Day Four za mnou a skoro bych řekl, že ten Torchwood je tam za rušivý element

Po celou dobu příjemně politicky mrazivé a nevybíravé a pak tam najednou naběhne Harkness a Ianto jako dva superhrdinové

No ještě že ta atmosféra díky tomu, co se stane hned na to, zůstane. Jdu na pátý den, prozatím to je 5/5...
EDIT. Dokoukáno. Wow, to bylo
silné. CoE rozhodně stojí vysoko v mém osobním žebříčku, i když chvílema jsem zapomínal, že se dívám na Torchwood a ne na nějaké politické drama

Nic proti tomu, rozhodně já nenamítám ani ň, ale možná by se RTD měl zamyslet, jestli nechce do regular castu pro příště zakomponovat více politiků, protože tady mi připadalo, že 70% času se nekoukáme na tzv. hlavní postavy
Ale každopádně 5/5 a velmi, velmi dobrá úroveň. Z Day Five bych, kde jsem očekával optimistický fight back a dostal todle, mě hlavně zaujaly tři momenty. Zvláště vražda vlastní rodiny, cardiffské pouliční rvačky a ten Jackův vnuk, to byly okamžiky, které se mi zapsaly hluboko do análů.
Ianto mě zase tolik nevzal, rozhodně méně, než double feature smrt Tosh a Owena. Ona to taky v jeho případě byla opravdu lamovitá smrt, žejo.
Jo a nevím, kdo to teda vymyslel ze scénáristů, ale velmi kvalitní využití dětí jako navozovače strachu. Už od dob Kukuřičných dětí se přece ví, že správně strašidelně se chovající děti jsou... strašitelné více, než nějaký Jason. Well done!
Tak nějak doufám, že za nějaký měsíc začne bude Torchwood pokračovat, i když mi teda dělá problémy představit si, jak by to vypadalo s Hubem v luftu a po událostech CoE, kde v porovnání s tím černým komandem nebo i tím černým generálem z UNIT Torchwood staff vypadal
takhle malinkatej...