Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Windows 7

Windows 7

Hardware, software a vše co se toho týče.

Jste spokojeni s Windows 7?

Ano
84
82%
Ne
18
18%

Celkem hlasů : 102

Příspěvek 16.5.2009 11:31:27
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

no ale ja to mam u vsechn oken a nemusej bejt ani maximalizovany :D i u tento pc to je,proste vsude.a j bylo by lepsi aby to nebylo prusvitny asi ale kdyz to nepude podle me se to da prehlidnout :)

EDIT: aha ona pribyla cela stranka sem myslel ze odpovidam na
Quinix píše:
ve Vistách to mělo všechno pěkně neprůhledný černý pozadí a vypadá to asi 1000x líp....

Nevíte jestli se dá tenhle hnus vypnout? čili aby při maximalizaci mělo okno neprůhlednej titulek?
to je par prizpevku z5 minochodem ja uz sem si to udelal dle me libosti tak diky Air Force za napovedu jak :)

Příspěvek 01.6.2009 15:42:11
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já bych poradil těm, co nemají rádi průhledná okna při maximalizaci: Prostě rovnou vypněte Aero. :wink:
Mě se to naopak docela líbí. Okna laděná podle tapety na ploše jsou docela příjemnou změnou (samozřejmě ne oproti Vistám, ale XP, který jsem donedávna zatvrzele používal). A to, že tak zůstanou pořád považuju za plus.

Co mně se zatím líbilo nejvíc, je promakanější sound mixer. Konečně si můžu nastavit hlasitost pro každý program zvlášť. To když jsem chtěl v XP poslouchat hudbu ve Winampu a k tomu hrát s vypnutým zvukem, musel jsem používat ASIO ovladače (který občas rády shazovaly celý počítač)... Takže tohle rozhodně pomůže.

Pak jsem si taky začal hrát s rozpoznáváním mluveného slova, které je taky překvapivě dobře zvládnuté. Samozřejmě je na něj potřeba mluvit anglicky, za to ale kromě hlasových příkazů zvládá celkem slušně i psát diktovaný text. Navíc se program dokonce i učí ze svých chyb, čili se de facto zdokonaluje.
Takže už se těším, až nám ve škole zadají esej na AJ. :D

Poněkud zvláštní je ale chování některých multimediálních programů. Např. takový BSPlayer, který byl vždy moje první volba, je tu pomalejší než WMP. Což teda nechápu. Jestli to má něco dočinění s tím, že jedu v 64-bit systému? Spíš ne, když sám WMP je pořád 32-bit. Každopádně se mi ale v BS trhá obraz přes to, že oba programy používají k dekódování ffdshow.

Celkově si ale nestěžuju, dokonce mi systém ještě ani jednou nezatuhl.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 01.6.2009 15:57:31
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

tak neprůhledná okna jsou hnusná ještě víc... :) O to nešlo, šlo o změnu, že ve Vistách maximalizované okno nemá v titulku průhlednost... ale už jsem si zvyknul :)

Zkus přepnout způsob renderování videa v tom BSplayeru. Já jsem třeba nakonec ve svém KMplayeru skončil s overlay režimem, který mi jediný zvládá přehrávat i HD video bez cukání... nevýhoda je že se s Aerem nemají rádi, takže se při spuštění přehrávače Aero vypne... :)

Od nainstalování jsem zatim pořád v Sedmičce... líbí se mi ta spousta malých vychytávek oproti Vistě... třeba poslední playlisty při kliknutí pravym na WMP na taskbaru... podobně to umí s posledními weby i Firefox, a tam mi to nepřijde tak praktický... :)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 01.6.2009 20:08:17
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Renderer jsem v BS musel přepínat hned. Při tom defaultním jsem měl totiž akorát černou obrazovku. Nejlepší a nejrychlejší je bezpochyby overlay mixer, který vypíná to Aero. Problém byl ten, že ani s ním mi to nehrálo plynule, prostě hnusně trhaný obraz a to jsem si pouštěl akorát epizodu DS9, která nemá rozlišení větší než 576x432.
Pak jsem ještě zkoušel Media Player Classic x64 s 64-bit kodeky, když už mám tu možnost, a tam mi zase v overlay režimu nechtěl zobrazovat titulky. Dokonce mi vůbec nenačet DirectVobSub, kterej je 32-bit. Takže to asi funguje vyloženě odděleně.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 12.6.2009 14:47:11
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No to bych zase jednou blil!

http://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/14203-opera-si-stezuje-na-microsoft

Microsoft včera kvůli tlakům Evropské Unie prohlásil, že bude svůj nový operační systém
Windows 7 v Evropě prodávat bez svého webového prohlížeče Internet Explorer.

Proti EU, ani Opeře nic nemám a nepatřim ani k uctívačům MS, ale tohle je fakt na facku.

Jestli se někomu v Opeře nelíbí, že Microsoft dává do SVÝHO systému SVŮJ prohlížeč, ať si udělaj vlastní OS, do kterýho si budou moct cpát Operu, jak se jim zlíbí a můžou tam předinstalovat třeba i "IE Killer", nebo můžou uplatit MS, aby vydal třeba Windows 7 Opera Edition, kde bude předinstalovaná Opera, ale dokud budou sami mít prd, tak rozhodně nemaj právo kybicovat MS za to, že dělá totéž a ještě mnohem víc a že je tak drzej, že se odváží prezentovat jejich prohlížeč v jejich systému.

Jako jasný, IE je bída, ale jít si stěžovat k EU "Pomóc, oni jsou moc dobrý, ať toho nechaj", to už je snad trochu přehnaný, ne?
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 12.6.2009 15:59:44
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tohle se dá nazvat pouze jako donebevolající demence a neustálá snaha o ničení prestiže a jména MS, no a samozřejmě v neposlední řadě ždímání slušných finančních sumiček.. Celý tenhle proces je už ve své podstatě totální kravina. Jediná Evropská unie musí vymýšlet neustále nějaké kraviny a otravovat MS kvůli každé prkotině, protože jsou bezedný důl na peníze...

Neříkám, že IE je kdovíjak užasný prohlížeč, ale myslíte si, že pro obyčejného uživatele není přece jenom lepší mít po instalaci okamžitě plně funkční OS než potom půl dne doinstalovávat a stahovat hromadu kravin??

Asi by to celé nepůsobilo tak směšně, kdyby ostatní výrobci OS nedělali to samé a přece je za to nikdo netrestá stejně jako MS.. Čím to asi bude?

Celé to má i poněkud děravou logiku. Copak když vy si něco vyrobíte, tak je normální, aby Vám někdo jiný říkal co si tam dát můžete a co ne?
Tohle je ještě víc k smíchu, než celá :jako: politická scéna :jako: v ČR.
Living is easy with eyes closed.....

Příspěvek 12.6.2009 16:14:36
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nebudu soudit, jestli je to správné nebo špatné, protože jsem se o tu kauzu vůbec nezajímal. Jen mě teď napadá takový modelový připad, jak si po čisté instalaci Win stáhnu Operu, když se bez IE nedostanu na net?? Není to trošku postavené na hlavu?

Jinak jen tak mimo soutěž, MS má ve světě počítačů unikátní postavení. Jeho SW má mezi běžnými uživateli totání převahu, proto nemá MS problém dělat si s uživateli co chce. Proto vidím jako důležité, aby ho někdo usměnoval.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 12.6.2009 16:21:02
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

přesně,jediná věc na co je IE dobrej,je ke stáhnutí firefoxu nebo opery
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 12.6.2009 16:55:12
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pomeranč: No to je přesně ten problém... MS to řeší tak, že zakomponuje IE do windows update, takže hned po nainstalování se Vám IE stejně stáhne a ještě plánují zprovoznit speciální FTP servery za tímto účelem. Jenže tohle se zase prý nelíbí ostatním firmám a prý by měli dávat do Windows Update na výběr mezi různými prohlížeči :rflmao: :rflmao: .
A usměrňovat to jo, ale ne buzerovat kvůli smyšleným problémům...

mikiquicna: Délka a gramatická a interpunkční správnost tvého příspěvku odpovídá tvé výřečnosti a taky nulovému podložení tvého argumentu. To, že je něco špatné umí plácnout každý :). IE není nejlepší prohlížeč, ale zásadně si stojím za tím, že když doinstalujete IE7pro, tak se z toho rázem stává pro mě jeden z nejlepších. Stejně jako Firefox je v základu taky o ničem, tak to samé platí pro IE, Chrome a prakticky všechny prohlížeče. Osobně mám nainstalované IE8pro, Firefox, Operu a Google chrome, hlavně používám teda Chrome s Gmote gesty kvůli jeho rychlosti, která je opravdu bezkonkurenčí.

Příspěvek 12.6.2009 17:15:20
Princ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Zatím jsem věrný Windows XP
StarGate Libertas(2.série)2x20http://ftltvshows.wordpress.com/category/stargate-libertas/1-serie-sgl/I have become your nightmare
Say good-bye to every thing

Příspěvek 12.6.2009 17:35:41
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No to já taky a zůstane to tak zřejmě ještě hodně dlouho.

2Zoidy:Nemůžu s tebou souhlait. FF jsem dlouho používal v základu a i teď tam mám jen minimum doplňků a je skvělej. Oproti tomu IE je naprosto příšernej. V posledních dvou verzích se do nej sice pokusili dát záložky, ale způsob jakym to udělali je dosti chabej. Celkově pohodlnost ovládání je ... no ... žádná.

Ale nevim, co na tom mění to "pro", nikdy jsem se s tim nesetkal ... třeba pak vážně začne bejt použitelnej, ale jinak prostě neni a nehodí se, než ke stažení něčeho jinýho.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 12.6.2009 18:19:42
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Sice v současné době už fakt neznám ani jeden důvod proč zůstávat u zastaralých XP, ale tak samozřejmě je to každého volba :) .
A Air Force, určitě to Pro aspoň zkus, asi nejlepší MouseGestures co jsem kde viděl a samozřejmě další věci... Osobně když někde spravuju kompy nebo tak něco, tak všude instaluju IEpro, má to i vlastní download manager :)

Příspěvek 12.6.2009 18:38:17
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

a) Jsem dost konzervativní a pohodlnej človek.
b) Chci origo systém a nechci platit další peníze za Vistu (kterou navíc nemám ani trochu rád) a Win7 (který na tom nejsou o moc líp) zatim nemůžu považovat za plnohodnotnou náhradu za WinXP.

IEpro zkoušim/ nezkoušim. Nainstaloval jsem, aktualizoval jsem, ale chybí mi dole ta ikonka ... nemusí se to ještě někde povolit/ nastavit?
EDIT: Snad už to vidim.

Příspěvek 12.6.2009 18:43:48
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mělo by to hned po instalaci a resetování IE fungovat, tak nevím...
Asi jako jediný argument, který beru proč lidi neinstalují momentálně Seveny je ten, který jsi uvedl ty a to že jsou na to moc líní :) .
Jinak platit tě momentálně nikdo nenutí, do konce srpna je Seven zdarma...
A jestli nemáš rád Seveny, které jsi ani ještě nezkusil, tak to je velice špatné, ale chápu to. Někteří lidi prostě rádi zůstávají u zastaralých věcí.... Stejně jako ti důchodci, co si kupují takový ten obrovský telefon co vypadá jako ten stolní místo mobilu, Jablotron se to tuším jmenuje :D

Příspěvek 12.6.2009 18:48:20
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

já taky preferuji XP

holt mám rád to na co jsem zvyklej
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek