Víte, osobně disponuji mnoha špatnými vlastnostmi. Mohu ovšem hrdě prohlásit, že závist není jednou z nich. Kritizovat sportovce, že se chce vrátit kvůli penězům je prachprostá fabulace. Lidé jako Dominik Hašek, Michael Schumacher, Justine Henin aj. jsou po finanční stránce zajištěni na několik generací. Dle mého názoru jsou jejich pohnutky motivovány láskou ke sportu, adrenalinem, veřejným zájmem... Nevidím jim do hlavy, ale peníze rozhodně nehrají v jejich rozhodnutí hlavní úlohu.
Navíc pokud na to mají výkonnost, ať se vrátí. Nevidím zde problém ani důvod to dále to analyzovat.
Wanted: Wanted píše:
Prostě mě štve, že jdou jen po pěnezích a na fanoušky atd. uplně kašlou...
Tímto způsobem by si definoval Jaromíra Jágra

?? Jak se vůbec opovažuješ obvinit Jaromíra Jagra, že všechno co udělal, bylo motivováno chtíčem po penězích

Přečetl jsem o Jaromiru Jagrovi všechnu dostupnou literaturu a o jeho kariéru se velmi zajímám.
Pan Jaromír Jágr je podle mého názoru jeden z nejskromnějších a nejsympatičtějších sportovců u nás. Vždycky ochoten poskytnout rozhovor, kdykoliv připraven reprezentovat ( i když má nejlepší léta za sebou a mohl by se na nás ...), nikdy se nechoval výstředně nebo namyšleně, automaticky si nechá tykat, slušně poděkuje. Viděl jsem s ním mnoho tiskových konferencí. Všude tam, kam zavítá jsou plné stadióny. Myslím si, že hraje hokej především pro lidi. Pravděpodobně si nezaregistroval skutečnost, že je ochoten vrátit se do Pitsburghu i za minimální mzdu. Jen proto, aby vzdal hold svému učiteli a příteli Mario Lemieuxovi.
Sport a především hokej miluji, díky němu. Celé své mládí vstával brzo ráno, aby splnil svou denní normu fyzických cvičení. V té době na sobě neskutečně dřel. Neznám žadného jiného sportovce (věř mi, že jsem v této oblasti velmi erudovaný), který toho obětoval tolik. Všechno podřídil jedinému cíli. Hrát v Národní hokejové lize. To se mu povedlo. Svého času nejlepší hráč na světě. Pokořil spoustu rekordů. Nesmazatelně se zapsal do historie NHL a v konečném důsledku celého sportu.
A nyní tady budu poslouchat z úst člověka, který nic nedokázal, že bere nehorentní sumy peněz...

Mám pro tebe novinku. Tento hráč a člověk si své peníze, jako jeden z mála, do posledního centu zaslouží. Můžu tě ujistit, že
jednotlivé týmy NHL se chovájí jako racionální ekonomický subjekt. Prostředky, které do něj investovali se jim bohatě vrátili nebo si myslíš, že by dávali takovéto peníze hráči, který si na sebe nevydělá

.
Jak je z mého příspěvku čitelné, Jaromíra Jágra obdivuji. Je to dle mého názoru příklad člověka, který se díky neunávné dřině a píli dostal až na úplný vrchol, kde se dokázal držet téměř dvě desetiletí. A přitom všem, což je to nejdůležitější, zůstal svůj.
P.S. Nadace Billa Gatese a jeho ženy přispěla na charitu desítkami miliard dolarů a opět se najde někdo, kdo má odvahu ho kritizovat

čemu se vlastně divím, žijeme v České republice ...
Ray píše:
Jestli je člověk arogantní hovado už tak moc nesouvisí s tím jaké má příjmy.
Tím si měl na mysli Jaromíra Jágra ?
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes