Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače PC-pls. poradte mi

PC-pls. poradte mi

Hardware, software a vše co se toho týče.

Příspěvek 09.5.2010 22:16:21
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No u mě osobně grafika se sběrnicí pod 256-bit nesmí přes práh domu :D je to smrt... grafika to sice napráská krásně rychle, ale než se to z ní dostane... a OC nevede každý :) já třeba neměl potřebu po něm nikdy sáhnout. Chtěl jsem postavit můj počítač, co mi teď vrní pod stolem, ale bohužel, většina dílů se již nevyrábí...
On počítač za patnáct není žádný zázrak, ale na hraní na mid/ high detaily i posledních FPS stačí bohatě. Vzhledem k mojemu zaměření na grafické programy mi naprosto nevyhovují RAMky, které kdybych mohl mám z patra 1600MHz :) U takového "levného" počítače to ta grafika už moc nevytrhne, není mezi nimi ve výsledku moc velký rozdíl.
EDIT: Já jsem AMD, vždycky jsem byl :) neřeknu, kdybych měl víc peněz, tak si klidně koupil Pentium i7, které stojí to samé, co tenhle počítač. Ale dokud nebudu vydělávat třicet čistého, tak to nehrozí :D

Příspěvek 09.5.2010 22:21:27
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ja osobně mám HD 5850 od MSI (GPU-1080 MHz, MEM-5200 MHz), Procesor AMD Athlon II X4 630 - Dal jsem OC ještě se sníženym napětí na 3,5 GHz. Paměti mam DDR 2 800 Mhz s CL 4-4-4-12-15 a ted se podrž provozuju to na skoro už 5 let starý desce ASUS M2N-E :-D. Valdiace - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1143373

Naprostá pohodička bez problémů šlape, ted už maji procesor novym biosem podporovaný ale ja ho tam jel už v době kdy ještě nebyl :-)

Jinak snad nejni hra která by mi nešla na maximum jen v metru musim hodit AA na 4X, všechno mi to krmí 500 W akasa zdroj, a nemůžu si stěžovat vlastně už 4 roky upgraduju počítač začalo to s původnim zdroj a desku ale byl tam AMD Athlon 3500 2 Gb ram ted tam mam 4 Gb a X1950 Xt :-) taky nějakej ten disk přibyl znáš to.

Edit: Jen mě dost překvapuje že se o těhle procesorech Athlon II X4 nikde moc nepší a nemluví, jsou to levný a plně dostačující quady na cokoli a stojí pakatel. Celkem ti garantuju že na PC nepoznáš jestli provozuejš Athlon Ii X4 na 3,5 Ghz nebo i7 na 4 Ghz (ten můj šel šoupnout stabilně na 4,3 Ghz, dostal sem C3 revizi :-D, ale energii si už platim sám :-D )
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Příspěvek 09.5.2010 22:31:53
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1177186

No já šlapu na tomhle a kdyby se ty díly daly ještě koupit někde nové, tak bych doporučil zakladateli topiku pořídit si můj, jen s většíma RAM a trošku rychlejším procákem :)
EDIT: I ten procák by mohl zůstat stejný... :)

Příspěvek 09.5.2010 22:48:35
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to je lol měl sem to úplně stejný HD3870 a AMD AthlonX2 5400 jen jiný takty HD 3870 mi jela na 915 Mhz / 2500 a procesor na 3,3 GHz. Hd 3870 ještě tý tvojí grafice stačí ale třeba takovou HD 4850 už nenakrmí. Ja sem totiž tu HD 5850 měl původně s tim AMD Athlon X2 a když jsem tam vrazil toho Athlon II X4 630 tak jak se ta grafika oživila jako když totálně dehydrovaného člověka co se plazí z posledních sil pouští hodíš do bazenů plné studené kofoly :-)
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Příspěvek 10.5.2010 12:51:47
Wornos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dakujem ti St0rm. Ale ja som pocitac este nezostavoval chcel by som len vediet ci je to moc zlozite a ci sa to da zostavit podla nejakeho navodu.
Mimochodom presne nieco taketo som hladal.
Obrázek

Příspěvek 10.5.2010 13:15:34
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Složité to v žádném případě není pokud nejsi absolutní kopyto. A návody jsou, u bedny by měl být návod jak tam strčit základní desku a u základní desky (tu je návod vždycky) zase jak do ní nastrkat všecko potřebné.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 10.5.2010 13:58:17
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

stačí dávat pozor na to jak tam cpeš procesor a neměl by být problém. Všechny díly mají zářezy a pojistky aby je šlo přidělat jen ve správné poloze.

Příspěvek 10.5.2010 14:04:05
Wornos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dakujem vam vsetkim za vase nazory :bravo: ale zatial som najviac nakloneny tomu co mi poradil St0rm. Zatial si vsak novy comp kupovat nebudem aj tak si ho meze najskor o mesiac, ked budu iste koncorocne znamky. :D
Este raz vsetkym DAKUJEM
Obrázek

Předchozí

Zpět na Počítače