Quinix: Jo to jsem chtěl, bohužel jsem to nestihl a uvízl v koloně, když most zase zavřeli. Asi po 45min čekání jsem to vzal na polsko no a dorazil domů teď. Víc jak 4 hodiny z Ostravy do Karviné, to musí být nový rekord!
Je to každý rok, pořád to samé, ale lidi dělají, jako by to viděli poprvé . A to ještě varovali předem, že se budou zvedat hladiny řek, v TV lidi dávno před tím stavěli protipovodňové hráze atd., ale někde hold jsou nepoučitelní a zas tam je bordel
Ono to není tak jednoduchý, vodu hned tak nezastavíš a pokud tam máš barák, tak tam holt bydlíš - pochybuju, že by se ti ho podařilo prodat za rozumnou cenu.
Ale Morava to koukám schytává při každý příležitosti, bych to tam asi přecejen zabalil, kdyby mě to vypláchlo 3× po sobě...
Tak protipovodňové hráze můžeš stavět kde chceš, ale jak to neni deset metrů vysoká, jednolitá konstrukce tak je ti prd planá a ta voda se stejně nadekuje dovnitř... Ale to s těma barákama metr od řeky... něco takového je v Novém Jičíně a Kuníně (či co to je za díru) koryto řeky, cesta a za ní rodinné domky, které ještě od minulého léta mají pruh od bahna v půlce stěny. Teď to tam na ně teče zase... u nás jsou záplavy klasika, patří k ekosystému chráněné oblasti hned za městem, ale málokdy je voda tak vysoko, že by byla až v ulicích
Já se k tomu docela dost nasmál... ty hlášky, kterými dneska komentátoři perlí (i zápas Rusko - Německo) jsou k nezaplacení (scénář bezpochyby psal Bosák )
Pěkné Ale Tacoma Bridge se houpal víc (taky na to doplatil). Viz http://www.youtube.com/watch?v=3mclp9QmCGs (houpat se začíná po 1. minutě, pěkný záběr je 2:45 a pak už následuje zřícení)