Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Náhodné myšlenky a události dne

Náhodné myšlenky a události dne

diskutujte o všem a o ničem

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Fancipale, jestli sis toho nevšiml, já tady mluvím celou dobu obecně. Vašim sportovním jménům nerozumím.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Pro Gatese, co dal na tu charitu jsou to jen dropáky, které se mu vrátí... Protože se ukáže v dobrém světle a jeho popularita poroste, tím pádem více reklam, více produktů a dál nevím čeho, co on všechno dělá + čím líp firma vypadá tím líp vypadaj i ty akcie :D :D ... boháči nedávaj prachy na charitu jen tak... boháči šetří uplně ze všech nejvíc :D :D

Teď si nevzpomenu, který tým zrujnoval... myslím, že NYR? Tam je zrujnoval tak, že už neměli prachy na to ho platit, tak ještě zaplatili prachy, aby si ho od nich někdo koupil... to teda vidím, jak si na sebe vydělává... Myslíš, že když ten hráč hraje dobře, vele dobře, tak ten tým o to víc vydělává? Když hraje celý tým dobře a vyhrává a daří se mu dobře, tak vydělává... jeden hráč hrající dobře to nespraví... nebo né tak výrazně... vem si třeba Kometu (jestli se orientuješ v naší lize)... určitě se tam najde hráč, který je dobrý (v rámci týmu), např. Dopita nebo tak... vyčuhuje z řady... stadion je vyprodanej ať vedou 10:0 či prohrávaj 10:0, myslíš, že kvůli němu nebo Trvajovi nebo hvězdě z Kanady bude mít klub více peněz? Ne, tým stejně prohrával a všem, včetně slavnýho Dopity se museli strhnout prachy, někdo to vzal dobře, někdo ne... Takže jeden hráč nezmění v celkovém měřítku žádné výdělky týmu... na těch klubech to je vidět, kterýma prošel :D :D

Jestli dle tebe dělání něco pro fanoušky je to, že je vždy na konferenci, kvůli němu se "vyprodává" stadion, tak to jsi asi divnej nebo tady celá JM je divná... na vlastní oči jsem viděl mnohem, mnohem větší zájem o fanoušky...
Se podívej, co dělá třeba Rossi po každým vyhraným závodě... co dělal a dělá po vyhrání sezony... v hokeji se nároďák max tak pomuchluje na ledě a pak se jde kalit do kabiny atd. Pak ukážou pohár a to je vše :D . Fanouškům neřeknou ani: ahoj :D

Lidé jako Dominik Hašek, Michael Schumacher, Justine Henin aj. jsou po finanční stránce zajištěni na několik generací. Dle mého názoru jsou jejich pohnutky motivovány láskou ke sportu, adrenalinem, veřejným zájmem... Nevidím jim do hlavy, ale peníze rozhodně nehrají v jejich rozhodnutí hlavní úlohu.

Známá věc: Kdo má hodně, chce ještě více :wink:

Edit: Když už jsem načal Kometu, tak můžu rozvést tu chamtivost, kterou jsem zmiňoval v příspěvkách dříve...
Ještě před pár lety na jednoho nejmenovaného hráče z K naléhal celý stadion, aby podepsal smlouvu, ten to udělal, všichni nadšení, hrál dobře, dobrej bitkař (byl i v Televizních novinách :D ), prostě paráda... Jenže nadešla nynější sezóna, postup do ELH a ejhle, tým na to neměl, hrál špatně a neměl ani tolik finančních prostředků. Tak se začlo škrtat, samozřejmě nevydělával tolik, co třeba Dopita nebo tak (částky sem radši psát nebudu :D ). Všichni to vzali, že se týmu nevede dobře a nechali si šáhnout na výplatní pásku a o nějaký % si snížit plat, ale on ne, jeho chamtivost po penězích mu to nedovolila. Samozřejmě nemohl hrát, nějaký ten měsíc nehrál, max. individuálně trénoval, fanoušci se po něm občas optali, ale ve většině u nich klesl... a teď... teď hraje opět někde v prvoligovým týmu (myslím Chomutov na hostování)...
Naposledy upravil Wanted dne 28.12.2009 16:43:32, celkově upraveno 1
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Kdo má hodně, chce ještě více

Jasně Schumacher si vydělal 52 miliónů. Teď 3 až 7 miliónů. Dělá to jenom pro to aby si nahrabal jak jen to jde. :rflmao:
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Major
Major

Odpovědět s citací

Dejme tomu, že bys měl 100 000, nebo je vydělával... pak by si s tím seknul... kdyby se ti naskytla příležitost vydělávat (takhle i celkem lehce) 50 000 nešel by si do toho?

Šlo vidět i předtím, jak myslí jen na sebe... neustále přejetý nohy mechaniků atd. atd. :D chudák Barichelo, když musel po každý mu uvolnit cestu...

Myslíš, že by on mohl někdy udělat něco takovýho jako udělal Rossi? Pokazil závod, tak si vzal oslí uši, dokonce si je namaloval na přilbu... Nikdy... ten vyleze na pódium, dívákům sotva zamává a už jen z jeho xichtu čteš: Já jsem ten nej, vy jste všichni jen ....

Všechno je to komerce, stejně jako 80% dnešní hudby... se dělá jen, aby se vydělávalo, viz Rihanna atd. :D :D
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To byla týmová režie! Rozhodl tým ne jezdci! Koho pustil na první místo na stupních vítězů, komu nechal trofej? Ano! Barichelovi.

Jako poradce si vydělával okolo 5,7 miliónů. Seděl na zídce a dával rady a teď bude závodit za skoro stejný plat. Protože ty jsi posedlý prachama neznamená že je jimi posedlí každý. Někdo to co dělá opravdu miluje a baví ho to. Ale to jsi asi ty nezažil.

Major
Major

Odpovědět s citací

Každý člověk udělá pro peníze všechno...

Když ho to tak baví, tak neměl odcházet a ještě s takovýma kecama, jak psal gravidus...

Na tom Dopitovi to jde krásně vidět, už je celkem starej, ještě mu to jde, vlastní klub a evidentně ho ten hokej baví, protože hrál, přestoupil do posledního týmu tabulky (to ještě vědět nemohl, ale i tak, čerství tým v ELH, po 13ti letech) a hrát bude snad dokud neumře nebo nevím... :D :D . To už i na tom Jágrovi jde vidět, že ho to baví, že se vypracoval sám a i když chce takový prachy, tak nebude 10x po sobě měnit názory, jak nějakej vůl... nemám rád lidi, kteři jsou nerozhodní a milionkrát po sobě změní názor...
Obrázek

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Wanted: Tak pár věcí:
1) Gates se už dávno vzdal jakýchkoli funkcí v MS. A lidi si určitě nekupujou Windows podle toho jak moc se o něm píše v novinách :roll:
2) NYR v té době měl plno hráčů co brali plno prachů a taky v té době měli víceméně nejlepší tým v NHL. :wink: A už vidím tebe jak by ti někdo nabízel plat několik miliónů, tak, že jim řekneš ne... mě stačí třeba 10 000 :rflmao:
3) Barrichelo už nazačátku věděl do čeho jde. Aji mě bylo jasné, že když Barrichelo tam je jenom proto aby mu pomáhal k vítězství.
4) A víš o tom, že Dopita taky skončil? Víš ty kolik sportovů už skončilo a pak se ještě vrátilo bo je to bavilo? Schumarch má tolik peněz že do konce života by mohl jenom sedět a nic nedělat... tak určitě jeho důvod je proč se vrátit jsou jenom peníze...
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ak by som to brala s matematickou presnosťou - ty poznáš KAŽDÉHO človeka? Takže poznáš všetkých na planéte? :roll:
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Wanted píše:

:rflmao: Jak smutný názor. Že je jistá část společnosti tak postižena honbou za penězi, že kvůli nim leze třeba do pitomých televizních reality show ještě neznamená, že neexistují lidi co maji sebeúctu. To se ti jen právě televize snaží namluvit. Jdi ven a poznávej normální lidi.

Add Schumacher, stejně jako se mění poměry v F1 tak se můžou měnit i názory lidí.

PS: Přirovnávat co se finančních poměrů ELH a mašinérii NHL je fakt žůžo.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Major
Major

Odpovědět s citací

Ukaž mi člověka, který nejde po penězích... Každý lže, každý podvádí, každý tě zdradí, všichni jsou chamtiví...

Dobře, alespoň v našem státě to tak je... místo, aby poslanci udělali něco pro nás, pro naši zem, tak si zvýší platy a hotovo :D :D

Jo, chodím ven, lidi teda radši už tak nepoznávám, protože mi stačí se projít a to co vidím je hrůza, ale i tak se na tebe na prvním kroku hned první vysere... možná je to subjektivní pocit... ale na mou obranu... opak jsem ještě nepotkal/nezažil...

Pomeranc: Já finance v NHL a ELH nikdy nesrovnával...
Naposledy upravil Wanted dne 28.12.2009 17:25:18, celkově upraveno 1
Obrázek

Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wanted: Ak svet vidíš len takto, potom mi ťa je ľúto. Zjavne hovoríš z vlastnej skúsenosti - takže ti tvoje okolie vôbec nezávidím. Respektíve neokolie. Budeš sa diviť, ale existujú aj ľudia, ktorý nejdú len po prachoch. :roll:

700! :D
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Major
Major

Odpovědět s citací

Čekám už 20 let, abych takových lidí potkal :wink:
Obrázek

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

NYR a zruinovat :) . Asi takhle: nevím, co by se muselo stát, aby nejbohatší klub NHL z Manhattenu zkrachoval :D . Navíc jak jistě víš, tak v NHL fungují platové stropy. V současné době je max. výše kolem 45 mil. USD. Do této částky se musí vejít všichni hráči týmu. Jinými slovy nejde ani tak o to, kolik jaký hráč bere, jako o to, jaký tým chceš sestavit. Zda chceš postavit tým na jedné hvězdě či mladý s prespektivní budoucností.
Chci se, ale především vyjádřit k těm nákladům. Uvedu příklad: Washington Capitals. Před pár lety po nich neštěkl ani pes. Diváci příliš nechodily. Náhle ovšem přišel Oveckhin, Sjomin, Bäckström a spol. Tým je na vrcholu celé NHL. Stadión je pokaždé vyprodaný (samozřejmě zvýší se zisky ze vstupného a nejedná se o malé částky, lístky na NHL jsou v americe nejdražší ze všech profesinálních lig), logicky se zvýší nabídka reklam, televizní přenosy apod.
Je to naprosto logické, že když se klubu daří, je o něj větší zájem, což se projeví přísunem finančních prostředků.
Samozřejmě to nepokryje celou hráčovu gáži. Je tedy velmi náročné spojit jak ekonomickou tak i sportovní stránku věci.
Něco podobného se stalo v New Yorku, kde se po příchodu Jágra Rangers výrazně zvedli.

Wanted píše:
Jestli dle tebe dělání něco pro fanoušky je to, že je vždy na konferenci, kvůli němu se "vyprodává" stadion, tak to jsi asi divnej nebo tady celá JM je divná... na vlastní oči jsem viděl mnohem, mnohem větší zájem o fanoušky...

Tím jsem chtěl naznačit, že se chová korektně a je to slušný člověk. Nikoliv zaměřený pouze na peníze. Ohledně jeho aktivit si pamatuji různé exibice, Jágrteam (mám pocit, že se tam věnovali peníze na charitu), v NHL si pamatuji návštěvy fanoušků v nemocnici apod. Viděl jsem ho jednou a kamarád dvakrát na nějaké akci. Vždy se ochotně všem podepsal. Rozhodně to není typ hráče, který si odehraje svoje a tím to pro něj končí. A mimochodem od přístupu hráče k mediím lze hodně vypozorovat :wink: .

Situaci ke Kometě Brno, těžko mohu nějak komentovat. Neznám ji.
Naposledy upravil Fancipal dne 28.12.2009 17:45:29, celkově upraveno 1
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ježiš, to je zas dneska duchaplný gaychat...
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Každý lže, každý podvádí, každý tě zdradí, všichni jsou chamtiví...

S touhle filozofií se nedivím, že čekáš dvacet let na někoho, který ti předvede opak.

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo