Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký nejlepší sci-fi film jste viděli?

Jaký nejlepší sci-fi film jste viděli?

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

To je pravda, Obi-wan na sebe strhl všechnu mojí pozornost a určitě to nebylo na škodu... To že nová trilogie byla o obi-wanovi mi ani v nejmenším nevadí, o to ji mám raději. Jak to tak pozoruju, tak všichni mají raději původní trilogii. Já zase preferuji tu novou, jelikož mám nejraději časy kdy ještě existovala galaktická republika a řád jedi. Původní trojice je samozřejmě (je to SW) také výborná, ale prostě mi tam chybí existence protipólu k impériu. Samozřejmě, jsou tam rebelové, ale já myslím něco mocnějšího, silnějšího, ne jen skupinu rebelů... :wink:

No, to byla dost strašlivá úvaha, doufám že to nikdo nepochopí blbě a nebude si myslet že bych chtěl předělávat původní trilogii...
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Mě se taky líbí víc období Staré Republiky, než období Impéria. Pokud to lidi nebudou brát jako: "Je to pokračování, tudíž by to mělo být stejné, minimálně podobné." bude se jim ta nová triologie taky líbit. Nové "Války" jsou prostě jiné.
Nejvíc se mi asi líbilo nasazení klonů, větší zaměření na pozemní boje a celkově ta temná atmosféra. :twisted:

dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Těžká volba..Hodně jsem nad tím přemýšlel..Vyšlo mi tohle :
Matrix Revolutions, Star Trek XI, Star Wars III, Terminátor II., Transformers I, Vetřelci (2)...
Uvedené pořadí nehraje roli. :)
Kdybych přemýšlel více, určitě bych tam ještě něco napasoval :)
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Saphira Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kromě výše zmíněných mě třeba ještě napadají Potomci lidí,, což sice není úplně klasická sci-fi, ale je to báječný film. Nebo THX 1138, kde se G.Lucas vyřádil ještě před SW a spolu s 2001:Vesmírná odysea jsou trochu náročnější. Kdysi dávno, snad ještě před revolucí k nám přiletěl E.T.mimozemšťan a také Blízká setkání třetího druhu jsou moje srdeční záležitost. Vzpomenete si také někdo na Planetu opic? Myslím tu starou, z roku 1968. A z parodií mě svého času dostal Mars útočí.
Life is too short.

pilarius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak nejdřív vyjmenuju scifárny, na které nikdy nezapomenu:
Star Wreck: In the Pirkinning - jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Je prostě dělaný nadšenci pro nadšence a ten styl humoru mi padne dokonale. Vystřelit místo fotonových torpéd sudy s pivem a úspěšně tím vyřadit nepřátelskou loď, to se jen tak někde nevidí. BRAVO! :)
-
The Fifth Element - Pátý element - Mille to opravdu moc sluší; Willis válí. Nikdy nezapomenu na vystoupení Divy Plavalaguny.
-
Artificial Intelligence: AI - A.I. Umělá inteligence - aneb "kde je hranice lidskosti?"
-
Independence Day - Den nezávislosti - Will Smith ve své nejlepší formě, atomovky lítají ve správném množství.
-
BTTF - Návrat do budoucnosti - tahle trilogie byla snad nejpřehrávanějšími kazetami, kterými se zaobíral náš VHS přehrávač, když jsem byl ještě děcko, a nutil jsem ho do přehrávání něčeho dennodenně.
-
The Butterfly Effect - Osudový dotek - změnit minulost je fajn, ale co když to člověka bude stát zdraví a i tak to nedopadne tak, jak si přál? Film má minimálně 2 verze konců, a obě jsou skvělé. Druhý díl je pouze parazitem těžícím z názvu. Třetí díl je úplně jiný žánr, ale podle mě se povedl docela dobře.
-
Waterworld - Vodní svět - "modrá planeta" dostává nový význam. Už jen ta myšlenka mě dostává.
-
Ghost Busters - Krotitelé duchů - "nikdy nekřižte paprsky!"
-
Dále jen jmenuji: Starship Troopers - Hvězdná pěchota, Iron Man, Demolition Man, Hancock, I Am Legend, Click, Matrix série, Alien série, Terminátor série. Star Wars moc nemusím, protože když chci pohádku, tak radši fantasy, než sci-fi.
A filmy k seriálům: Serenity, Stargate, Star Trek (zatím jsem ale neviděl většinu filmů z TOS éry), Battlestar Galactica (a Razor). Dále jsem zrovna včera viděl úvod do seriálu, který bude prequelem k BSG - film Caprica, a musím říct, že se mi to líbilo snad ještě víc, než samotné BSG, a to už je opravdu co říct.

A teď se dostávám k tomu filmu, který je ze sci-fi mým nejoblíbenějším, a tím je The Chronicles of Riddick - Riddick: Kronika temna. Prsty v tom sice asi bude mít hlavně představitel Riddicka - Vin Diesel, ale tenhle film můžu prostě vidět stále dokola, a přitom mě pořád neskutečně baví. Škoda, že příběh není dokončen (Diesel tvrdí, že to měl být první díl trilogie; teď se zase prý něco děje, a možná pokračování bude - doufejme). Dále mi na něm vadí nesoudržnost univerza (se hrami a s Pitch Black). I tak je ale tohle dílko mým favoritem.
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Saphira: Samozřejmě, Planeta Opic je skvělá (taky jsme ji uvedl). I některá pokračování.
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

A co třeba I am robot? To bylo taky dobré sci-fi, jen nemuselo končit happyendem...

Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Potomci lidí, to je jeden z filmů na které jsem si hned nevzpoměla. Další je Dark city (u nás to šlo z nějakého nepochopitelného důvodu pod názvem Smrtihlav). Oba jsou depresivní a asi se nebudou líbit každému...
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dark city byl pěknej film, ale mně tam chybělo vysvětlení, aby to pro mě bylo sci-fi. Tzn. kde se tam vzali lidi a kde se tam vzali ti druzí, protože jinak to bylo v podstatě někde-nikde.
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Já ti nevím, zrovna v tomhle případě se mi to nezdá pro děj moc podstatné a dá se to docela jednoduše domyslet (kde se tam jen mohli vzít ti lidé :wink: ), krom toho mám pocit, že nějaké polopatické vysvětlování by tomu spíš ublížilo... A smím se zeptat, co to podle tebe je, když ne sci-fi?
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já jsem tím nemyslel, že by to sci-fi nebylo. Jenže pokud to prostě nemá vysvětlení, tak je to blíže fantasy (to ale není zrovna případ tohoto filmu). Tady to spíše leze mnohem více do psychologického žánru, jako když rozléváme určité množství tekutiny (film) do různých nádobek, tak bych ocenil, kdyby se jí nalilo více do té sklenice pro sci-fi :) .
Domyslet si mohu spoustu věcí u spousty filmů. Stačil by náznak třeba nějakými záblesky na začátku, ale takhle ani nevím, jestli je to v budoucnosti, v minulosti, v paralelní realitě, v současnosti...prostě nic, a to mně osobně vadí, i když chápu, že někoho to může přitahovat (a mě to svým způsobem taky přitáhlo, než mě to naštvalo :) ).
Jinak souhlasím s tím překladem. Pche, Smrtihlav. Překladatelé jen cucají své vyschlé palce.
Obrázek

Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Problém s českým překladem názvů filmů je ten, že distributor (který mu zde potřebuje udělat reklamu) dostane předem anglický název a jen velice hrubý nástin děje. A potřebuje to přeložit nějak zajímavě...
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Na Potomky lidí jsem taky nevzpomněla, ale rozhodně jeden z těch lepších sci-fi filmečků. Pamatuju si, že z kina jsem odcházela hodně nadšená a i na druhé zkouknutí v klidu domova se mi to moc líbilo (navíc Clive Owen je jeden z mých oblíbených herců).
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mno,vzpomněl jsem si ještě na Ultraviolet.Nebylo to sice kdovíjak kvalitní,ale dívat se na to dalo a kromě Milly tam hrál i Cameron Bright,kterého začínám vídat ve filmech poslední dobou nějak častěji.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

I Am Legend - ne že by zrovna byl můj úplně nej, ale kdybych měl říci na jaký sci-fi film z poslední doby bych se podíval znovu, rozhodně by to byl tento. Škoda, že to skončilo tak, jak to skončilo, kdyby měl film stopáž alespoň o hoďku větší a rozvedli by více ten konec, zařadil by se tenhle film mezi moje TOP NEJ. Každopádně mezi další moje nej patří: Contact, I Robot, V for Vendetta a Equilibrium, určitě by jich bylo více, ale vzpomenout si na všecky nebo vyjmenovávat klasiky jako Matrix atd.., které snad musel vidět každý je nad mé síly :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Filmy