Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Hyperpohon-skutečnost?!

Hyperpohon-skutečnost?!

diskutujte o všem a o ničem

Příspěvek 26.1.2010 19:08:56
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

To je další věc, jak to vůbec chtějí ovládat na takovéhle úrovni, když zatím jenom doufají, že při dostatečně silném magnetickém poli je to prostě někam vyplivne. :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 26.1.2010 19:37:54
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Beztak si zavolají na pomoc tvůrce SG atd. :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 26.1.2010 19:56:59
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
To je další věc, jak to vůbec chtějí ovládat na takovéhle úrovni, když zatím jenom doufají, že při dostatečně silném magnetickém poli je to prostě někam vyplivne. :wink:

Skončej jako ve filmu Horizont Událostí :lol:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 26.1.2010 20:09:28
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Článek viděl spolubydlící mgr. fyziky a IHO je to neskutečná pičovina :lol:
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 26.1.2010 22:23:29
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tomu sa nedivím... Nemusím byť ani Mgr. fyziky, aby som vedel, že očakávania od toho projektu sú silno prehnané :)

Příspěvek 26.1.2010 22:38:02
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

IMHO to taková kravina nebude, jinak by do toho nevráželi takový prachy
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 26.1.2010 23:10:57
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ten článek je naprosto blbě napsaný :D jediné co tam tak nějak podává info o pokusu je 3. odstavec. Zbytek jsou rádoby odborné kecy pana redaktora který neví o čem mluví.

Příspěvek 27.1.2010 01:43:42
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Balial píše:
IMHO to taková kravina nebude, jinak by do toho nevráželi takový prachy

Jistě, protože lidi nikdy neinvestovali neuváženě a nemoudře...
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 27.1.2010 09:19:55

Odpovědět s citací

No jo, je mě to jasný, každej co trochu studoval fyziku je hnedka odborník na tohle téma a banda lidí z fora tomu rozumí víc než ti co to dělaj, jak typický pro všechny cz fora.

Ne važně, co chci říct je, že to musí mít nějakou vědeckou opodstatnitelnost a naději na uspěch, pokud do toho někdo vrazí svoje peníze. Vždyt tam je napsaný, že by byli ochotni stavět i experimentální pohon kdyby to bylo jenom trochu uspěšný.
Což je pro mě větší argument, že na tom třeba něco je, (i když je dost pravděpodobný že se to třeba nepovede) než nějakýho mgr z fyziky, bez urážky.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 27.1.2010 10:31:43
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak on dost silnej argument je už jen to, že je to na Novinky.cz :lol:

Předpokládám, že to nebude mít co do činění s kymkoliv, kdo studuje/ studoval fyziku. Spíš osvícený pisatelstvo se doslechlo o nějakym experimentu s urychlovačem částic a začlo zase spřádat vlastní úžasný teorie. Asi jako když tvrdili, že LHC vyrobí černou díru a ta zničí vesmír.

Existuje nějaká podobná informace (o jakýkoliv souvislosti Z-Machine a hypercestováním nebo program toho urychlovače) od nějakýho důvěryhodnějšího zdroje, než je Právo?
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 27.1.2010 10:36:01
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Zkusím poprosit strejdu Googla ať to najde x)
A názor mgr. fyziky, to se na mě nezlob, znám dva a o fyzice ví to co se učí na základní škole. To že mají titul nic neznamená :)
EDIT:
The ultra-high temperatures reached in 2006 (2.66 to 3.7 billion kelvins) are much higher than those required for the classical hydrogen, deuterium and tritium fusion envisaged hitherto. They could allow, in theory if not in practice, the fusion of light hydrogen atoms with heavier atoms such as lithium or boron. These two possible fusion reactions do not produce neutrons, and thus no radioactivity or nuclear waste, so they open for the first time the possibility of human-made clean aneutronic fusion. But it could also represent a potential nuclear proliferation problem, because pure fusion weapons could be made if the small fission A-bomb used classically for ignition of H-bombs were replaced by a Z pinch detonator, fed with a compact pulsed power generator fast enough (a disc generator for example).

On to není vůbec urychlovač částic. je to v podstatě pokusný generátor. V roce 2006 dosáhli teploty 3,7miliardy kelvina, což v teorii umožňuje fúzi základního vodíku s těžšími prvky jako například lithium nebo boron. Tento postup výroby elektřiny nevyrábí přebytečné neutrony=> nulový radioaktivní odpad. Zároveň se to dá použít jako zbraň( ale překvapení). V toce 2005 došlo k upgradu, v současné době dokáže vygenerovat 27milionů ampér za 95 nanosekund, radiace 350 terraWatt, nový teplotní rekord není zatím znám.
Ve vývoji je "nástupce" schopný produkce 1petaWattu za trvalého provozu ( hodně brutální elektrárna)
The Sandia Laboratories Z-IFE project[14] aims to solve the practical difficulties in harnessing fusion power. Major problems include producing energy in a single Z-pinch shot, and quickly reloading the reactor after each shot. By their early estimates, an implosion of a fuel capsule every 10 seconds could economically produce 300 MW of fusion energy.

Laboratoře Sandia se snaží vyřešit problémy s jadernou fúzí. Největší problém je dodávání materiálu do reaktoru. Podle posledních odhadů, pokud vyřeší dodávání, by měl být reaktor schopen vyrobit 300MW energie co 10vteřin.

Zatím ani ťuk o tom, že by uměl něco s magnetismem.
Naposledy upravil St0rm dne 27.1.2010 10:55:52, celkově upraveno 1

Příspěvek 27.1.2010 10:54:51
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

"The Z machine is the largest X-ray generator in the world and is designed to test materials in conditions of extreme temperature and pressure. Operated by Sandia National Laboratories, it gathers data to aid in computer modeling of nuclear weapons. The Z machine is located at Sandia's main site in Albuquerque, New Mexico."

nevim jestli rentgen má něco společnýho s cestováním do vesmíru :/
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 27.1.2010 11:09:38
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Hehe, takže přesně jak jsem si myslel. Zajímavej experiment překroucenej CZ tiskem do sci-fi karikatury :-)

Příspěvek 27.1.2010 11:15:51
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 27.1.2010 11:53:51

Odpovědět s citací

Zajimavý, já četl tu zprávu na seznamu a ne na novinky.cz a psalo se tam vpodstatě totéž co na trekkies.

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo