Letos jsem z toho hypu nějak vypadl.Sledoval jsem všechno jenom né to,co dávali v kině.Zaskočil mně Temný rytíř a Iron Man rozhodně taky neurazil.
Potm ke konci roku jsem se dozvěděl o novém filmu s Keanu Reevesem,že prý to bude apokalyptický film,kde lidstvo bojuje o holé přežití.
Trailer byli dost nabité,na první pohled se to jevilo jako výborné sci-fi.Nevím proč všude cpou Reevese do smokingu,ale vypadá v něm dobře a k jeho stylu hraní a rolím se to hodí(ahoj Johny Mnemonicu,Neo,Constantine).
To jsem trochu odbočil.Jeden skvělý herec nemůže zachránit celý film.To se asi nemohli dohodnout jestli bude povídací nebo akční.Tohle jsou speciální efekty ve filmu:jeden malý výpad GORTa na začátku,když postřelí Klaatua,obrovská zářící koule a GORT jako mračno brouků ničící všechno v cestě.Scény,kdy útočí armáda a snaží se pálit vším co má jsou příliš statické,kamera je strašná.
Scéna s výslechem je pak opravdu vrcholem filmu.
Sám jsem neuniknnul některým negativním reakcím na fórech,ale řekl jsem si,že tomu dám šanci.Kdepak,zcela prázdný dojem,které jsem neměl zatím ze žádného sci-fi filmu nebo seriálu.První dvě pětiny jsem možná byl napjatý,jenže zbytek filmu to zničil.Fakt neměli točit remake,ale něco nového.
Klidně se na to podívejte,ale odejdete zklamaní,znudění a o několik pětek lehčí.
Hodnocení:32%