Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Ori vs. Alterani

Ori vs. Alterani

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Ori vs. Aurora

Anketa končí za 25.4.2012 17:25:51

Ori
20
23%
Aurora
66
77%

Celkem hlasů : 86

Příspěvek 02.8.2009 09:33:00
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

tak to rozhodně ne. Neprošel štítem Jumperu v 311 a neprošel Daedalem, jestli to teda byl dron, co stříleli Asurani v Lifeline
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 02.8.2009 09:56:11
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Bože to je zase díl, kde by bez tej dokonalosti jinak dost slabejch štítů Jumperu nevydrželi ani pár minut a Sheppík by pak nemohl s lodí cáknout do moře, i když to mohl udělat už hned na začátku, nechápu jak ten chlápek může mít tak dlouhý vedení... :D Osobně to beru, jako že projde čímkoliv a nebo maximálně neprojdou všechny ale většina jo... :wink:
Jinak to tvoje ti neberu g.o.de, ale spíš to beru tak, že povznesený s povzneseným si to rozdat podle pravidel klidně můžou (to v rozporu s pravidly bylo možná to léčení Teal'ca a ty halucinace pro Daniela, ale to bych bral tak, že byla sama v jiný Galaxii, kde na ni Antikové jaksi neviděli, nebo tak nějak) a Adria po spuštění archy byla podle mě zhruba stejně silná jako Morgan, ale jednak Morgan takhle silná byla celej svýj povznesenej život a uměla s tím jaksi pracovat, naporti Adrii, která se ještě ani nevzpamatovala z toho oslabení a už ji šel někdo po krku, navíc stejně když nad tim tak přemejšlim, tak mi příde, že pokud dou dva povznesený do souboje, tak zařvou oba bezpodmínečně stejně jako Oma a Anůbis... :)
Pak ještě nesmim zapomenout poznamenat, že ty srovnání, co tu psal BigQ@123 je úplně uhozený, protože vychází hned z dvou úplně jinejch epizod a to je pak jako srovnávat Hatak s křižníkem Ori v díle 09x20 Camelot... :lol: Pak ještě to jaksi tady mluvil o tom jiskření na palubě, no to je asi takovej efekt jako u našich BC-304řek, když se na můstku přetrhne parní potrubí... :lol:

A těm, co zastávaj názor jako třeba Scortis, že Aurora se ZPM a dostatkem Dronů sejme kolem 10 křižníků Ori můžu vřele doporučit svoji povídku, pokud nevadí její délka, ale to je na úvážení každýho... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 02.8.2009 10:23:43
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

někdo tady říkal že Orion byla vylepšená třída Aurory....by mě zajímalo jak ste na to přišli...přece jen vydržela pouze pár zásahů do štítů a pak doceal dost ran z úlu když museli vypnout štíty aby mohli vypustit drony...tak tady netvrďte že by si orion dal 10 Ori WC když to není pravda...žádná loď by si nedala 10 Ori WC...to je pěknej nesmysl... opět se ejndou předvedli scénáristi...prostě orion musel vydržet tak dlouho na zničení jednoho úlu aby pak daedalos mohl střelbou do hangárů vyřadit úl...toť vše

Příspěvek 02.8.2009 10:31:30
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ehm... tady se říkalo že Aurora se Z P M podobná Orionu by dala 10 křižníku Ori, přístě zkus pořádně číst a až pak zpochybňovat... :wink:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 02.8.2009 11:07:29
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Prostě aurora bez ZPM prohraje a se ZPM si je s mateřskou lodí ori rovna.Je to JENOM muj názor.

*Jack* píše:
Pak ještě nesmim zapomenout poznamenat, že ty srovnání, co tu psal BigQ@123 je úplně uhozený, protože vychází hned z dvou úplně jinejch epizod a to je pak jako srovnávat Hatak s křižníkem Ori v díle 09x20 Camelot... :lol: Pak ještě to jaksi tady mluvil o tom jiskření na palubě, no to je asi takovej efekt jako u našich BC-304řek, když se na můstku přetrhne parní potrubí... :lol:

Co sem viděl,to sem viděl.Štíty na lodích třídy aurora jsou prostě slabý.Se ZPM by byly určitě dobrý jako na odyssey,ale bez nich NE.

Příspěvek 02.8.2009 11:25:02
david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Rovna určitě ne Oriun se ZPM je daleko lepší a výkonější než ori wc a jenom mimo Topic kde maj ori záchody nebo kde je záchod v teltacu já ho nikdy nikde neviděl
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 02.8.2009 11:54:44
Major General
Major General

Odpovědět s citací

já umím číst a i tak mi to přijde jako pěkná kravina, aby Aurora se ZPM (Orion) dala 10 Ori WC to ej hovadina...na to by neměla...ale pokud máš takovej názor tak ti ho brát nebudu toto si zase myslím já...

Příspěvek 02.8.2009 12:13:05
Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Těch 10 jsem asi trochu přehnal. Ale takový 4-5 by podle mě bylo reálný samozřejmě za předpokladu že drony projdou wc štítem jako že asi jo.
Edit: počítám samozřejmě loď vybavenou ZPM
Naposledy upravil Scortis dne 02.8.2009 12:47:26, celkově upraveno 1
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

Příspěvek 02.8.2009 12:31:50
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

co 10? rovnou tisíc!co tisíc? rovnou milion když už jsme v tom :)
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 02.8.2009 13:26:18
david.p41 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

tolik lodí ani ori nemají, a já bejt antikama tak vytvořím cca 3 km dlouhou loď napájenou 30ZPM která by měla jen štít,HP,podsvětelnej pohon,tisíce dronů a zhmotňovač na drony a tím by dali kohokoliv kdo by se jim podtavil.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 02.8.2009 13:40:59
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

V tom případě jsem rád, že Antik nejsi. To by se totiž SGA rovnou mohla přejmenovat na Stargate: Andromeda. :roll:

Příspěvek 02.8.2009 14:11:36
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No jo těch deset je asi na jednu Auroru moc, to sem asi přehnal, ale těch čtyři až pět mi už příjde reálných, ale zase to je hodně závislé na posádce a jejích schopnostech, proti přesile už to rozhoduje docela dost... :)
2 g.o.d: Kdo tu mluvil o tisících... :wink:
2 BigQ@123: To by měly když Odyssea má, nebo spíš měla ZPM, tam už by se to lišilo jen tím, že jedna má asgardský a druhá antický štíty, ačkoliv v tom taky takovej rozdíl nebude... 8)
2 david.p41: Nj to by někdo musel dát nejdřív antikům mozek a chuť válčit... :)
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 02.8.2009 14:30:34
Major General
Major General

Odpovědět s citací

ale jedna taktika na deset WC Ship je...být jím stále za prdelou a prat do nich tisíce dronů....pak by to opravdu aurora mohla vydržet protže ty jejich modrý kuličky budou jen o něco málo lepší než y z hataku...a stěma by si podle mě měl štít auror f pohodičce poradit...i pokud bude napájen ZPM....takže teoreticky by to vlastně vyjít mohlo...

Příspěvek 02.8.2009 16:45:59
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Na něco zapomínáte... ta vaša slavná Odysea s jejíma über šítama je poháněná ZPM... bez něho má štíty srovnatelný s Hatakem... nic víc... to má Aurora 100%lepší štíty i bez ZPM...

Orion musel držet, tak dlouho, aby něco udělali... zapomínáš taky na něco... Aurora je 1 vs 1 určitě lepší, řekli to tam hodněkrát, jenže A byli tupci a posílali to proti přesile, kdy by to neutáhla žádná loď... takže Orion držel celkem dost... Jelikož jsou Ori a A techy podobný, tak budou mít i stejnou sílu/výdrž, ne?

Btw ten Dron a Jumper... taky ten úhel dopadu, ho to jen lízlo a odrazilo se to... když vás lízne kulka, taky vám neproletí rukou omg...

Srhnu to... naše 304 bez ZPM vydrží hovno, to je pravda... ale rozhodně Aurora bez ZPM vydrží víc... a vy tu srovnáváte "náš" štít napájenej ZPM se štítem bez něho... kreténi :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 02.8.2009 21:04:42
arakan Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

na sg wiki je napsany za pouze anticke, asgardske a cestovatelske stity odrazeji drony :wink:
a ori stity to pretezuje :twisted:

PředchozíDalší

Zpět na Technologie