Vanguard a Widlička: Ano, klišé člověk najde všude a ve všem ale nemělo náhodou SGU být trochu "jinačí" aneb ty všechny ty PR prohlášení, o tom, jak to bude najednou jinak, lepší a super? Nová loď, nová galaxie, nová "posádka". Prostě ještě lepší, krémovější, nová receptura ... Atlantis taky ze začátku přišla s originální myšlenkou než se z ní postupem času stalo to co se z ní stalo. Jasně, že seriál nemůže skončit hnedka v pilotu po 10ti minutách tím, že všichni "chcípnou" na základně, protože se jim nepovede vytočit bránu ale omlouvat různý kiksy a nelogičnosti v seriálu stylem "Je to Stargate, tak jiný už to nebude" mi připomíná sledování telenovely o 1256 dílech s povzdechem " ... přece na něco koukat musim". Z tohohle důvodu jsem přestal koukat na Atlantis a podle toho co jsem četl různě na fórech mi 5. série nijak výrazně nechybí.
g.o.d Ač s tebou častokrát souhlasim, tak tohle je podle mě hodně přehnaný. Samotnej Ha'tak by podle toho co jsme viděli předtim v 10. sérii SG-1 neměl mít šanci jen tak upgradovanou BC-304 "ustřílet". Pokud ovšem nepopřeme kompletně to co jsme viděli předtím (jako vždy). V souboji s über orijskou záchodovou mísou Ha'tak nepřežil nikdy dýl než minutu, respektive to byla více méně One shot One kill záležitost. Potom když vezmeme v úvahu to, že upgradovaný štíty BC-304 byly schopný několik zásahů orijský hlavní zbraně, což je k*rva silnější "ráže" než hlavní zbraně Ha'taku, takže logicky podle vzorce Ha'tak < Ori ship < BC 304 by jeden samotnej Ha'tak neměl štíty BCčka ani škrábnout a to by okolo něj mohl lítat jak dlouho by chtěl. Ovšem, pokud to nebude zase nějaká vymasterovaná přetechovaná verze aneb najedou jsou nám Go'auldi schopný z ničeho nic nakopat pr*el, protože se nám to zrovna hodí do scénáře. Případně to bude zase nějaká strašná scénáristická perla, kde nám bude naprosto "logicky" vysvětleno, proč zrovna v týhle bitvě nemůžeme používat štíty, zbraně a vůbec všechny tyhle "moc silný" věci.