Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Babylon 5 Babylon 5

Babylon 5

Sci-fi seriál o vesmírné stanici, která byla poslední nadějí na mír

Příspěvek 03.7.2009 14:19:25
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak už se na to taky brzy chystám. Kdysi jsem B5 už v počítači měl, ale nějak mě to nenadchlo(nejdřív mě nenadchla ani Firefly, ani BSG... no a teď jsem věrný fanoušek obojího:-)... uvidím jak to bude s Babylonem).
Jen tak ze zvědavosti... někde jsem slyšel, že se snad chystá nový B5 seriál, co je na tom pravdy?

Příspěvek 18.7.2009 21:30:59
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Uh, tak jsem si po čase době všimla tohohle tématu, trochu jsem ho prošla, vybavila jsem si plno věcí a zase se Babyloňácky naladila (ono to začalo už na FFku). Takže co mě nepopadlo, cvakla jsem si Amazon a konečně zrealizovala objednávku, kterou plánuji už minimálně rok a půl - za cca dva týdny už snad budu hrdým vlastníkem Babylon 5: The Complete Collection. A první Vánoce tohoto roku se blíží... :D

A teď mě akorát napadá, nemáte náhodou někdo druhou knihu Psi Corps trilogie "Deadly Relations: Bester Ascendant" v elektronické podobě? Marně ji sháním...
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 18.7.2009 21:37:40
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Jen taková veselá poznámka. Sledujeme opět B5... pěkně z DVD kompletní edice a vychutnáváme si první díl s Johnym. Náhle mě však něco trklo... ano, jeho projev, resp. jeho část:
It was an early Earth president, Abraham Lincoln, who best described our situation.

Jak to takhle řekl, tak mi hned naskočil překlad prezident Země a následně ihned spojnice s dokonalou hláškou z Watchmenů.
The Superman exists... and he is American!
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 18.7.2009 21:47:00
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Heh. Ta hezká krabička mi taky jednou bude patřit...
To já zase nedávno viděl Stmívání, a odrovnal mě upír se svojí hláškou "...Who are you? What do you want?..."
S bráchou jsme současně vyprskli :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 27.7.2009 17:36:35
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Neodpustím si to ani tady :oops: Zaspamovala jsem si tím už Zeď na Facebooku a ještě pořád nemám dost :D
[img][./images/thumbs/5929_122967053523_676943523_3088708_1638116_n_1248712503.jpg]http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs159.snc1/5929_122967053523_676943523_3088708_1638116_n.jpg[/img]
Detaily o balení a jiné praktičnosti (třeba to někoho přesvědčí, že se to opravdu vyplatí) ;)
http://about-linn.blogspot.com/2009/07/babylon-5-dorazil.html
- Linn doporučuje -

Příspěvek 27.7.2009 18:05:50
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jen 2.000 Kč ?? :shock: Tak to je hodně levné ...

Příspěvek 27.7.2009 18:33:52
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Cena na tom je super :) Tiež po tom už istú dobu počumujem... ako sa poznám, tak z toho bude darček bratovi :D
Každopádne Linn, nech slúži :)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 27.7.2009 21:27:54
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Máš koukám nějakou jinou bedýnku než já... bůhví, kolik je verzí.

Btw: sledujem takhle Babylon a každou chvíli je to výkřik... "Toho znám!", příp. "Kur**, odkud ho znám?" Při minulém sledování na nás vyskočil Kelso v EA uniformě, nyní jako ranger oděný Žlutoočko a jako samotný generál Hague se představil strejda béčkového Indyho, Flynna Carsena. Svět je malý. :-D

A btw: koukal jsem na Wiki kvůli kings a narazil jsem tam na chlápka, který hrál v kapele s Lennierem... zajímavé.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 27.7.2009 22:39:17
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Linn: Gratuluju ke krabici, užij si ji :) Já ji doma už nějaký ten pátek mám, ale ještě jsem neměla čas se na to podívat.
Taky mám trochu jiný obal, ale obsahově je to stejné. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 27.7.2009 23:50:59
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jj, co jsem koukala na Amazonu, tak tam mají ještě jiné balení, ale to už není k sehnání. Krabice vypadala o něco větší a tuším, že v komentářích tam někdo uvedl, že v ní byla i nějaká brožurka s anotacemi epizod (pokud si to teď dobře vybavuji), ale kromě toho žádná změna není.
Ale vyjímá se to na poličce nádherně :)
- Linn doporučuje -

Příspěvek 30.7.2009 09:31:24
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jsem navázal tam, kde jsem před rokem skončil, mám za sebou 4-01 a pořád s tím mám ten samý problém - je to natočený jako fanfilm. Já jsem kdysi sledoval Hidden Frontier a tohle mi ty pocity dost připomíná. Scénář a celkový děj není špatný (Artuše a podobné capiny ale mohli vynechat), uvážím-li dobu vzniku tak to je snad i revoluční, ale vzhledem k tomu, jak moc to vykrádá Pána prstenů nebudu říkat geniální (je rozdíl mezi inspirací a mezi přebíráním detailů... viz. vševidoucí oko u Z'Ha'Dumu...). Třeba ta střihová sekvence na konci S3 (Sherridanova zpráva - Sherridanovo obědování - B5 v obležení) byla velmi dobrá, ale takových scén je na mě setsakra málo. Uvažoval jsem, že napíšu něco jako "kéž by udělali remake", ale pak mi došlo, že remakem je vlastně už DS9, ze které mám prostě pořád mnohem lepší pocit. Díky bohu za tu hudbu, nebýt ní, tak by na mě nefungovalo snad nic. A v neposlední řadě prostě pořád nemám vztah k postavám - když unesli Garibaldiho, tak to se mnou ani nehlo a to je ze všech snad nejsympatičtější.

Spíše než o seriál se zajímám o to, proč to na mě vlastně nefunguje a kde se stala chyba. Z stejné televizní éry (byť možná né stejné rozpočtové třídy... i když) na mě mnohem lépe působí asi srovnatelně přelomová japonská série Neon Genesis Evangelion.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 30.7.2009 10:50:03
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak ten trojnásobnej rozpočet DS9 byl hodně znát...
Já osobně bych taky nic neprožíval, kdybych se skepsí navázal po X měsících v půlce děje.
Ale jo, v remake já doufám. Jediný pochyby mám ohledně obsazení Sheridana... A Boxleitner by si tam mohl střihnout generála Haguea :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 31.7.2009 20:09:58
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak a teď si můžeme slepit vlastního velvyslance Koshe :)
http://cyberdrone.deviantart.com/art/Cubee-Kosh-Babylon-5-126508462

Bohužel se mi podařilo z B5 najít jen tady tu jednu postavičku :(
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 17.8.2009 13:20:24
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem se na B5 začal včera dívat. Zatím jsem viděl Pilot a první díl, takže nemůžu nijak zvlášť hodnotit, ale celkem mě to zaujalo. Jenom doufám, že se zlepší ty vizuální efekty à la Red Dwarf. I když to není to hlavní samozřejmě. TNG z konce 80. let, který je na tom po vizuální stránce ještě možná o něco hůř, mě taky dost bavil.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 13.9.2009 20:36:05
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Tak asi před dvěma měsíci jsem tento kultovní sci fi seriál dokoukal a zítra si pravděpodobně dám opáčko :D

musím uznat že tento seriál mě na ZAČÁTKU jak po stránce příběhu a efektů zklamal, ale vytrval jsem a přehoupnul jsem se přes to dané "období" a jediné čeho lituji je že jsem se přes to "přehoupnul" mám pocit že mi dost zážitků uniklo (zvlášť když jsem na to koukal formou maratonu...co taky jiného když člověk nemůže nic dělat než sedět či ležet)
každopádně tento seriál jako celek hodnotím velmi kladně. a možná i nad BSG, kterážto je u mě taky velmi vysoko.

jediné co mě na tomto seriálu mrzí vypíšu níže.
Crusaide (ten samostatný seriál...pokud jsem zkomolil tak se omlouvám) - není dokončený :(
Legenda o rengrech (či jak se píší :oops: ) že jakož to pilotní film nemá pokračování
a pak možná slabší vizuální efekty a pomalejší rozjezd na začátku ;) ale to je opravdu vše.

tento seriál je seriálem, který budu všude doporučovat a chválit, přičemž si ho neopomenou pustit znovu :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

PředchozíDalší

Zpět na Babylon 5