St0rm píše:
co není ani zdaleka prokázané a srovnávat to s dějepisem tak to pardon
Nemusí tam být napsaná pravda aby to byla historická literatura. Mastičkář taky nepopisuje nic "dějepisného" a je to historická literatura. Jde především o to, že je to 2000 let stará knížka a že v ní jsou stanovený minimálně základní kodexy chování, který jsou aktuální i po těch letech....
Studium koránu by u nás bylo neopodstatněné. Čechy (přes svůj dnešní ateismus) byly, jsou a budou zemí s křesťanskou tradicí - na tom se nic nezmění. Krom toho není pozoruhodné, kolik lidí dokáže i dneska ta knížka ovlivňovat?
Mimo to, Bible na středních školách má své další opodstatnění, přijímačky na vejšky

Ve skutečnosti si pamatuji jak k nám na školu přišel mladej týpek s koženýma sandálama, kytarou a mocným plnovousem a začal zpívat o toleranci. Kamarád po něm hodil modelínu, tak se kluk sebral a šel zpívat o třídu dál