Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.10.2009 21:32:41
Sušenka Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Wanted píše:
...Přeci jen kolem lodi je štít...

Nene, to není klasický obranný štít, to je bublina sg verze
warp pohonu ze Star Treku! (A hned víme jak funguje Destinské FTL...)
:D :D :D
92% sušenek poslouchá Hip-Hop. Pokud patříš mezi těch zbylých 8% sušenek, hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 10.10.2009 21:34:45
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To magický sklo si neměl brát doslova. Jinak jak si myslíte že opraví Destiny?
Toto je spoiler!!!:
Nanitama nebo nějakou organickou látkou-ukradenou z BSG
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 10.10.2009 21:44:35
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

No dobře no... taková loď, takový děla atd. a nemá to ani štít? I když u toho raketoplánu místo toho okna cosi bylo... mno v té době A určitě štíty měli... uvidíme jak se to bude vyvíjet... každopádně zavřít dveře o 100m dál jako to dělali v SGA (to vlastně dělalo město samo) mohli místo toho, aby se tam obětoval :wink: i to KINO by to dokázalo zmáčknout :P
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 10.10.2009 21:46:44
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nevím, jestli by na to kino nebylo moc velké... a co my víme jak funguje ventilace na Destiny, třeba nebyla schopná oddělit ty sekce...a dveře o něco dál mohli být spojnice s důležitou oblastí...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 10.10.2009 21:48:08
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

I na to KINO a názory, že se mohlo tlačítko zmáčknout jím, dnes Mallozzi odpovídal:

ZeroPointBatteries writes: “One thing is bugging me though, why couldn’t they just use the kino to shut the door instead of having to kill someone?”

Answer: And how exactly were they supposed to do that? The control to seal the door wasn’t some giant button they could sail the kino into in the hopes that the impact would initiate the seal. In fact, you can see the senator first press one button on the seat console, then move down to press another. The kino’s surface area wouldn’t have allowed for pinpoint accuracy. Yes, Rush had a pencil, and even IF someone happened to have brought the masking tape to fasten it to the kino, you’re making several more assumptions: 1) that in the short time Eli has been working with the kino, he would be capable of controlling it with the accuracy needed to hit those particular buttons, and 2) the kino would possess enough force to trigger the buttons.

Příspěvek 10.10.2009 22:25:20

Odpovědět s citací

To bych řek že je dostatečný vysvětlení. Jinak nevyšel nějakej technickej manuál (obrázek s poisem) ke kinu myslim tím popis vnitřku...Něco na způsob toho co je zde na SGA fóru v sekci technologie.

Příspěvek 10.10.2009 22:31:42
Major
Major

Odpovědět s citací

Zvládlo by se to.. přilepilo by se k tomu (třeba i izolepou) něco, aby to mělo odpovídající velikost na zmáčknutí a pak to jen nechat "spadnout", aby to zmáčklo tlačítko...

No, moc nikam nechodili... to bylo nejdál kam došli, takže kdyby to o kus dál zavřeli, tak by hold tama nechodili dokud by to nevyřešili :lol:

Stejnak to nevypadalo, že by to dostávalo nějak zabrat to křuplí okno... tam mohli dát nějakej sáček nebo tak (berte s nadhledem) a bylo by... možností je spousta... asi jsem zhýčkaný z SGA či tak, kde by měli milión nápadů a stejnak by McKay spustil ty dveře...
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 22:33:44

Odpovědět s citací

Hele teď mi napadlo že když byla díra v okně tak na Destiny neměl bejt vůbec vzduch, ne? :scratchanym:

Příspěvek 10.10.2009 22:35:11
Major
Major

Odpovědět s citací

Asi ho tam je milionkrát víc než na Zemi, tak za těch miliónů let ještě neunikl :lol: :lol:
Obrázek

Příspěvek 11.10.2009 12:51:15
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

A Mallozzi opět promluvil :roll: . Upřímně, už jsem slyšela lepší fanouškovské teorie. Tohle je ubohé. I když imo zatím netrumflo tu jeho odpověď ohledně "vývoje" technologie lodí :roll: .
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 11.10.2009 15:10:27

Odpovědět s citací

Může sem někdo hodit odkaz na ty otázky a odpovědi pleeeez.

Příspěvek 11.10.2009 15:24:12
WORMWEJDR Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

@ Raynor: to neměla bejt logická analýza jen mi to přišlo trochu zbytečný
@ DAVE: asi sem zrovna nedával pozor, dík za osvětlení
Rodney:And what schould I do now?
Sheppard:RELOAD!!

Příspěvek 12.10.2009 18:01:51
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Lt.C. John Sheppard píše:
Hele teď mi napadlo že když byla díra v okně tak na Destiny neměl bejt vůbec vzduch, ne? :scratchanym:

Vtip je v tom, že přes okno bylo "natažený" silový pole. Jedinej problém byl, že to silové pole bylo nějaké rozbité.

Jinak můj (opožděný) názor:
Já vím, že mě opět označíte za blbce, ale jestli se tohle neinspirovalo BSG (ano pořád se toho názoru držím), tak jsem Indický modlitební kámen jménem Steve.

Flashbacky, "FTL", styl natáčení, a tak trochu i hlavní zápletka (o faktu, že doktor Pusch (nebo jak se to jmenuje) v podstatě vypadá jako Baltar a mám ho přibližně stejně rád se nezmiňuji, abych nebyl obviněn, že jsem si názor už udělal) mě nenechávají na pochybách. Nejvíc mě naštvalo když hlavní hrdina (ano vryl se mi do paměti tak, že si ani nepamatuji jeho jméno) na začátku "skotačí" v šatně a vypadá to naprosto přesně jako scéna ze zmiňovaného seriálu.

Herecké obsazení mě opravdu nenadchlo.
Roberta Carlyla prostě nemám rád už od "28 týdnů poté" a tahle role mu teda nepomohla (světlým bodem je, že aspoň krotí svůj děsivý přízvuk).
Moje fyzické proporce jsou o dost menší než Eliho a běhat 12 hodin po poušti bych asi s takovým klidem nedal, takže ne, tohle vám nesežeru :D
Jedinou světlou vyjímkou se zdá Chloe, která je opravdu kus (a navíc se v některých okamžicích podobá Summer Glau :D). Jedinou výtku bych měl k tomu psychotickému záchvatu. Jeden takový už jsem viděl a proti němu byla trapná amatérka :-D

Nějak jsem nepochopil kdo a proč napadl Icarus ani jak se mohly tři staré Ha'taky vyrovnat nejlépe vyzbrojené lodi kterou známe bez ztráty kytičky(předpokládám, že Hammonda nevysílali na mise bez hlavní výzbroje), ale přoč bych to měl já hloupy divák vědět že?

Loď samotná je takový starý a hnusný krám, že tím patrně někdo chtěl ty herce vytrestat (a že jim to patří).

Sečteno podtrženo:
Tohle prostě není SG. SG je o bandě hrdinů schopných páratkem srazit loď z oběžné dráhy, vtipkujících i když je to nevhodné, citlivých, když je to nevyhnutelné, naivních i když to potřeba není, vymýšlejících záchranu světa do pěti minut, ale hlavně sympatických (uznávám, že tahle část občas pokulhává :D). Pokud scénáristé opravdu touží po rozebírání povahy a minulosti 20ti zdeprimovaných (a aspoň pro mě silně nesympatických lidí (krom té jedné vyjímky :D)) lidí letících na staré lodi a hledajících domov přičemž do toho občas připletou hvězdnou bránu mají i jiné možnosti (ale vy víte o čem mluvím a já vím, že už jsem s tím otravný).

btw. Ty kameny už mi přijdou trošku moc. Takhle si můžou přivést prakticky kohokoliv (ačkoliv vyměnit jistého doktora za např. McKaye (nebo kohokoliv jiného) bych uvítal.)
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 12.10.2009 18:18:39
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

na Destiny se mi zatím líbí to, že Mckay by tomu asi moc nepomohl. Loď se ovládá převážně mechanicky, né že Mckay dvakrát nakliká do tabletu a je to opravené.
Obrázek

Příspěvek 12.10.2009 18:19:20
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Yeyind: S většinou tvých bodů souhlasím, hlavně tý bitvy nad Icarem. Jinak ale nesouhlasím ohledně Roshe, ten se mi zatím ze všech libí asi nejvíc a to, že je seriál silně motivován BSG, to my je jasný, sám sem jeho fanouškem, ale upřímně, je mi to jedno. SGU mě baví i tak. Koukat na dohromady 14 sérií pořád stejnýho přístupu k ději, mě sice jakž takž bavil, ale koukat na 15 by už bylo trochu moc...změna je dobrá věc :wink:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách