Kód: Vybrat vše
http://www.edisk.cz/stahni/35906/DotA.rar_679.75KB.htmlTady je má první povídka. Doufám, že se vám bude líbit. Omlouvám se za to, že je to psaný spíš jako scénář než povídka. DotA se odehrává během 6. řady.
Když se vám to líbit nebude tak mi alespoň napište, co se vám tam nelíbí, popřípadě navrhněte i úpravu.
Destiny of the Asgards
Peagasus, Atlantida
Podplukovník John Sheppard šel chodbou, když se dveře nalevo od něho otevřely a z vyšel z nich major Lorne.
Lorne:„Podplukovníku.”
John:„Majore.”
Lorne:„Už se doktoru MacKayovi podařilo objevit domovskou planetu ztraceného kmene asgardů?”
John:„Naneštěstí ne. Našel asi 217 možných planet. Jeho výpočty jsou založeny na tom, že se jejich domovská planeta nemůže nacházet na území ovládaném wraithy, protože by je už dávno našli a zničili. ”
Lorne:„Ale wraithové jsou téměř všude v této galaxii.”
John:„To máte pravdu. Ale wraithové se zajímají jen o svá loviště, která jsou jen na planetách, schopných udržet život, a domov asgardů má toxickou atmosféru. Z fyziologického hlediska jsme si s asgardy a wraithy hodně podobní, takže co je toxické pro nás je toxické i pro ně. Dalším vodítkem je to že nepoužívají brány jinak by se neopovážili použít ateral device.”
Lorne:„A proč sem letí Odyssea?”
John:„Podplukovník Carterová si myslí, že by nám asgardské jádro mohlo pomoci s hledáním, kdybychom ho připojili k antické databázi.”
Lorne:„A proč prostě nepošleme antickou databázi na Zemi?”
John:„Kopie databáze antiků mohla zůstat dávno ležet na harddiscích na Zemi, ale prezident a IOA se báli případného zneužití a odůvodnili to tímto:„A co když by někdo ukradl výzkum a povznesl se, nebo znovu postavil replikátory, a tentokrát daleko nebezpečnější." Poslat ji nemůžeme, protože je příliš rozsáhlá.”
Během této konverzace nastoupili do teleportu, transportovali se do hlavní věže do místnosti s bránou a vyšli schodiště, kde na ně čekal netrpělivý Richard Woolsey, velitel Atlantidy.
John:„Jak si vede Odyssea?”
Operátor u antické konzole (OAK)-Dálkové senzory:„Měla by tu být za 7,6,5…”
Vesmír na Atlantidou
Díváme se do prázdného nekonečného vesmíru. Po pár sekundách se otvírá hyperprostorové okno a z něho vystupuje battlestar Odyssea (je to hybrid Galacitcy, Pegasa a známé Oddysey)-jestli to někomu vadí tak ji považujte za normální BC-304.
Můstek na BS Odyssee
Vidíme celou SG1(Dr. Daniel Jackson, Podplukovník Samantha Carterová, Podplukovník. Cameron Mitchell, Teal´c a Vala Mal Doran) a pak se pomalu otáčí směrem k CO, který vstává z křesla a jde k oknu. Není to nikdo jiný než Jack O´Neill. Jack uděluje pokyn COM důstojníkovi, aby kontaktoval Atlantidu
Jack:„Tady je brigádní generál Jack O´Neill, komandér BS Odyssea. Můžeme se transportovat?”
Operátor u antické konzole (OAK)-COM:„Máte povolení k transportu.”
Atlantida
John, Richard a Lorne stojí před SG. Z postranní chodby (vedle schodiště) se vynoří dr. MacKay. O chviličku později se objeví typický záblesk agardského transportního paprsku a objeví se SG1, Vala a Jack.Všichni přítomní se pozdraví, usmějí se na sebe a pak se odeberou do zasedací místnosti. Jako obvykle se Rodney rozhovoří o jeho úsilí, které vynaložil navzdory nelehkému úkolu. Po několika předlouhých minutách ho přeruší John.
John:„Všichni víme jak nelehký je to úkol, ale jestli nezavřeš svá ústa a nesedneš si, tak tě asi střelím. A tentokrát tě žádný antický štít nezachrání.“
Rodney se „uraženě“ posadí a Sam začne povídat.
Vala (sedí vedle Johna a Daniela)-potichu k Johnovi:„ Vážně by jste to udělal?“
John:„Ano, ale jen wraithským stunnerem.“
Sam:„ Doufáme, že nám asgardské jádro pomůže najít polohu asgardské domovské planety. Pokud se nám ji podaří najít, tak tam pošleme Odysseu, kterou schováme za nějaký měsíc nebo planetu.“
Jack:„A co když tam žádný měsíc nebo planeta nebude?“
Sam:„No...“
Rodney:„Tak schováme Odysseu za hvězdu.“
Jack:„A co když tam nebude i hvězda?“
Rodney:„Planety vznikají…“
John:„Rodney.“
Rodney:„No prostě když je tam planeta, tak tam musí být i hvězda.“
Sam:„ Vyšleme 2 puddle jumpery ve stealth módu. První jumper bude mít za úkol scannovat planetu, najít základnu asgardů a pokusit se ji infiltrovat. Druhý jumper bude udržovat rádiový kontakt mezi prvním jumperem a Oddyseou, v případě nouze se z něho stane záchranný tým. K infiltraci použijeme dva obleky, které byly získány během předešlého kontaktu s asgardy.
Mitchell:„A kdo v nich bude?“
Sam:„Nejlepší volbou je Daniel a Rodney.“
Rodney, Daniel-najednou:„Co.“
Sam:„Daniel umí jejich jazyk a Rodney se zase vyzná v jejich technologii. Tyto obleky by je měly ochránit před senzory, které by je mohli kompromitovat. Jejich úkolem bude zjistit, co mají asgardi v plánu a to za pomocí tohoto krystalu (ukáže krystal).“
Jack:„Co je na něm tak zvláštního?“
Sam:„Tento krystal byl navržen asgardským jádrem. Skládá se z obyčejného krystalu a bluetooth zařízení, které jakmile bude připojeno, umožní Danielovi, Rodneymu a jumperu 1 bezdrátový přístup do asgardského systému.
Daniel:„Sekundárním úkolem bude, získat zpět Janusovu krabičku.“
Jack:„K čemu nám bude?“
Sam:„Ta krabička obsahuje jeho celý výzkum. Výzkum, který byl anickou radou považován za nebezpečný ne-li přímo hazardní, by…“
Daniel:„By v rukou asgardů mohl napáchat spoustu škod.“
Jack:„A co až ho získáme?“
Sam:„Tak ho prozkoumáme a když bude třeba, tak i zničíme.“
Woolsey:„Rád bych vám všem připomněl, že všechny získané informace budou vyhodnoceny zpět zde, na Atlantidě, předloženy IOA a prezidentovi U.S.A., kteří teprve rozhodnou, co dělat. Rozumíte (koukne na Johna a pak na Mitchella, kteří na něho kývnou, pak i na Jacka, který si hraje s hodinkami).
Dr. Radek Zelenka-COM:„Tady dr. Zelenka, asgardské jádro je už téměř připojeno k antické databázi.“
Všichni se zvednou a jdou za Zelenkou, který je ve věže vědomostí.
Věž vědomostí
SG-1, Jack, John, Rodney, Lorne a Woolsey vstupují do nejvyšší místnosti ve věži vědomostí. Celá místnost je velmi prostorná a plná antických konzolí. Naproti dveřím je asgardské jádro, u kterého stojí několik techniků a Radek, který právě zmáčkl symboly na asgardském panelu. Obrazovka asgardského jádra se okamžitě rozsvítí.
Radek-k technikům:„Dobrá práce.“
Sam přistupuje k Zelenkovi.
Sam:„Výborně Radku.“
Radek:„Díky.“
Rodney-přistoupí k Sam a potichu jí řekne:„Neměla bys ho podporovat.“
Sam a Rodney zadají úkol jádru.
Rodney:„Tohle chvíli potrvá a já dnes ještě neobědval, takže…“
Rodney se otočí, ale nedokončí větu, protože se všichni na něho koukají tak trochu vražedným pohledem, a tak projde přihlížejícím davem a zmizí ve dveřích.
Balkón na jedné z vyšších věží
Daniel se zamyšleně opírá o zábradlí balkonu, když se dveře otevřou a objeví se Vala. Je krásný západ hvězdy.
Vala:„Tak tady jsi. Víš co všechno jsem musela udělat, abych tě našla. V řídící místnosti jsem musela přesvědčit Chucka, aby mi tě na detektoru známek života našel…“
Daniel:„Co se děje.“
Vala:„Nic, jen jsem tě hledala. A Co tu vlastně děláš? Nevypadáš na to, že by jsi si prohlížel západ hvězdy.“
Daniel:„Přemýšlel jsem o asgardech. O tom, jaká to byla šlechetná rasa v porovnání s jejich ztracenými bratry…“
Vala:„Chápu jak se cítíš…“
Daniel:„Vážně.“
Vala:„No, když jsem byla ještě „vězeň“ v SGC, tak jsem si přečetla nějaká ta tvoje hlášení.“
Daniel:„Asgardi z Idy bojovali proti goauldům a jim podobným tyranům všemi možnými způsoby. Nikdy by neudělali něco co by ohrozilo milióny lidských životů nebo dokonce celou galaxii. Dokonce dávali přednost lidskému životu před svým. A to se jim stalo osudným. Doufám, že se nám podaří zjistit co mají v plánu a pokud to bude něco špatného, tak to i…
Mitchell-COM:„Danieli, Valo Sam a Rodneymu se podařilo najít domovskou planetu asgardů.“
Věž vědomostí
Daniel a Vala vstupují do místnosti s jádrem ve věži s vědění.
Daniel:„Tak co jste našli?”
Sam:„Asgardské jádro našlo jednu jedinou planetu v antické databázi P9X-317, která vyhovuje zadaným parametrům.”
Sam se přesune od asgardského panelu k antické konzoly, kde na notebooku zmáčkne pár kláves. V celé místnosti zhasnou světla a uprostřed se objeví veliká holografická projekce již zmíněné planety s pásem asteoridů a obíhajícím měsícem.
Mitchell:„Opravte mě pokud se mýlím, ale není tento scan planety trochu zastaralý?”
Sam:„Máš absolutní pravdu...”
Rodney-skočí Sam do řeči:„Asgardi se zde usadili před přibližně 10 000 lety (Rodney se nadechuje)...”
Sam:„Tento scan nám poslouží jako reference, až...”
Rodney:„…až budeme z jumperu scanovat planetu.”
Sam:„MacKayi tohle není soutěž.”
Rodney:„Ale…“
John:„Rodney.”
Jack:„Pánové je zábavné vás poslouchat, ale myslím, že máme něco na práci.”
Sam:„Nový scan porovnáme se starým a snad se nám podaří objevit asgardskou základnu.”
Jack:„A co když základnu neobjevíme?“
Sam:„Pak se vrátíme zpět, ale předpokládejme, alespoň prozatím, že ji najdeme.“
Jack:„Ano, předpokládejme.“
Daniel:„A co bude s asgardským jádrem? Víme přece, že vydává stopu, kterou když dokážou zachytit Oriové, tak i určitě tento ztracený kmen asgardů.“
Sam:„Souhlasím, proto ho raději necháme zde. Na palubě Odyssey by nám bylo vypnuté k ničemu a navíc by trvalo nějakou dobu než bychom ho přemístili.“
Můstek na BS Odyssee
SG-1,Vala, Jack, John, Rodney a Lorne jsou na palubě BS Odyssey.
Jack:„Atlantido tady Odyssea, jsme připraveni.“
Richard:„Hodně štěstí generále, Atlantida konec.“
Jack-k HP(=hyperspace) důstojníkovi:„Vezměte nás na P9X-317.“
HP důstojník:„P9X-317, ano pane. Otevírám HP okno za 5,4,3…
BS Odysea vstupuje do HP.
Zbrojovna na BS Odyssee
Jedna z menších zbrojoven, ačkoliv je zde poměrně slušný arzenál (od raketometů přes p-90, zat-guny až po C-4).John, Lorne, Mitchell, Teal´c a několik marináků se vyzbrojují, když přijde Sam.
Sam-k Mitchellovi:„Poslyš Came, je mi vážně líto, že nemůžu jít s vámi…“
Mitchell:„Podívej Sam, já vím, že tě chce Jack mít na můstku, a abych řekl pravdu, tak i já se cítím lépe (Sam na něho koukne), když nám někdo tak schopný bude krýt záda.“
COM-důstojník:„5 minut do cílové destinace. Všichni na svá místa.“
Sam:„Hodně štěstí.“
Mitchell:„Díky (k Sam). Slyšeli jste, je na čase vyrazit (k ostatním v místnosti).“
Hangár 1 BS Odyssea
John, Lorne, Mitchell, Teal´c a několik marináků se stupuje po schodech ke 2 puddle jumperům. Hangár je plný pracujících techniků. U jednoho puddle jumperu stojí Rodney a Daniel, oba jsou v asgarských oblecích, ale helmy drží v ruce. Do puddle jumperu 1 nastoupí John, Rodney, Daniel, Mitchell a Teal´c. Do puddle jumperu 2 nastoupí se třemi mariňáky a jedním doktorem. Oba puddle jumpery se vznesly (asi 30-40cm) a popoletěly k výtahu, který je vyzvedl na přistávací dráhu.
Měsíc u P9X-317
Nad měsícem se objevují HP okno, ze kterého vystupuje BS Odyssea.
Můstek na BS Odyssee
Jack sedí v křesle, na můstku stojí Vala a Sam dělá EO (výkonného důstojníka).
Jack:„Hlášení.“
Sam:„Odyssea se nachází ve stínu měsíce.“
Jack:„Výborně. Jak jsou na tom jumpery.“
Sam:„Jumpery 1 a 2 jsou připraveny ke startu.“
Jack:„Jumpere 1 a 2 máte zelenou a hodně štěstí.“
Přistávací dráha 1 BS Odyssea
Jack:„Jumpere 1 a 2 máte zelenou a hodně štěstí.“
Jumper1-John:„Rozumím.“
Jumper2-Lorne:„Rozumím.“
Oba jumpery vzlétly a během pár vteřin se zamaskovaly. Jumper 1 si to zamířil na geostacionární dráhu planety P9X-317, kdežto jumper 2 jen vyletěl ze stínu měsíce.
Jumper 1 po obletu P9X-317
Rodney stále něco mačká na svém netbooku. Ostatní na něho nervózně hledí, až to John nevydrží.
John:„Už jsi něco našel?“
Rodney:„Vždyť ses mi na to ptal před chvílí.“
John:„To bylo před půl hodinou.“
Rodney-koukne se na hodinky:„Máš pravdu. No porovnal jsem scany a podařilo se mi snížit rozlohu území...“
John:„Jak moc?“
Rodney:„Asi tak na půl planety.“
John:„Rodney!“
Rodney:„Většina uzemí se za těch 10 000 let změnila. Navíc ta planeta obsahuje velké množství plynů, které jsou nabity statickou elektřinou, což ztěžuje práci senzorům."
John:„Říkal jsi že ji najdeš.“
Rodney:„To ano, ale…“
Lorne:„Podplukovníku Shepparde, zachytili jsme loď letící HP k planetě. Scannerům se ale zatím nepodařilo určit velikost nebo druh lodi, ale podle rychlosti tipoval bych to na asgardy.“
John mezitím zobrazil HUD, ale žádnou loď neviděl.
John:„Rodney jak to, že ji nevidíme!“
Rodney:„Propojil jsem jumper s mým netbookem a využil jeho výpočetní výkon, abych urychlil pátrání, čímž se snížila citlivost senzorů…“
John:„Hlavně je zase koukej zprovoznit.“
Rodney rychle něco namačkal na netbooku, odklikl enterem a senzory naskočili. Na HUDu byla rychle se blížící loď.
Rodney:„Ta loď tu bude za 15 sekund.“
Nad P9X-317 se objevilo HP okno, z něho se vynořila asgardská loď a zamířila k planetě. Jumper 1 se pustil za lodí, která už vletěla do husté toxické atmosféry.
Rodney:„Co to děláš?“
John:„Letím za ní. Máš snad lepší způsob jak najít tu asgardskou základnu?“
Rodney:„Momentálně ne.“
John-COM:„Jumpere 2 tady jumper 1, pronásledujeme příchozí loď.“
Lorne-COM:„Rozumím, hodně štěstí, konec.“
Asgardská loď se neustále vzdalovala od jumperu. Jedinou navigaci Johnovi poskytoval HUD displej, neboť přes přední sklo byly vidět jen husté mraky. Před sklem probleskl blesk.
John:„Co to k čertu bylo?“
Rodney:„Blesk. Jak už jsem říkal, atmosféra obsahuje plyny nabité statickou elektřinou.“
Mitchell:„A co když nás nějaký blesk zasáhne?“
Rodney:„Teoreticky by to jumper měl přestát. V praxi…“
Mitchell:„To radši nechci vědět.“
Po chvíli se ale ozvalo pípání a varování na HUDu. Příčinnou byla rychle se zvyšující teplota na přední části jumperu, obzvláště patrné to bylo na skle, které začalo měnit barvu.“
Rodney:„To je tím, že letíme moc rychle, a že ta atmosféra je čím dál tím hustší.“
Mitchell:„Teplota pláště je 1000°C(sorry za teplotu, zkoušel jsem ji najít na netu, ale tam jsem našel 2 různý teploty průletu atmosférou, takže mi když tak opravte).“
John:„A jak ji mám snížit Rodney?“
Rodney:„Musíš zpomalit.“
Mitchell:„1200°C.“
John:„Když zpomalím tak tu loď už možná nenajdeme.“
Rodney:„Dej mi chvíli. Ahhhh.
Mitchell:„1600°C a senzory začínají blbnout.“
Rodney:„Mám to. Převeď maskování na štít.“
John:„Cože, tak nás uvidí.“
Rodney:„Ano, ale budou si myslet, že jsme meteor.“
John rychle přepnul maskování na štít. Teplota pláště jumperu se částečně snížila, ale stále byla vystavena vyšší teplotě, avšak ne tak vysoké, aby se rozpadlo sklo.
Rodney:„A pak těsně nad povrchem převedeme štít na maskování, tím si asgardi budou myslet, že meteor narazil do povrchu planety.“
John:„Doufám, že jsi si jistý.“
Rodney:„Já taky.“
Legenda:*-rušení
Lorne-COM:„ Podpl***vníku Shepparde slyší** mě?“
John:„Jumpere 2 pronásledujeme nepřátelskou loď.“
Lorne:„**oč jste se ***ditelnili?“
John:„Máme problém. Převedli jsme maskování kvůli teplu, který nám začalo poškozovat plášť, na štít.“
Z rádia se ozývá jen šum.
John:„Jumpere 2 slyšíte mě?“
Z rádia se zase ozývá jen šum.
Rodney:„To rušení způsobují ty blesky.“
John:„A proč jsme tedy přestali vysílat?“
Rodney:„Asi to bude taky tou teplotou…“
Podle informací z HUDu Asgardská loď začala zpomalovat až nakonec zastavila několik desítek metrů nad povrchem.
Rodney:„Senzory zachytili malou energetickou anomálii přímo pod lodí.“
Mitchell:„Co je to za anomálii?“
Rodney:„To nevím…(asgardská loď mezitím zmizela z HUDu), ale ta loď zmizela.“
Mitchell:„Kam?“
Rodney:„Nejspíše do místa, odkud vychází ta energetická anomálie.“
Jumper 1 s aktivovaným štítem padal rychle dolů k místu, kde zmizela asgardská loď. Ve výšce 10 km obrátil John směr tahu motorů, takže začali zpomalovat.
Rodney:„Ta anomálie je štít.“
John:„A jak jím chceš proletět?“
Rodney:„To že jím proletěla ta loď znamená, že zadržuje jen atmosféru.“
Mitchell:„A co když ten štít propouští jen asgardské lodě?“
Rodney:„Když jejich loď prošla štítem na Atlantidě, tak my projdeme jejich.“
Základna asgardů, řídící místnost
Vidíme malou místnost plnou asgardů sedících u konzolí.
Asgard 1:„Pane zachytili jsme neznámý objekt. Nejspíše se jedná o malý meteor. Podle trajektorie dopadne za 17s do hangáru.“
Asgard 2:„Okamžitě zavřete hangárové dveře!“
Asgard 1:„Ano, pane.“
Asgard 1 rychle namačká na konzoly pár symbolů a hangárové dveře se začnou uzavírat (stylem jako střecha na Atlantidě).
Jumper 1
Rodney:„Ten štít se začíná zmenšovat.“
John:„Nejspíše zavírají dveře. Držte se.“
To, že se zavíraly dveře, bylo již vidět i z okna jumperu, jako zmenšující se modrá plocha.
Rodney:„Ty dveře se zavírají."
John:„Já vím."
Rodney:„Zavírají se celkem rychle."
John:„Proto jsem zase přidal."
Dveře byly již téměř zavřené. Jediná skulinka byla ještě uprostřed. John těsně nad dveřmi přepnul štít na maskování a proletěl hangárovým štítem. Hned jak se dostali dovnitř, uslyšeli zvuk-dveře se zavřeli a štít se deaktivoval. Jumper 1 se ocitl ve velkém a prostorném hangáru, takže stihl zabrzdit, ikdyž tšsně nad podlahou. V hangáru se nacházelo 6 asgardských lodí. Jumper 1, stále zamaskovaný, přistál za kontejnerama, jejichž počet se neustále zvyšoval, neboť je z lodi vykládal jeřáb.
John:„Odysseo tady jumper 1, jsme na základně.“
Z rádia se ozývá jen šum.
John:„Odysseo tady jumper 1, slyšíte mě? Rodney.“
Rodney:„Dej mi sekundu. Vypadá to, že celá základna je magneticky stíněná.“
Mitchell:„A jak tedy kontaktujeme Odysseu?“
Rodney:„No. Nic mě nenapadá.“
pokračování příště

odtlačený jumper