Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Povídková alternativa k Ark of truth

Povídková alternativa k Ark of truth

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Kocourr Tak to chápu, sám vím, že psát něco v takovém rozsahu jako je diplomka či absolventská práce není otázka týdne.

Přeju ti mnoho zdaru při psaní. Sám vím, že nejhorší je přenést to, co máš v hlavě na "papír" :D .
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

jakop: Díky za pochopení :) Až napíšu diplomku (s kterou jsem teprve na začátku), tak se na odreagování vrhnu na dopsání povídky :yes:
P.S. jak říkáš, nejtěžší opravdu je přenést to co je v hlavě na papír tak, aby to mělo, jak se říká, hlavu a patu

Pacoz Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

moc pěkné tesím se na dalsi
A taky ten Čech jak se menuje....no....
Doktor Zelenka?
Jo,ten....

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Kocourr Asi je ještě brzo ptát se na další díl, že?
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Bohužel hodně brzo... :( sem v posledním ročníku na VŠ a se sepisováním diplomky a dalších věcí do školy mám tolik práce, že sepisovat ještě něco dalšího by bylo nad moje síly...jediný co zvládám je, že si tu občas čtu nějaké jiné povídky, ale vlastní tvorbu obnovím až po státnicích který sou někdy začátkem června tuším...
Takže se všem čtenářům omlouvám za tak dlouhou pauzu, ale protože už chci mít tu školu vážně z krku, tak si (minimálně v tuto chvíli) nemohu moc dovolit "ztrácet" čas jinými koníčky, i když bych 100x raději psal povídku, než seminární práci o genocidě :evil:
Krom toho musím děj náležitě promyslet, v některých věcech (jedná se spíše o drobnější detaiy)se mi moje povídka nezdá, ale co sem si uvařil, to si taky budu muset sníst...takže někdy v průběhu letních prázdnin se na to zase vrhnu, pokud budu v Čechách :D
DĚKUJI ZA POCHOPENÍ :)

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zdravím všechny příznivce (pokud ještě teda nějací jsou), rozhodl jsem se, že si dám od školy na chvíli pauzu a zkusím po dlouhé době sepsat nějaký ten díl. Chci se zeptat, jestli si pamatujete děj povídky, nebo byste byli rádi za stručný souhrn dějě z předchozích 16-ti částí, abyste byli v obraze...???

Taky mám malý dotaz na SG znalce: Jak dlouho trvala Oddysey cesta do Idy? Jestli si správně pamatuju, tak to byli nějaké tři týdny cesty HP, ale jistý si tím nejsem...

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Kocourr: Tak to je super zpráva. Rozhodně jsem pro další díl a pokud jde o přehled, byl by to možná dobrý nápad. :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Sa teším. :) :) Vážne! :write: :write: :write:
Už som myslel, že si :faint: (skončil). :cry: :(
:bye:

Edicius Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To jsou vyborne novinky. Souhrn by se hodil, stacil by strucny heslovity, co bod to jeden dil.
Na tvou otazku ohledne doby neznam odpoved, ale pokud se uplne nepletu tak je to mene nez cesta do Pegasa.

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem se pokusil o stručné shrnutí předcházejících 16-ti částí :) a tady je výsledek:
STRUČNÉ SHRUNUTÍ ŘEDCHOZÍCH 16-TI ČÁSTÍ

Ori se pod vedením Adrie rozhodli k útoku na Zem v plné síle, tedy všemi loděmi, které měli v Mléčné dráze k dispozici. Protože si byli vědomi nebezpečí, jaké pro ně znamenaly pozemské BC 304 nově vybavené asgardskými zbraněmi rozhodli se dostat na svoji stranu i Jaffy, kteří měli na vybranou: buď se dají na stanu Ori, nebo budou zničeni – mnoho Jaffů této taktice podlehlo, ale jiní se nakonec postavili na stranu Země. Země měla na své straně i tři zbrusu nové Hataky Tok´rů, které byli původně vyrobené Anubisem a které se Tok´rům podařilo získat.

Během bitvy o Zemi byla zničena celá nepřátelská orijsko-jaffská armáda (krom jednoho křižníku Ori, který povznesení Antici věnovaly Zemi a několika Hataků, které připadli Svobodným Jaffům). Vzhledem k tomu, že porážka flotily Ori byla nevyhnutelná, rozhodla se Adria použít svých povznesených schopností, aby jistou porážku odvrátila – to vyprovokovalo reakci povznesených Antiků, kteří společnými silami Adrii jednou provždy zničili.

Poté, co se Zemi spolu s Tok´ry podařilo zlikvidovat většinu Luciánské Aliance (Země de-facto převzala Luciánskou flotilu lodí čítající 15 Hataků a zhruba dvojnásobný počet lodí třídy Al´kesh) bylo rozhodnuto o vstoupení do galaxie Ori s cílem získat co nejvíce nepřátelských plavidel, které se v galaxii nacházely, do vlastních rukou (Země měla informace o asuranských úmyslech napadnout Zemi a vyhladit její obyvatelstvo, proto se snažila získat co nejvíce prostředků ke své obraně) a vyhladit zbývající převory, aby byl problém s Ori vyřešen jednou provždy.

Mezitím vyplouvají na povrch informace o orijském úmyslu konvertovat galaxii Pegasus, ve které měli také vlastní superbránu, kterou však hlídal velký počet wraithských lodí pod velením Todda, který měl pod svým velením i antický satelit schopný velké destruktivní síly. V Pegasu také dochází k „setkání“ asuranských replikátorů s převorem Ori.

Zemi se nakonec daří získat 14 orijských lodí (plus jedna z bitvy o Zemi) do svých rukou a dalších 8 v držení převorů zlikvidovat – to znamená konec orijské flotily, po smrti všech povznesených Ori jsou problémem již jen převorové, kteří jsou odkázáni na cestování bránami.

Přestože definitivní vítězství nad zbytky orijské armády je jen otázkou času, neznamená to pro Zemi, že by byla konečně v bezpečí. Ve shromáždění wraithů na jednom místě (u Pegasuské supebrány) vidí velkou příležitost jak udeřit na nepřítele a výrazně ho oslabit – když nyní mají v držení celou flotilu bojeschopných lodí, je zde šance na vojenský úspěch. Wraithové však nejsou pro Zemi hlavním problémem. Asurané budují celou flotilu lodí třídy Aurora s úmyslem vymazat Zemi z vesmírné mapy – jak si Země poradí s nebezpečnými rasami galaxie Pegasus, bude nastíněno již v dalším díle…

Sice zde chybí pár detailů jakými jsou odhlasování demokracie v jaffském státě, nebo to, že Tok´rové mají k dispozici plně funkční goau´ldskou mateřskou loď zanechanou Anubisem a také info o ruské BC 304 (na misi v galaxii Ida) a čínské BC 304 (chystá se její dokončení), ale alespoň základní informace jsou zde snad obsaženy. A jestli ne, neváhejte se na mne obrátit s případnými dotazy :smile:

Atlanťan Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Fakt sem rad za tuhle SKVELOU a to jako jo! povidku. Lepsi sem zatim nevidel. :yahoo: budu moc rad az vyjde dalsi dil Dík autore!
Hitotsu Futofukutsu No Seishin O Yashinau Koto.
Nikdy se nevzdávej!!!...

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak to je skvšlá zpráva...zrovna dneska sem sem chtěl napsat jak pokračuješ s diplomkou a jestli nemáš nutkání sem něco málo hodit...:) a souhrn taky pěknej...myslím že cesta do idy trvala max 3 týdny...a když navíc zapnou ZPM tak ani ne..:)myslím že to bude jak do Pegasu

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Atlanťan: Díky za pochvalu :yes: , vynasnažím se nezklamat i v dalších dílech :)

Daedalos304: S tou Idou sem to nakonec ustavil na zhruba týden cesty, pač se mi to musí hodit do děje :smile: a nikde se mi zatím nepodařilo objevit, jestli bylo v seriálu řečeno jak dlouho to BC-304 trvá. :sorry:

Jinak 17. část sem plánuji umístit nejpozději během zítřka :smile:

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak v seriálu to řečený nebylo tak si to můžeš udělat podle sebe..:) tak co..:)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
tak to je skvšlá zpráva...zrovna dneska sem sem chtěl napsat jak pokračuješ s diplomkou a jestli nemáš nutkání sem něco málo hodit...:) a souhrn taky pěknej...myslím že cesta do idy trvala max 3 týdny...a když navíc zapnou ZPM tak ani ne..:)myslím že to bude jak do Pegasu

No ze Země do Pegasu to trvalo 3 týdny a Ida je myslím dál než Pegas (od Země)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky