Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG: Příběh Vesmíru - Epocha druhá - díl desátý (13.12.2012)

SG: Příběh Vesmíru - Epocha druhá - díl desátý (13.12.2012)

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

lidi velmi se omlouvám, ale opomenul jsem poznamenat že ono "smrštění štítem" není z mé hlavy a nápad jako takový jsem převzal od uživatele mikey z povídky Svatá výprava, samozřejmě poté co autor onoho nápadu sám souhlasil :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak kdy plánuješ další díl? Už se nemůžu dočkat :)
Zatím to vypadá, že si Stařec bude dělat se všemi co chce a ať už viditelně nebo skrytě tahat za provázky...
Jinak si dovolím pár otázek/připomenutí:
Ono "smrštění štítem" má nějaké praktické využití a případně dočkáme se ho, nebo je to jen na "okrasu"?
Potom já vím, že to město je tak :jako: trošku :jako: technicky vyspělejší ale Destiny byla pár mld. světelných let daleko(jak víme z SGU) a i takové městečko jaké používáš, to zvládlo až trošku rychle, nemyslíš?

Jinak jen tak dál! :wink:

EDIT: A budeš to dávat i na to fórum kde máš 7 Stran atd? Pro pozdější čtenáře se to tady poztrácí v moři diskuzí k jednotlivým dílům...

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

mno tak to je super..:) k tomuhle dílu sem se dostal teprve dnes...a jako vždy super...opět otázek více než odpovědí ale nevadí..:) kdy bude další??

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Snail Spíš by byl na místě dotaz - jak dlouho pod 7S se příběh odehrává :-). Pokud jde o to "smršťování, tak myslím, že je to dost vyborná obranna brány :-)

Daedalos304: Znáš Dragona a ten je rád, když neprozdradí nic dopředu a udrží si roušku tajemství.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Jsem rád že se díl líbil :)

- Další díl, zatím přímo neplánuji, sic je řekněme takřka dokončen, ale ještě opravdu nevím
- Povídku jsem původně nechtěl dávat jinam, tedy na to fórum jak je pomsta, 7S a další (a ne jen moje ;)), ale asi to tam pomalu budu taktéž dávat, ovšem ne dříve než po konci první epochy… ;)
-
Teprve před jedenácti měsíci dvanácti dny a dvaceti dvěma hodinami skončila jedna z největších válek jakou kdy Furlingové zažili. Před jedenácti měsíci dvanácti dny a dvaceti dvěma hodinami byla údajně Furlingy zastavena a definitivně poražena Adria.

;) takže děj se odehrává 11 měsíců, 12 dnů a 22 hodin po konci 7 stran....čas je přesněji počítán od porážky Adrie ;)

Tak a zbytek odpovědí patří do spoileru :)

„Smršťování štítem“:
Toto je spoiler!!!:
Jak již napsal jakop, tak je to dobrá obrana brány (a tak je to i myšleno), ovšem mohu prozradit že není jediná, pozorné oko by mohlo mít i jisté tušení (samozřejmě ne detaily, ale nějaké to tušení mít může :))

rychlost:
Toto je spoiler!!!:
věř, nebo ne, ale toto je dokonale vymyšlené a pokavaď mi v příštích dílech neuznáte jednu možnost, tak okamžitě bez toho aniž bych musel něco předělávat do děje padne možnost druhá :D
každopádně k „rychlosti“, tedy přesněji motorům, či jak to nazvat .) se dostanu pravděpodobně v díle 6, nebo 7 :) bude tam objasněno něco málo, ale detaily města budou tuším že až ve třetí epoše ;)

jakop:

8) tedy až na to co utrousím ve spoilerech, ale v ději si dávám opravdu záležet :D obzvláště, když vše promýšlím dopředu a jak je možnost záhady, tak jí tam loupnu :D (ale nejdříve samozřejmě rozlousknu v hlavě ;)) a ty největší tajemství (tedy ona je to věc názoru a pohledu) si nechávám jako perličky, které podstrkuji pomalinku :D i když je možné že mě ještě něco "málo" napadne .)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon: To s tou mezerou mezi 7S a PV jsem hned neuvědomil. Holt mnoho přečtených povídek a tak mi to trochu splývá.

„Smršťování štítem“ a další obrana:
Toto je spoiler!!!:
Jak již napsal jakop, tak je to dobrá obrana brány (a tak je to i myšleno), ovšem mohu prozradit že není jediná, pozorné oko by mohlo mít i jisté tušení (samozřejmě ne detaily, ale nějaké to tušení mít může )

K tomuhle si myslím, že znám asi i nějaké další obrany:
- asi tam bude i štít přímo na samotné bráně
- taky to tam vypadá na nějaká výsuvná děla či něco takové
(viz. 5-tiúhelníkové díry)
- a docela mě zajímá ten "posuvný pruh" uprostřed brány
* mám k tomu nějaky typy a to manipulace s bránou
a) vypuštění mimo město
b) zasunutí brány přímo do podlahy
Naposledy upravil jakop dne 08.4.2010 17:56:08, celkově upraveno 3
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jo tak posuvný pruh tě zajímat může, ale dokud Dragon nebude chtít tak ti nemůžu říct k čemu je :D

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

St0rm: Já tam dopsal typ, k čemu by mohl být :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

když už jsem to načal, tak to nezazdím výrokem "nic neprozradím" ;)
pozor možná prozradím postupně veškeré obrané prvky místnosti a že jich je...
Toto je spoiler!!!:
takže:
- štít na bráně asi ee i když váhám což pravda jest.
- výsuvné je správné
a teď to nejlepší :D
když vemu všechny možnosti místnosti tak je tam
smrštění štítem + výsuvné + další a to jedna z nejlepších obran (tz. bezodpadová :D) ale není zamýšlena jako obrana, ale lze tu funkci tak použít
každopádně manipulace je správná jen do podlahy se nespustí ale přemýšlej jaká je nejlepší obrana při manipulaci s bránou?

Pak jsou tu takové, které nelze vidět a nelze je ani udělat na modelu
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Varování před případným spoilerem:

Toto je spoiler!!!:
ADD:další a to jedna z nejlepších obran (tz. bezodpadová ) ale není zamýšlena jako obrana, ale lze tu funkci tak použít

- napadá mě něco, ale asi je to nesmysl - brána se vyzvedne z podlahy (vysune se kolem ní nějaká konstrukce, která se vznáší) odsune se zadní stěna místnosti (nejdřív se vyrovná tlak - pokud je město ve vesmíru), brána odpluje z mistnosti mimo štít města a poté exploduje
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Pozor rozebírání obrany místnosti s bránou!!

Toto je spoiler!!!:
Sakra to by byl masakr, ale ne tohle opravdu ne. Ale vysunutí je správné jen ten konec

pak to jak píšeš o tlaku tak tam jsi narazil na další obranu jen to dotáhni :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon:

Toto je spoiler!!!:
Masakr by to byl.

A)
Pokud jde o tlak tak vysátí mísnosti do stavu vakua by bylo dobré v případě útoků dýchajích nepřátel, pokud jde třeba o nějako anorgatické tvory - něco na způsob replikátorů, či s nepřítele ve skafandru, tak to se uplatní děla a lisovací štít.

B)
Jinak, jak si říkal, že přemýšlíš o štítu brány, bylo by to dobré. Tvoje obrana brání místnost až po vniknutí nepřítele, ale štít na bráně zabrání už samotnému vniknutí.

C)
Ovládací místnost:
Psal si, že je okolo celé místnosti ve tvaru U, takže vidí na bránu z celé místnosti. Samozřejmě to nebude normální "sklo", ale i tak vydrží vše, takže se tam před ním asi aktivuje nějaký další štít, protože dávat tam neprůhlednou obranu (jako měli v SGC) by bylo nesmysl, ale možná tam je taky a to pro případ vypadku či zničení štítu, takže vlastně 3 stupňová obrana
1) průhledný štít
2) neprůhledný "pancíř"
3) samotné sklo, které má také nějakou velkou odolnost, ale je z obran nejslabší

D)
K "bezodpadové" obraně. Když mám pravdu s vysunutím brány a brána se nepřesune mimo místnost, tak je tu ještě možnost "Položit bránu na záda". Díra je jednosměrná (oběma jde jen radiace a signály), takže když se něco rematerizuje před horizontem brány, tak hned spadne do ní a zmizí nadobro.

No jsem zvědav, co mi odpovíš Dráčku :rflmao: :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
A)
ano uhodl
B)
No řekněme že to nepovažovaly za nutné, brána na Atlantis byla jako sekundární a měla jen malou obranu (tj. štít na bráně), ale asi ho tam dám
C)
Tvar U ano (kolem místnosti, jeden bok, za bránou druhý bok) takže opravdu mají výhled po celé místnosti. A jelikož je po stranách tak mu zprvu nehrozí žádné nebezpečí a pak je dost silné a pevné..říkejme tomu průhledný materiál. pak je tu ten štít, co se automatiky zapne při aktivaci brány (nebo i ručně) a chrání zdi (i dveře a ony "okna") pak obsluha může dát příkaz ke "smrštění" a je vymalováno...
D)
ano uhodl

takže rekapitulace:
-štít
-zbraně
-ovládání atmosféry, tlaku....
-případný štít na bráně
-vysunutí brány a její následné položení na záda nebo i obráceně, či jen její otočení o 90 či 180 stupňů
- + pár věcí co nelze poznat a ani uhodnout bez větší nápovědy...

takže je velmi dobře chráněná .) nemluvě o to mže když byl válečný stav tak za dveřmi MOHLI být ozbrojení Antici, popřípadě i v místnosti, s tím že by se štít upravyl, tak aby případně nesmrskl i je, a tudíž by mohli podpořit palbu zbraní
pak je tu ještě něco na co nikdo nepřišel ale ani z jednoho obrázku to není znát, takže o tom pomlčím :D, možná to bude vidět na jiném obrázku co někdy bude (ještě v této epoše .))
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
K té další obraně jsem ti to napsal na ICQ, protože zde jsme toho už asi napsali dost.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Edicius Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
To je úctihodná obrana brány.
Mezi dalšími možnostmi obrany bych viděl ovládání gravitace v místnosti, takový desetinásobek když chtějí živé a stonásobek pro jistotu. Jěště by šlo uvážit střídání stěn ke kterým by to přitahovalo nastřídačku :twisted: ( podlaha, strop a stěny v náhodném pořadí )

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky