Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Hry Mass Effect

Mass Effect

počítačové, konzolové, deskové a další hry

Příspěvek 19.6.2009 16:38:22
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak už to mám, je to skvělá hra, jen co je pravda, jen kdyby tak často nepadala a nesekala se... Ne, že by se mi to nějak trhalo, ale prostě se mi to třeba sekne uprostřed videa, nebo tam zůstane jen černá obrazovka, pak musím hru vypnout a zase zapnout. Je to dost otravné. Nemá někdo nějákou radu?

Příspěvek 19.6.2009 16:45:15
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvek 20.6.2009 10:34:40
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 2.01 GHz, 2,00 GB RAM, Grafická karta 256 MB(teď přesně nevím co je to za typ, ale pokusím se to zjistit).

EDIT: takže grafická karta Gainward, víc ale nevím.

Příspěvek 20.6.2009 10:40:31
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/gpu-z/?g[hledano]=GPU-Z&g[oz]=0.3.4

tahle hračka to zjistí raz dva. Pak to vyfoť a pošli sem
Obrázek

Příspěvek 20.6.2009 12:05:02
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Když už jsem ten topic začal, tak abych se tak nějak... IMO je Mass Effect asi nejlepší scifi hra, co jsem za posledních několik let hrál. Líbil se mi hodně Fallout 3, ale oproti Mass Effectu s jeho dějem, revolučně udělanými dialogy a epickým settingem je prostě Fallout 3 sračkou... Škoda, že ve hře není o něco větší variabilita (bylo by fajn si na chvíli zalétat s Normandy nebo se třeba flashbackově vrátit do těla Protheana), ale navzdory tomu je to IMO hra, kterou musí hrát každý na tomhle foru :-) Někdo nezasvěcený by mohl říct, že v podstatě je to nová generace interaktivního filmu, jak dobře to vypadá.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 20.6.2009 16:56:56
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/gpu-z/?g[hledano]=GPU-Z&g[oz]=0.3.4

tahle hračka to zjistí raz dva. Pak to vyfoť a pošli sem

Není třeba, už vím proč. Nepodporuje mi to grafárnu... :cry: :cry: :cry:

Příspěvek 20.6.2009 18:46:50
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vanguard: Černá obrazovka, to se mi na strí sestavě také stávalo, ale pouze při určitém nastaení detailů. V menu s nastavováním detailů a podobných věcí jsem všchno vyhnal na max, i AA, a hra šlapala docela v poho. Jenže když jsem chtěl na Normandy vlézt do hvězdné mapy, tak to jako vždycky hodilo černou obrazovku a dál se nic nedělo. Vyřešilo to dát detaily na střední stupeň, ale ostatní mohlo zůtat na max a už to ten problém nedělalo.

Jestli bys na to teď měl, tak bych doporučoval upgrade grafiky.Z NVIDIí nějakou z řady 9600GT (pozor, neplést z 9600GSO, to je totiž ořezaná verze) . Ty úplně základní začínají už na dvou tisících, ale kdybys do toho dal tak 2300, tak si můžeš pořídit i takovou, která je už od výrobce lehce přetaktovaná.

Já mám teď Zotac 9600GT 512MB DDR3 AMP Edition a výsledky v GPU-Z vypadají takto:
http://img200.imageshack.us/img200/7384/zotac.jpg

Ale zpátky k hře. Mass Effect je u mně na vrcholu sci-fi PRG her. Právě tato hra a Star Wars: Knights of the Old Republic 1 a 2 jsou to nejlepší, co jsem zaím hrál.

Kdyby v Mass Effectu byli lepší boční questy nebo několik miniher, něco na styl KotORu, tak by to byla vůbec best sci-fi akce.
Snad se z toho ve dvojce poučí a tychto pár featurek tam přidají nebo vymysí zase něco originálního. Jak už jste tady říkaly, rád bych si zalétal s Normandy. A nebylo by špatné mít možnost přímo se na nějaké planetě mezi přímo v městě projiždět mezi domy vlastnoručně ovládaných vozidlem.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 20.6.2009 18:49:15
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Když už jsem ten topic začal, tak abych se tak nějak... IMO je Mass Effect asi nejlepší scifi hra, co jsem za posledních několik let hrál. Líbil se mi hodně Fallout 3, ale oproti Mass Effectu s jeho dějem, revolučně udělanými dialogy a epickým settingem je prostě Fallout 3 sračkou... Škoda, že ve hře není o něco větší variabilita (bylo by fajn si na chvíli zalétat s Normandy nebo se třeba flashbackově vrátit do těla Protheana), ale navzdory tomu je to IMO hra, kterou musí hrát každý na tomhle foru :-) Někdo nezasvěcený by mohl říct, že v podstatě je to nová generace interaktivního filmu, jak dobře to vypadá.

Fallout 3 je taky hodně zajímavý. Ale stačí se podívat na madbrahmin, kde mají sídlo HC hráči co předchozí díly někdy odehráli i 10x a pro ně je Fallout 3 hra pro puberťáky (hlavně že oni v době Falloutu 2 byly dospěláci :D ) Mě se v Mass Effectu moc nelíbí ten výběr zbrojí a inventář. Jediná překrásná je tam colossus armor a zbytek jsou hnusy (tak, ještě titan by šel). A když už jsme u toho vytváření postavy, trochu mi tam chybí větší výběr účesů. Když už si vytvářím postavu tak pořádně. U ženských tam je snad jenom jeden koukatelný účes a to ten defaultní

a taky nejde prakticky vůbec modovat. Jedině měnit textury zbroje, garussova tvář apod.
Obrázek

Příspěvek 20.6.2009 19:09:50
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ivory píše:
Vanguard: Černá obrazovka, to se mi na strí sestavě také stávalo, ale pouze při určitém nastaení detailů. V menu s nastavováním detailů a podobných věcí jsem všchno vyhnal na max, i AA, a hra šlapala docela v poho. Jenže když jsem chtěl na Normandy vlézt do hvězdné mapy, tak to jako vždycky hodilo černou obrazovku a dál se nic nedělo. Vyřešilo to dát detaily na střední stupeň, ale ostatní mohlo zůtat na max a už to ten problém nedělalo.

Jestli bys na to teď měl, tak bych doporučoval upgrade grafiky.Z NVIDIí nějakou z řady 9600GT (pozor, neplést z 9600GSO, to je totiž ořezaná verze) . Ty úplně základní začínají už na dvou tisících, ale kdybys do toho dal tak 2300, tak si můžeš pořídit i takovou, která je už od výrobce lehce přetaktovaná.

Já mám teď Zotac 9600GT 512MB DDR3 AMP Edition a výsledky v GPU-Z vypadají takto:
http://img200.imageshack.us/img200/7384/zotac.jpg

Ale zpátky k hře. Mass Effect je u mně na vrcholu sci-fi PRG her. Právě tato hra a Star Wars: Knights of the Old Republic 1 a 2 jsou to nejlepší, co jsem zaím hrál.

Kdyby v Mass Effectu byli lepší boční questy nebo několik miniher, něco na styl KotORu, tak by to byla vůbec best sci-fi akce.
Snad se z toho ve dvojce poučí a tychto pár featurek tam přidají nebo vymysí zase něco originálního. Jak už jste tady říkaly, rád bych si zalétal s Normandy. A nebylo by špatné mít možnost přímo se na nějaké planetě mezi přímo v městě projiždět mezi domy vlastnoručně ovládaných vozidlem.

Peníze by se sehnat daly, ale spíš uvažuji o koupi notebooku.
Teď jsem to tak trochu vyřešil. Sice se to sekne jednou za hodinu, ale co, hlavně že můžu hrát. Prostě jsem si dal rozlišení 800x600, režim v okně a všechno jsem dal na střední detaily.

Ke hře. Mass Effect je opravdu velmi výborná hra. Nějáký Fallout 3 se může jít zahrabat. K čemu vám je obrovský a otevřený svět Falloutu, když se tam stejně nic neděje a jediným spestřením je několik útočích krys? Na F3 je nejzajímavější začátek, dětství ve vaultu. na ME je zajímavé všechno :-).

Příspěvek 20.6.2009 21:02:58
Major General
Major General

Odpovědět s citací

V podstatě souhlas, no. Mě se na Mass Effectu hlavně dost líbí ty "buddy momenty", á la dialogy ve výtahu, vybírání si partnera nebo možnost někoho uzemnit. Jasně, i ve Falloutovi (i 1 a 2) jste mohli někoho pořádně vyfuckovat, ale tady vám za to ten člověk neustřelí automaticky hlavu a - co je lepší - potkáte ho znova, často protože je to člen vaší posádky. Miluju hraní za mírného renegáda, protože ačkoliv se chováte a mluvíte jako maximální cynik, pořád jste kladný hrdina. Nějaké popíchování mezi postavami mi ve Falloutu hrozně chybělo a tady je to udělané super (byť na Zaklínače a jeho dialogy v hospodě to asi furt nemá :lol:).

No a prostě... je na studii co dokáže všechno střih. Namísto tupého koukání do tváře člověka, se kterým se bavíte, tady máte střihy z různých úhlů na postavy a i když obsah dialogu nemusí být zajímavý, je to mnohonásobně lepší, než v jiných RPG.
Obrázek

Příspěvek 20.6.2009 21:08:15
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Vůbec první hra u které nepřeskakuju rozhovory :lol: .

Příspěvek 20.6.2009 21:40:38
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vanguard: Mně Mass Effect nikdy nepadal. Jediné poblémy co si tak vzpomenu byly s přehřívýním zbraní, ale to je soft. bug, ne hardwarový.
Notes bych raději nekupoval. Přeci jenom všechny součásti v něm jedou na doraz, takže nevydrží napořád a za míň peněz pořídíš výkonější stolní pc nebo upgrade. Notesy nejsou na hraní vůbec dobré stejně si k němu připojíš myš, reproduktory nebo větší monitor, takže ve výsledku to máš stejně jako s bednou.

Ještě k Mass Effectu. Nevím, jestli byl v jedničce kooperativné multiplayer, ale do dvojky by ho mohli dát. Ono se to s velkou pravděpodobností nestane, protože sebou musíte mít pořád nějaké NPC, se kterým se nebo okolo něho vytváří příběh a taky vám kolikrát poradí.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 21.6.2009 08:33:24
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ivory píše:
Vanguard: Mně Mass Effect nikdy nepadal. Jediné poblémy co si tak vzpomenu byly s přehřívýním zbraní, ale to je soft. bug, ne hardwarový.
Notes bych raději nekupoval. Přeci jenom všechny součásti v něm jedou na doraz, takže nevydrží napořád a za míň peněz pořídíš výkonější stolní pc nebo upgrade. Notesy nejsou na hraní vůbec dobré stejně si k němu připojíš myš, reproduktory nebo větší monitor, takže ve výsledku to máš stejně jako s bednou.

Kdo říkal že na něm chci hrát? :lol:

EDIT: na hraní si samozřejmě nechal bednu, ale v současné době je pro mě výhodnější notes.

Příspěvek 11.7.2009 00:25:52
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tadyhlenc se dá stáhnout první půlhodina (resp. hodina) filmu z hraní ME. Není to žádný běžný fraps, je to naopak velmi dobře sestříhané a natočené (autoři dostali od Bioware nějaký free look soft, takže žádné dialogové menu) a autoři evidentně vědí o filmování více než třeba Martin Žižlavský, takže vystřihli pětiminutové souboje a nechali jen to podstatné. IMO velmi povedené a s autory si už píšu a zajímám se, jak moc udělají Shepparda paragon či renegáda :lol: Pokud nemáte na ME comp nebo chcete kamarádům geekům pustit nějaký pěkný neznámý CGI scifi, tohle je myslím ideální.

http://masseffect.herniweb.cz/news.php?rowstart=11
Obrázek

Příspěvek 28.1.2010 14:57:30
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Stydím se za sebe, ale Mass Effect 2 je za mnou... :) jako fakt nechápu, proč to v USA musí být o 3 dny dřív než v Evropě... už se těším až zítra budu mít originál a stáhnu stahovatelný obsah a zahraju znova a změním některá rozhodnutí :) A pak rok... dva čekání na třetí díl SPOILER z KONCE ME2 i když to každému muselo být jasné
Toto je spoiler!!!:
s armádou Reaperů :smile:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Hry