Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Nejlepší válečná vesmírná loď

Nejlepší válečná vesmírná loď

diskutujte o všem a o ničem

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Není laser jako laser... To je jako tvrdit, že jakýkoliv mechanický projektil neprorazí neprůstřelnou vestu jen ze skušenosti s malou kulkou a pak se jít postavit tanku před hlavěň :). Ona ani není důležité, čím energii přenášíš, jestli je to laser, graser, phaser či jiný paprsek, důležitá je samotná jeho energie... Warp jádro sice dodává spoustu energie, ale podstatné pak je, kolik tý energie dokážeš usměrnit. V tý epizodě byla tuším podstata, že to byla slabá loď s hodně špatnými zbraněmi.

Ale jediným faktem zůstává, že vlastně nakonec stejně nevíme výsledek. Síly zbraní musíme jen hádat a natušíme vlastně ani co je lepší než co, natož pak o kolik. To už bysme mohli spekulovat, zda si můžou navzájem číst myšlenky betazoidi a stromový kočky nebo kdo vyhraje pěstní souboj mezi Antonem Zilwickim a Worfem :).
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

PC.Land Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jen tak na okraj To skákání za pomocí FTL nebo Warpu pod klín u SD mi přijde nemístně zcestný. Pominu fakt toho se zaměřit, ale kdyby se našel nějákej šílenec co to propočítá tak při pokusu o skok dojde IMHO k okamžitému odpaření pohonu lodi která se odaný manévr pokouší. Ono prolétat pohonem na bázi deformování časoprostoru poblíž tak silného gravitačního pole je sebevražda.
Cmdr. Black HMS Phantom - Chief Engineer

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No IHMO, jo to úplně jedno, jelikož do warpu můžeš skočit i v atmosféře planety, jak bylo řečeno ve Voyageru, a ta má taky dost silné gravitační pole. Navíc, jestli můžou dvě lodě ve warpu letět vedle sebe a spojit svoji warp bublinu, tak nevidím problém v gravitoru.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

PC.Land Airman
Airman

Odpovědět s citací

nad silou klínu by se dalo dlouze diskutovat, ale pokusím se tu shrnout můj myšlenkový pochod.

Klín je defakto pás koncentrované gravitace, neboli umělá gravitační vlna. Ta aby bylo možno s lodí hýbat musí mít určitou sílu. Jelikož je v Honorverse možno s lodí odletět od hvězdy musí být klín schopen vyvinout gravitační vlnu silnou dost na to aby byla schopna vynulovat působení gravitace hvězdy a ještě dost silnou na to aby s lodí hýbala. Tady nastupuje prostá matematika, pokud je klín schopen vynulovat gravitační sílu hvězdy která je silnější než gravitační síla planety = pohon je silnější než gravitační pole planety. Pominu fakt že rozdíl hmotností hraje ve prospěch planety(hvězdy) takže loď nemá šanci s hvězdou nebo planetou vůbec hnout.

Dál lze poukázat na to že spojování dvou lodí letících ve Warpu je pro danou problematiku nepodstatné jelikož se jedná o dva pohony používající stejnou technologii. Nicméně i ve ST jsem narazil na fakt že se lodě letu přes gravitační poruchy vyhýbají protože na to nejsou zkonstruovány.

Pokud jde o BSG tak tam je situace stejná interakce gravitačních sil FTL a Klínu by Galacticu roztrhaly ještě dřív než by se stačila plně materializovat.

Vše co jsem napsal výš je můj myšlenkový pochod. Nevnucuju ho nikomu, jen zde prezentuji jak jsem dospěl ke svému tvrzení.

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Chápu tvůj myšlenkový pochod, ale v ST už kolikrát odlétaly od silnějších věcí než je hvězda. Viz STXI tam se vzepřeli i černé díře a okraji jejího horizontu událostí.

PC.Land píše:
Dál lze poukázat na to že spojování dvou lodí letících ve Warpu je pro danou problematiku nepodstatné

Nesouhlasím. Podle poznatků dnešní fyziky je gravitace pouze důsledek zakřivení časoprostoru. Na schopnosti zakřivit prostor dle potřeby se založen warp.

PC.Land Airman
Airman

Odpovědět s citací

vzepřeli se černé díře Warpem nebo impulzem ? Ve většině Sci-Fi zatím vždy bylo vzpírání se černé díře založeno na podsvětelném pohonu.

Pokud jde o ten Warp, tak se s tebou nehádám, je to pohon založenej na bázi gravitace. Jen poukazuju na to že Warp + Warp je něco jiného než Warp + Gravitor už z prostého hlediska že Warp gravitaci ohýbá, naopak gravitor jí uměle vytváří. Obojí jsou to sice pohony na bázi gravitace ale zároveň jsou úplně odlišné.

Můžeš mi tedy říct co se stane s lodí jejíž Warp pohon nedokáže gravitaci která je před ním ohnout ?? IMHO buď dojde k deaktivaci Warpu nebo k přetížení a k následné explozi.

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Warp gravitaci neohýbá, ale ohýbá prostor. :)

Vzepřeli se černé díře warpem, ale stáli na místě, nakonec se z toho ale dostali.

Na poslední otázku: Nevím, jak ti odpovědět, protože se to 1. nemůže stát, protože jak už jsem říkal ohýbá se prostor. 2. Nikdy se to nestalo.
Ale pokud by chtěli letě směrem od silného gravitačního pole, tak by prostě byli ve warpu a stáli by na místě, což ovšem není případ gravitoru, protože, kdyby gravitor vytvářel gravitační pole tak silné, tak by nemohla fungovat bojová stěna...

PC.Land Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak a teď se zastav a řekni mi jak ohneš prostor :D
Prostor ohýbá gravitace, každá planeta , každá hvězda zakřivuje prostor. Tvoje oblíbená černá díra je taky gravitace. Takže aby Warp dokázal ohnout prostor musí pracovat s gravitací.

Pokud si pamatuju přednášku o Warpu co jsem slyšel tak Warp smršťuje prostor před lodí a za lodí ho roztahuje (nebo to je naopak :oops: ) . Neboli Warp IMHO mění gravitační pole kolem lodi tak aby se prostor smršťoval a roztahoval jak je potřeba.

Mark Jackob píše:
Na poslední otázku: Nevím, jak ti odpovědět, protože se to 1. nemůže stát, protože jak už jsem říkal ohýbá se prostor. 2. Nikdy se to nestalo.
Ale pokud by chtěli letě směrem od silného gravitačního pole, tak by prostě byli ve warpu a stáli by na místě, což ovšem není případ gravitoru, protože, kdyby gravitor vytvářel gravitační pole tak silné, tak by nemohla fungovat bojová stěna...

Našla by se nějáká dobrá duše která by mi tohle přeložila do stavu kdy se tomu dá rozumět

BTW: ta extrémně silná gravitační vlna je spoutaná v klínu a nemůže tedy opustit prostor kterej jí klín vymezuje, takže vzájemná interakce mezi klínama nehrozí. Teda pokud se někdo nedostane na kontaktní vzdálenost (tzv. klín na klín)

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

(teď nechci vyvolávat flame) Zastavím tě na začátku. Prostor ohýbá cokoliv. Buď když je to těžně, když se to pohybuje dost rychle, atd. všechno ohýbá prostor. Gravitace je toho důsledkem. :wink: Warp, funguje na ohýbání prostoru a to tak, že ho na jedné straně zřidčí na druhé zhustí. Nikdy jsem nepřemýšlel nad tím jestli by vedlejším produktem mohla být gravitace. Možná ano, ale nejsem si jist.

PC.Land píše:
Našla by se nějáká dobrá duše

Prostě kdyby gravitor vytvářel něco o síle gravitační studny černé díry, pak by to ale znamenalo, že by se k němu vedlejší lodě jednoduše přitáhly...

PC.Land Airman
Airman

Odpovědět s citací

PC.Land píše:
BTW: ta extrémně silná gravitační vlna je spoutaná v klínu a nemůže tedy opustit prostor kterej jí klín vymezuje, takže vzájemná interakce mezi klínama nehrozí. Teda pokud se někdo nedostane na kontaktní vzdálenost (tzv. klín na klín)

:)

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tak oni nepoužili warp dostat se pryč, uplně zkurvily jak st do tý doby pracoval, a to 1701 konkrétně a vyhodili motory, jež měla být asi články s antihmotou připravené na vložení dilitiových krystalů, 11 film měl mnoho žanrovejch chyb a ta strojovna a pohon byli nbejhorší, tak bych to jako příklad nebral, ale vím že v jedné epizodě tng je gravitační síla skoro roztrhala, když přelétali warpem kole, vyhodilo je to z warpu a pak téměř celou epku opravovali warp jádro, aby je síla gravitace nevtáhla do slunce, ted nevím v které epizodě či vůbec to byla tng, ale pokusím se to vyhrabat přesněji, už je to nějakej pátek.... . Jinak kdo ví jak by to dopadlo? já osobně si myslím že má větší šance HH lod než st, chtělo by to ten program co používají v deadliest warrior k porovnání kdo by vyrlál ten či ten boj....
http://www.imdb.com/title/tt1281313/
dobrej seriál a dobře zpracovaný plus ten program jak vyhodnocují z 1000 bitevních scénářů kdo by vyhrál, chtělo by to něco takovýho, aby aspon relativně mohl být vítěz.... jak říkám ze všech vesmírů má oproti HH lodi největší šanci st lod a ta i tak je podle mě malá... možná klingoni by měli větší šanci, ty by obětovali i sami sebe a zabili obě lodi....... kdyby přežili dost dlouho na to.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

PC.Land Airman
Airman

Odpovědět s citací

je to všechno nebetyčná spekulace. Ale já si budu stát za jedním lodě z HH jsou primárně postaveny tak aby odolali příměmu bojovému poškození a byly stále schopné boje. Nic proti, ale lodě z ST ve mě nebudí dost důvěry. ST přijdete o štíty a máte problémy. V HH přijdete o štít, převrátíte se a máte ještě jeden + klín, neboli pohoda

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Možná o bude trochu mimo, ale když se tady bavíte o tom ohejbání a zakřivení, nevíte náhodou jestli něco takového existuje i v M-teorii/Teorii superstrun? Sorry za OT.A jinak ST a HH universum je normální čtyř rozměrný vesmír jako je v Einsteinově OTR a STR?

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo tak TR v obou universech více méňě respektují.

PC.Land píše:
ta extrémně silná gravitační vlna je spoutaná v klínu a nemůže tedy opustit prostor kterej jí klín vymezuje, takže vzájemná interakce mezi klínama nehrozí. Teda pokud se někdo nedostane na kontaktní vzdálenost (tzv. klín na klín)

V tom případě ani nemá cenu spekulovat, jelikož by se ani nijak nedostala k warpu. :)

add štíty: V sty přijdeš o pravý štít a máš ještě 5 stran...

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tak teorie warp pole je plně zdomumentovaná je k dispozici několik publikovaných knížek od amerických a myslím že i jeden švádský astrofyzik, když pohledáš najdeš, k hh terminologie je popsána v knihách do podrobna že by se ani nasa nestyděla a vychází z dnešních poznatků, taky stačí přečíst a pak si udělat závěr....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo