak to není první loď, která je spuštěna "na vodu" ale první loď, kterou pentagon pustil do stavby. Často se stává, že je dříve vyrobena loď, která šla do stavby až druhá :)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

St0rm: To je zajímavý paradox. Loď, která šla do stavby jako druhá je postavená ještě před první, to je fakt dobrý :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm píše:
Ice: Pokud narážíš na americkou tradici, kde pojmenovávají lodě podle třídy, tak to není první loď, která je spuštěna "na vodu" ale první loď, kterou pentagon pustil do stavby. Často se stává, že je dříve vyrobena loď, která šla do stavby až druhá :)

No to máš sice pravdu, ale ať vzpomínám jak vzpomínám, tak nemohu vzpomenout na případ, kdy by druhá loď byla postavena před první. Většinou to u válečných lodí je tak, že druhá se staví třeba až i víc jak rok po první, tudíž by to byl vcelku výkon postavit druhou dříve :D Navíc z textu vyplývá, že je jedinou lodí, takže usuzuji že i první :) A myslím že to není americká tradice. Pojmenování v tomto stylu bylo již za dob Napoleona a ještě dříve, kdy USA bylo v plýnkách :D
Zkrátka mě to nedalo a musel jsem se "zeptat" na názor autora, jaký je důvod tohoto "paradoxu"

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Heuréka :bounce:
1) Proč se třída lodi jmenuje Victory, když loď sama se jmenuje Phoenix? Podle všech zvyklostí nese označení třídy lodí název po první lodi.

ano přišel jsem na to, ve zkutečnosti je to už nějaký ten den, ale nějak jsem se sem nedostal. Každopádně mám na tuto záhadu, která nám tu vznikla nádherné vysvětlení, které má hlavu a patu. Je to něco uvěřitelného, ale jako všude i tady je háček...
Mám v hlavě jak to vše nádherně vysvětlit a ani St0rm ještě neví jak a pokud to ze mě nějak nevypáčí tak se to předem nedozví, ALE mám bohužel problém s tím jak to dát do povídky aby to nebylo jako pěst na oko (tedy kam to umístit, samotné odůvodnění už má smysl, ale kam a jak to vrazit? :hmmm: )

btw: jinak zajímavý paradox :D
;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky