Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie ZPM a jeho výroba

ZPM a jeho výroba

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 27.8.2009 23:43:47
Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Subprostor(nebo hyperprostor, je to to same, podle stavajicich teorii) - je pouzustatek po jakemsi dokonalem vesmiru, ktery mel 10 rozmeru, lae byl nestabylni tak se rozpadl na nas prostror jak ho zname se 4 rozmery a subprostor(hyperprostor) se sesti rozmery, a takhle uz je to vice mene stabilni, ZPM ,z toho co vim, cerpa energii z CASTI toho 6ti rozmerneho prostoru, a pukud vime tak kdyz energii og nekud beres tak tam jde i vratit(= ta tva baterka)
Warning: My post´s can kill you!

Příspěvek 27.8.2009 23:46:20
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Nemá to bejt náhodou 11 rozměrů(teorie super-strun).

EDIT:Co to byli v tom případě ty další dimenze do,kterejch se přemisťoval Merlin se svim PC nebo Daniel s tou lebkou

Příspěvek 28.8.2009 00:43:15
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

WTF? Vy chlapci berete nějak moc drog, ne? Chápu, že fyzikální teorie se furt mění (a v SG jsou navíc některé věci úplně vycucané z prstu), pokud je mi ale známo, žádná nepočítá se subprostorem nebo hyperprostorem. Hyperprostor je tak maximálně zastaralý alternázev pro časoprostor. Nejsem fyzik, ale naposledy co jsem koumal Wiki nic jako subspace nebo hyperspace mimo sekci o "science-fiction" nebylo.

Naopak v oficiálním schématu ZPM si můžete povšimnout, že uvnitř je singularita, v podstatě potvrzující to, co jsem říkal s baterií.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 28.8.2009 09:14:37
david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Počkat kdyš to podle vás čerpá energii z HP tak jak to že to v něm nezpůsobuje trhliny jako v díle mr end miss schmit(nevím jak se to píše) podle mě to má v sobě vlastní časoprostor(vesmír v lahvi) a vyrobit ho je hodně složitý nejspíš tam musíte vyvolat miniaturní velký třesk a z něho čerpáte energii.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 28.8.2009 10:41:08
Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Teorie superstrun předpokládá 10 prostorových a 1 časový rozměr. Nas vesmir + Dodatečné rozměry, ty jsou ovšem svinuty do variety malé velikosti v důsledku čehož unikají přímému pozorování.(Sub- nebo Hyper prostor) (wikipedia)

M-teorie může existovat v 11 dimenzích časoprostoru. - To jsou ty dimenze do kterych se da dostat tim merlinovim PC.

Nebo se pletu?
Warning: My post´s can kill you!

Příspěvek 28.8.2009 11:25:18
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

david.p41 píše:
Počkat kdyš to podle vás čerpá energii z HP tak jak to že to v něm nezpůsobuje trhliny jako v díle mr end miss schmit(nevím jak se to píše) podle mě to má v sobě vlastní časoprostor(vesmír v lahvi) a vyrobit ho je hodně složitý nejspíš tam musíte vyvolat miniaturní velký třesk a z něho čerpáte energii.

To vlastně řek sám Meredit :D ,že to to je malý vesmír v láhvi(Je to napsaný na SG wikia) a Projekt Arcturus čerpá energii rovnou z našeho časoprostoru/vesmíru.

david.p41 píše:
M-teorie může existovat v 11 dimenzích časoprostoru. - To jsou ty dimenze do kterych se da dostat tim merlinovim PC.

Tohle sem nějak nepochopil.To jako že těch dimenzích je víc než jedenáct??

Příspěvek 28.8.2009 12:04:02
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Pokud vim tak projekt Arcturus čerpá energii z jinejch vesmírů, jestli si při sledování SG dával aspoň trochu pozor... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 28.8.2009 13:13:34
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ee,to byl ten projek v paralerním vesmíru,Arcturus bral z našeho
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 28.8.2009 13:25:37
Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě by spíš zajímalo proč se pořád zajímaj o ZPM. Proč si prostě nevytvoří černou díru a je o energii postaráno ne?
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

Příspěvek 28.8.2009 13:32:01
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Scortis: teď jsi na to kápnul! To je geniální nápad, pojďme to narvhnout vědecké komunitě! Odpalme slunce a už více nebudou problémy s nedostatkem energie!

Příspěvek 28.8.2009 14:17:07
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

*Jack* píše:
Pokud vim tak projekt Arcturus čerpá energii z jinejch vesmírů, jestli si při sledování SG dával aspoň trochu pozor... :wink:

Pozor sem DÁVAL :x a dobře si to pamatuju.Z jiných vesmíru chtěla čerpat Carterová(Paralerní) v 10x13,aby zamezila vzniku exotických částí.Z každého vesmíru by se čerpala energie jen pár setin sekundy,a pak z dalšího a dalšího......Jenom,že když někdo aktivoval fázovej posun v tom vesmíru ze kterého se čerpala energie,tak ho to vtáhlo do toho vesmíru a tu druhou osobu zase do toho ve kterym je to zařízení na fázovej posun.To platí za předpokladu,že se chráněj energetickym štítem(jako Carterová).Když se nechráněj žádnym energ. štítem tak zemřou.

Příspěvek 28.8.2009 16:15:26
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

2 mikiquicna: Nechápu proč sis vybral zrovna tenhle případ, když sem já myslel spíš na antickej projekt Arcturus, což byl snad jedinej, co se přímo jmenoval takhle (nevim ten z Atlantis možná taky, ale bylo to na stejnym principu :wink:), protože tam to takhle bylo a i ten z jinej reality nečerpal energii z vlastního vesmíru nábrž z našeho... 8)

2 BigQ@123: Tak to je dobře, i když nechápu, co sem pleteš to přenášení se z jednej reality do druhej pomocí štítu a časoprostorovýho mostu (nebo jak se tomu říka, o čem si mluvil). A stejně si tim nedokázal, že by kdy čerpali energii z našeho vesmíru, tj. z toho samého, v němž je to zařízení, co to dělá (uvádím kvůli tomu, aby tu zas nebyl uváděn příklad z jiné reality, kde se to čerpalo z našeho vesmíru)... :roll:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 28.8.2009 17:03:04
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ZPM-z uměle vytvořenýho vesmíru
to zařízení na tý uplně zničený planetě(ten Arcturus),jak pak byla zničena skoro celá sluneční soustava-z našeho vesmíru
a z toho paralerního vesmíru-z hodně vesmíru,ale jenom na na chvilinku
a ještě to zařízení postavený za pomoci rodneyho sestry-pouze z cizího vesmíru

co ještě není jasný?
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 28.8.2009 18:45:29
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

*Jack* píše:
Tak to je dobře, i když nechápu, co sem pleteš to přenášení se z jednej reality do druhej pomocí štítu a časoprostorovýho mostu (nebo jak se tomu říka, o čem si mluvil). A stejně si tim nedokázal, že by kdy čerpali energii z našeho vesmíru, tj. z toho samého, v němž je to zařízení, co to dělá (uvádím kvůli tomu, aby tu zas nebyl uváděn příklad z jiné reality, kde se to čerpalo z našeho vesmíru)... :roll:

Nějak se mi to tam připletlo,tak sem to dokončil :sorry:

mikiquicna píše:
co ještě není jasný?

Jak vyráběj ZPM :D

Příspěvek 28.8.2009 19:06:06
Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Teď mě napadlo v těch technických obrázcích je prostor uvnitř nazvaný jako "singularity" což se občas používá pro černou díru. Takže je v ZPM třeba miniaturní černá díra a ten krystal funguje jako štít. (Je to sice blbost ale v SG je to klidně možné)
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

PředchozíDalší

Zpět na Technologie