Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Štíty

Štíty

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 30.8.2009 12:34:01
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Pak tam ale neprostrčíš tyč
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 30.8.2009 12:54:59
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Musite to porad brat tak, ze stit je technoblabol:D ale kdyz znas frekvenci stitu tak muzes postavit "rusicku" ktera vyrusi jeho frekvenci a tyc projde skrz. Obalis ji "antistitem" :)

Příspěvek 30.8.2009 13:00:56
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Proč nemůže být štít prostě warpová bublina? Já teda warp až tak moc nestudoval, ale příjde mi to jako nejlepší vysvětlení.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 30.8.2009 13:22:39
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

o kdyby to byla warp bublina, tak uz tim tuplem nic neprojde tam ani zpatky. Jestli se nepletu tak je to ohnuty/nahusteny prostor,ne?

Příspěvek 30.8.2009 13:24:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak kdyby nic neprošlo dovnitř, tak v čem je sakra problém? :lol: Ano, ohnutý prostor. Pokud by byla bublina generována v nějaké frekvenci, střílelo by se ven prostě v pauze té frekvence.
Obrázek

Příspěvek 30.8.2009 13:36:53
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Tak kdyby nic neprošlo dovnitř, tak v čem je sakra problém? :lol: Ano, ohnutý prostor. Pokud by byla bublina generována v nějaké frekvenci, střílelo by se ven prostě v pauze té frekvence.

Ale zase se nabizi proc striet, kdyz mame neprostupny stit? :D

Příspěvek 30.8.2009 13:51:24
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Protože chceš zničit oponenta...?
A tenhle štít snad není neprostupný. Žere proud jako cokoliv jiného, jde ho prostřelit atd.
Obrázek

Příspěvek 30.8.2009 14:07:24
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jestli sem pochopil co sem nasel na netu, tak warp pred lodi prostor nahusti a za lodi zase roztahuje a na me to pusobi jako brutalni verze vzdusne turbulence,cokoliv do toho vleti je zniceno, ne? Tak samo jako brani lod pred vesmirnym bordelem.

Příspěvek 30.8.2009 14:14:20
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

stalker píše:
Pak tam ale neprostrčíš tyč

Samozřejmě,že ji tam nestrčíš :D .Leda tak,že bysi spomalil čas a zářídil si nějaký hyper smysly,aby si viděl to kmitání vln :roll: .A nejspíš by si taky musel mít nějakej přístroj,aby si viděl tu energetickou bariéru(Pokuď by to mělo větší nebo menší vlnové délky než které dokáže zachytit lidské oko)

St0rm píše:
Jestli sem pochopil co sem nasel na netu, tak warp pred lodi prostor nahusti a za lodi zase roztahuje a na me to pusobi jako brutalni verze vzdusne turbulence,cokoliv do toho vleti je zniceno, ne? Tak samo jako brani lod pred vesmirnym bordelem.

Star trek neznam(teda znam,ale nikdy sem se naněj nekoukal),ale nejspíš,pokuď sem pochopil to co si napsal,to bude něco podobnýho jako u černý díry.Tam je taky prý hrozně ten prostor zakřivenej,takže by tě to roztrhalo nejspíš na elementární částice :shock: .Ale nejsem fyzik,takže jenom spekuluju jako ohledně štítů.

Příspěvek 31.8.2009 22:04:29
Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:

Star trek neznam(teda znam,ale nikdy sem se naněj nekoukal),ale nejspíš,pokuď sem pochopil to co si napsal,to bude něco podobnýho jako u černý díry.Tam je taky prý hrozně ten prostor zakřivenej,takže by tě to roztrhalo nejspíš na elementární částice :shock: .Ale nejsem fyzik,takže jenom spekuluju jako ohledně štítů.

podla neakej teorie ked vletis do ciernej diery 2/3 rychlostou svetla a vyrovnas sa z vnutornou rotaciou tak to teoreticky moes vyuzit ako casopriestorovy portal (iny cas ine miesto vo vesmire) ale to je OT

Příspěvek 31.8.2009 22:36:25
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
Osobně si myslim,že štíty budou mít mnohem větší vlnový délky(Ty nejvyspělejší by mohli mít klidně i tera HZ).

Větší vlnová délka znamená nižší frekvenci.

BigQ@123 píše:
Dotý frekvence se dokázala dostat SG-1,...

Specifikuj výraz "dostat se do frekvence". Opravdu moc by mě zajímalo, co si pod tím mám představit.

Ad warp, psal jsem to tu už na první stránce, ale co ...
Air Force píše:
Warp bublina díky slapovejm účinkům zredukuje prakticky jakejkoliv hmotnej předmět na prach, ale pro loď uvnitř to bude o to horší. Hromada částic urychlená silnym gravitačnim polem ... no z lodi toho moc nezbyde.

St0rm píše:
Ale zase se nabizi proc striet, kdyz mame neprostupny stit? :D

Souhlasim, mít absolutní štít, tak nepřátele likviduju kamikaze stylem.
Nicméně štít na principu warpu by se za použití dalšího generátoru gravitačního pole dal celkem snadno neutralizovat.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 01.9.2009 08:43:59
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
*Jack* píše:
Jinak vůbec bych tu neřešil vlnovou délku podle barvy štítů (i když je to zajímavá myšlenka), protože je to vždycky tak, aby to vypadalo dobře nebo jak si to určej scénáristi... já osobně mám rád modrou a nebo bílou tak bych si dal štíty takovýhle, přesně takhle se to podle mě určilo... :wink:

Ještě mě napadla jedna věc.Možná kdyby to existovalo tak by energetická bariera nebila vidět.Byla by neviditelná.Takže vlnovádélka by byla buď menší nebo vyšší než je lidské oko schopno zaznamenat.Takže vlnové délky menší než 380nm nebo vyšší než 740 nm.Je to sice blbost,ale zní to aspoň trochu víc reálnějc.Ta barva pak záleží buď na barvě energetického výboje nebo za tu barvu jsou odpovědné elementární částice,které tvoří štít.

no mna skor napadlo ci sa stity nezafarbovali preto lebo zachytávali energiu (s vinimkou atlantickeho] a rozne farby pri zachytavani by som vysvetlil iba rôznym fungovaním generátora nic ine m,a nenapada

a este by ma zaujimalo ako je mozne ze drony presli cez stity ktore zachytavali projektyly
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 03.9.2009 20:09:22
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Air Force píše:
BigQ@123 píše:
Dotý frekvence se dokázala dostat SG-1,...

Specifikuj výraz "dostat se do frekvence". Opravdu moc by mě zajímalo, co si pod tím mám představit.

Hmm těžko říct.No něco sem vymyslel.Kůli vlnění vln dochází k jakýmsi anomáliim energetické bariery díky kterym se dá skrz štít projít.Samozřejmě pokuď se pohybujes hodně rychle a máš nějaký super smysly,aby si to dokázal ty anomálie zaznamenat.Na př. kdyby ty štíty měli frekvenci 1 Hz,což je jeden kmit vlny za jednu sekundu,tak se tim štítem dá projít každou 1 sekundu.U vyšších frekvencí to už je obtížnější.Nic lepšího sem nevymyslel.Je to jenom naprostej technoblábol,takže nebrat vážně :e-e: .

Příspěvek 03.9.2009 20:35:47
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vlnění vln... hmm... to zní zajmavě, jen tak dál. :)
Obrázek

Příspěvek 03.9.2009 20:55:04
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No jo no je to blbost :oops: .Měli by prostě udělat a nechat štíty,štíty a nepřizpůsobovat to doslova SG-1.

PředchozíDalší

Zpět na Technologie