Jse rád že se ti povídka líbí a rád tě na tvé otázky odpovím, takže:
1. Věž vědomostí je jedna z věží na Atlantidě která má speciáln účel. Je to terminál, ve kterém se obyčejní lidé mohou napojit na antickou databázi. Jádro je připojené v nejvyšší místnosti věže, která se díky své prostornosti využívá i jako holografická místnost (větší než ta, kterou nám ukazujou v SGA). Možná že ji popíšu ale problém je v tom že většina antických místností nemá jednoduchý tvar a tím se blbě popisují (takže asi bude lepší když nakreslím půdorys)
2. Já se z toho parodii dělat nesnažím. Jen se mi BSG líbí a pokládam to za nejlepší scifi všech dob jelikož to obsahuje všechno (realitu, humor...to bych tu byl pěkně dlouho kdyby ji celou hodnotil). Battlstar Odyssea je BC-304 nebo pro mě BS-304 jelikož se mi moc BC-304 nelíbí. Třeba hangáry jsou malý a přistávací dráha je nedostatečná. 8-16 F-302 to je směšný. Pak se mi moc nelíbí ta velikost. Původně jsem slyšel že měla mít být větší jenže scénáristí ji pěkně

přiškrtili

. (Ohledně railgunů myslim si že jich je tam míň než 32 a hlavně tam chybí nějaký zbraně těžšího kalibru-nepočítam phasery.) Pancíř je nedostatečný hlavně zespoda. Na můstku je málo ovládacích důstojníků (v ST nebo BSG jich je mnohem víc). Celkově je na lodi malej počet lidí.
3. To sem si uvědomil až potom co se vydal první díl a už se mi to nechtělo předělávat, jelikož v tabletu a notebooku není až takovej rozdíl (no je třeba výkon, dotykovej displej...).
4. Ten štít je podobnej tomu, jakej je na v hangárech na Odyssee. Jen BS Odyssea ho nemá, jeikož ten štít je blbý na přistávání, protože F-302 vlastně letí v e vakuu a při pruletu štítem se dostanou do atmosféry (vzduchu), takže by je to mělo hodně zpomalit nebo s nimi nějak pohodit. Zajímavý je taky jak Teal´c řikal v poslednim dílu 1. řady SG-1 jak neexistuje žádnej transparentní materiál a hle co májí BC-304 na můstku, že by sklo od Swarovskiho nebo nějakej poupravenej diamant (pomocí asgardský technologie). Ale zpět k tématu. To jak jumper prolétal tím štítem na asgardskou základnu mu nemohlo nic udělat jelikož atmosféra a vzduch v hangáru měl stejnou hustotu.
5. Tak s tim Thorem se omlouvam jelikož jsem si na internetu zadal do ggoglu severský jména a tam jsem si vybral jméno toho asgarda a dál jsem tam našel že Thor je jejich bůh. Takže se omlouvam a rád to předělam když mi k tomu někdo dá podklady.
6. Začnu s phaserama. To sem někde četl že se jim tak řiká takže píšu phasery namísto asgardský plazmový paprsky-vono když se tam nedá to plazmový tak to má tendenci zklouznout k transportním. BSG sem už vysvětloval a na ST moc nekoukam takže nevim jestli se mu to podobá.
Doufam že ti tyhle opovědi stačí

.