Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Dr. Who Torchwood

Torchwood

seriál o poutníkovi časem, který zachraňuje vesmír a s pomocí kolegyně ze Země i naši planetu ...

Příspěvek 07.2.2009 09:42:40
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak bych řekl, že se pomalu blíží čas to tady oživit. :smile:
První oficiální trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=8JG9cNqvtCo

A vypadá to rozhodně zajímavě. :D
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 08.7.2009 11:10:42
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Repost, dojmy.

Tak jsem si (více méně na doporučení bsg.cz) stáhl pilot Torchwoodu, "britského Thresholdu", nebo pro realie lidí znalých jen SG "něco jako NID seriálu", a jsem z toho tak nějak příjemně naladěn. I když teda je to na můj vkus tak trochu moc "BBC" - kdo jiný než Britové dovede udělat z totálně hot Indiry Varmy v Rome nudnou treskovitou Indiru Varmu s trvalou jako z 80. let v Torchwoodu?

Je rozhodně supr, jak lamovitě a sebeprospěchářky se všechny postavy chovají (ve srovnání právě třeba s Thresholdem; Dr. Who jsem neviděl ani minutu) a že je to takové dost ušpiněné a underachieverské - že hlavní mystery setting spočívá v tom, že prostorová trhlina sem tam hází do Cardiffu "šmejd z vesmíru" se kterým se vypořádává supertajná organizace Torchwood, sestavená z jednoho inkopetentního pošuka vedle druhého. Což je supr.

Zatím z toho mám takový dost podobný pocit jako z pilotu Farscape - což asi není tak úplně od věci, protože to má hodně styčných bodů - včetně supertestosteronového hlavního velitele, trvalé, uvozujícího setupu "vykulený nováček v obskurdním prostředí"... a toho, že to mají na svědomí Britové (v případě Farscapu teda britové-trestanci, ale nešť).
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 12.7.2009 01:06:06
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Wow, 1-07 zatím moje nejoblíbenější. Ta střihová sekvence v 35. minutě je dokonalá! A berou mě ty osobní konce episod ve dvou lidech; další věc, co mi připomíná Farscape. Nesmím zapomenout ani na to, že to zdaleka není tak moc plné pošuků, jak tvrdila BSG.cz (i když co já vím, co je v 2. řadě).
Obrázek

Příspěvek 13.7.2009 12:37:21
Major General
Major General

Odpovědět s citací

OK, S1 dokoukána. Posledních deset minut bylo sice dost WTF ("Jack je mrtvý. Ne není. Už zase je. Ne není. A už zase je". :lol:), ale mělo to leccos do sebe. Pořád tomu něco chybí aby se to vyrovnalo (když už to furt srovnávám) Farscapu, ale nemůžu vypíchnout, co to je (například ten konec s Abadonem mi přišel takový hrozně moc cheesy i dáky Borrowmanovu hereckému projevu/režii... ale dovedu si to představit míň cheesy v FS). Každopádně, pomalu začnu stahovat S2. A zase, nepříjde mi to tak moc lamovitý, jak se obecně tvrdí. Co se postav týče, já nevím, opět to mám evidentně jinak, než třeba Tar-ara, protože se mi líbí většina kromě Ianta (kdyby tam nebyl, tak si toho snad ani nevšimnu, Teyla hadra), že tam není nikdo dokonalý (viz. rozhoďnožka Gwen) a ta sebedestruktivnost Owena je supr a prostě líbí se mi ten konec série á la "když se sere, tak sere" jak jdou všichni proti všem a nějak tak kulminují ty osobní věci z celé řady.
A jelikož jsem neviděl DW, byť velmi obecně vím, o čem je, tak vítám, že nejsou nějaké užší reference a pozemšťani neví o emzácích a tak.
Obrázek

Příspěvek 13.7.2009 15:15:36
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak příští serku si užiješ víc, aspon já ano, oproti 1 mě 2 velmi líbila a příběh v ní mi přišel více propacovaný... 3 serka no ta ted skoncila a radsi nebudu zminovat..... ale to proc Jack zmizel se v ní nedovíš by ses musel podívat na 3 radu Doctora, tedy konečné díli.... ale...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 13.7.2009 19:56:31
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Co je s S3? Je špatná bo co?
Obrázek

Příspěvek 13.7.2009 21:20:18
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No špatná se nedá říct, ale zklamání.... aspon pro mě....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 13.7.2009 21:46:41
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

zklamání? Pro mě to byl zatím to nejlepší co Torchwood potkalo :D Konečně se člověk nemusí za to stydět :lol:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 14.7.2009 00:35:36
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Hmm, takže ze třetí série jsem úplně zmatenej a nevím, jestli se mi to nakonec líbilo nebo ne.
Toto je spoiler!!!:
Začátky geniální. Prostě se ukáže, že ten párek lidí v Torchowoodu je pro všechny snadný cíl. Na podstatu Jackovy nesmrtelnosti jsem byl zvědavej už dlouho. A ta regenerace a následné zalití... Boží!
Ufounek byl imho až moc dělanej jako mocnej a strašidelnej, když to byl jen obyčejnej galaktickej výrobce drog. Samotnej Jack by ho ze svých cestovatelských let mohl znát. A kde je kupříkladu Martha s telefonem? Tu Doktoří tupost ohledně Harriet Jones a zodpovědnosti celkově rozdýchávám doteď. No nic...
Konec byl až moc hrr a nějak mi neseděl s tím nadhledem prvních dílů.

Kdyby natočili regulérní sérii, mohli by to rozvést. Takhle to bylo na konci naplácané a hlavně Jack mi nepřišel jako Jack.
Ta relativní lehkost minulých sérií se jim asi povedla nechtěně a já to i chápal. Ale to jsem netušil, že se mi vážný Torchwood nebude líbit.
Toto je spoiler!!!:
Jackie Boy to vzdal a nechal to tu napospas. No jsem na něj pak zvědavej, až se připlete k Doktorově regeneraci. Zazvonil tvonec, a Torchwoodu je konec...

Raynor: První dva a poslední dva díly druhý sérky se mi z Torchwoodu líbily zdaleka nejvíc.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 15.7.2009 06:43:32
starpep Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kdybyste chtěli Titulky na 3.řadu Torchwoodu tak jsou na stránce :
http://doctorwho.dobrodruh.net/

Příspěvek 15.7.2009 23:21:28
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Holy Molly! :shock: Tak jsem si dneska shlédla celou S3 Torchwoodu a teda, naprosto super. A jsem ráda, že jsem si to nechala na doma, protože snášet to s nadšenými výkřiky na FFku, to bych si to zdaleka tak neužila.
Jasně, chyběla tomu lehkost a nadhled předchozích sérií, ale mně nevadí, že už tam nebyly lamy. Ať si místní Torchwooďáci stěžují, jak chtějí (míněno ty, které se opíjejí po večerech na FFku)
Toto je spoiler!!!:
Poslední díl jsem prakticky celý prořvala. Upřímně, kdo se může Jackovi divit? Taky bych se na to vykašlala. A Barrowman tu ukázal, že dokonce umí i hrát, když chce. Docela se to vyvinulo jako zajímavý politický thriller (které já jinak celkem nerada), a nakonec ministerský předseda vyšel ze všeho jako hajzl největší.
Hodně zajímavý nápad byl postavit do centra příběhu obyčejného úředníka. John Forbisher byl od začátku nastrčená figurka, a ten závěrečný zvrat s jeho sekretářkou jsem tedy nečekala. A při jejím "projevu" ve vězení mi šel mráz po zádech. Opravdu skvělý nápad. I když byl tedy jeho čin nakonec zbytečný. O to to bylo tragičtější. Vážně, takovou podpásovku bych od stejných autorů, kteří psali předchozí dvě série vůbec nečekala.
Asi jsem ovlivněná tím, že jsem to viděla v kuse a ještě se mi to nestihlo rozležet, ale nesouhlasím, že to bylo moc uspěchané. Podle mě to gradovalo pěkně postupně. Myslím, že by se to dalo považovat i za regulérní sci-fi minisérii, odtrženou od TW celkově.
Hodně by mě zajímalo, kde se Jack objeví znovu. V podstatě se z něj stala tragická postava jako Doctor. Lidi kolem něj umírají částečně jeho vinou (nebo úplně jeho vinou, co si budeme namlouvat), a on s tím nemůže nic dělat.

Jen mě v tom chaosu napadlo - to nemají zkušenosti se závislostí na drogách? To nevědí, že když jim teď dají 10%, tak za čtyřicet let přijdou znovu a budou chtít další a víc?

Každopádně já jsem nadšená. Napodruhé už to určitě nebude tak skvělé, ale oproti těm lamerským příběhům z 1. a 2. série tohle bylo super. Míň dílů, jeden děj, ale o to napínavější.
Teď budu netrpělivě čekat na soundtrack. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.7.2009 23:45:47
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak já jsem dokoukal včera odpoledne... nechal jsem to odležet a výsledek?
Toto je spoiler!!!:
Jo, docela se mi to líbilo. Sice mě to neudrželo u obrazovky tak, abych to zkouk najednou, ale dívat se s menšími mezerami mi nijak nevadí. Bylo to chvílema divný, chvílema zmatený, ale některé silné momenty byly opravdu MOC silné. Ianta jsem teda zrovna neoplakal. Spíše mi bylo líto Forbishera, potom silný moment byl před Jackovým výbuchem... vůbec, gradace jim jde parádně. Z hudby mi při těhle scénách běhal mráz po zádech.

Celkové hodnocení není na pět a půl pračky Whirpool, ale takové dobré čtyři pračky to má určitě...

Toto je spoiler!!!:
Možná jen jeden moment, při kterém jsem měl chuť ukousnout kus počítače a znechuceně ho vyplivnout. Gwenina mezera mezi zubama mi vadí už... no... třetí sérií. A ta scéna, jak běžela s dítětem v náručí a vyceněnými zuby... ta mě straší ve zlých snech. ;-)
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 24.7.2009 13:14:25
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Torchwood S2 dokoukán. Zítra jdu na S3. K S2 konci musím říct, že impresivní. Skutečně, Torchwood je snad první seriál, kde se evidentně nebojí pohřbít členy hlavního castu. Jistě, v Lostu taky kde kdo zemřel, jenže v Lostu hraje asi sto padesát postav. Nejde snad o to, že seriály s umírajícími hlavními postavami jsou lepší, ale nabízejí jinou paletu emocí - takových, které se normálně moc nevyskytují v jiných seriálech. Hlavní záporák 2-13 mohl teda být lepší, ale you can't always get what you want...
(i když teda díky OST s jeho vůbec nespoileroidně pojmenovanými songy 'The Death of Dr. Owen Harper' či 'Death of Toshiko' jsem samozřejmě věděl, co se stane)

Ke zbytku S2 že se mi líbil. Nejvíce asi Something Borrowed (supr komedie), A Day in the Death (supr narativ), Adrift (znovu supr narativ) a Meat (supr Rhys). Naopak Out of the Rain mi přišel takový nudný, úvod řady mě taky nezaujal. Owen v S2 už tak cool sebedestruktivní nebyl (navzdory jeho první smrti), naopak tam dost převažovala Gwen a Rhys. Ianto byl o něco víc před kamerou, ale stejně bych ho hodnotil jako nejmíň zajímavou postavu.

Celkově se těším na ten "velkolepý" CoE, protože zatím se mi (navzdory mnoha působivým momentům) Torchwood do top ten scifi seriálů asi nedostal...

Každoopádně - ten nový Dr. Who, myslím ten s Tennantem a tím plešounem ještě před ním, ten se od Torchwoodu liší nakolik? Pořád někde čtu, že Torchwood je dospělejší a vážnější, takže se tak nějak bojím, že Who je takový seriál pro předškolní děti...
Obrázek

Příspěvek 24.7.2009 13:48:31
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

No tak pro "předškolní děti" opravdu Doctor Who není, neliší se tolik, jenom narozdíl od Torchwoodu hlavní hrdina ví co dělá :-D (ok to Jack v TW taky, ale stejně) a namáš tam líbačku každej s každým v každým díle :-D Doctor Who je vlastně pro všechny, TW je víc pro dospělí a pro děti je hlavně Sarah Jane Adventures. Mě teda ale TW baví ze všech DW seriálů nejmíň (Kdyby tam nebyl Jack tak na to ani nekoukám)
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 24.7.2009 22:26:23
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Doctor je hodně jiný. Jednak je v něm o hodně méně leteckých záběrů na Cardiff a dvak je spíš hravý než temný (většinou). Ale hlavně každý díl je takřka úplně jiný žánr..
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

PředchozíDalší

Zpět na Dr. Who